תקנה אופנוע עם ישיבה זקופה וארגז נשלף. ואם זה עדיין לא נוח לך ואתה סובל, תדע שעשית טעות, תחזור לקטנועים ואל תביט חזרה.
חוץ מזה, אתה בפורום אופנועים ואנשים פה נעים בין אפאטיה לשנאה של קטנועים. לא המקום האידאלי לקבל חוות דעת אובייקטיבית.
הלב צועק אופנוע, המוח משכנע קטנוע.
הנוחות רוצה קטנוע, האדרנלין מת לאופנוע.
טוב אני חושב שכבר קלטתם את הנושא (ואת החרוז הגרוע).
מה הייתם עושים במצב שלי? היה לי פעם קטנוע (והקטנוע שאני חושב לקנות זה אותו אחד עם יותר סמ"ק).
אין לי ניסיון על אופנועים ולא על הילוכים (חוץ משיעורי נהיגה...) וזה שיקול שבא בחשבון.
ארצה את הכלי על מנת להתנייד בראש ובראשונה ממקום למקום, לא הרבה, לא מעט, בדיוק באמצע.
הגוף והנפש צעירים ורוצים אופנוע, אבל כמו שאמרתי עניין הנוחות של ההילוכים ובכלל הנוחות של הקטנוע גם מבחינה גופנית וגם מבחינת האכסון וכו' מונעים ממני ללכת על אופנוע. אין בעית תקציב מאחר וההבדל בין הכלים שארצה לרכוש הוא זניח ויש לי תקציב לשניהם.
הצילו!
תקנה אופנוע עם ישיבה זקופה וארגז נשלף. ואם זה עדיין לא נוח לך ואתה סובל, תדע שעשית טעות, תחזור לקטנועים ואל תביט חזרה.
חוץ מזה, אתה בפורום אופנועים ואנשים פה נעים בין אפאטיה לשנאה של קטנועים. לא המקום האידאלי לקבל חוות דעת אובייקטיבית.
את האמת גם אני שנאתי קטנועים בעברי אבל היום אני על אחד כזה והכל בסדר.
הוא מספיק חזק, הוא נוח לי, אפשר לדחוף שישיית מים מתחת לכסא(רק לא עין גדי) להטעין את הטלפון..
האישה לא מתלוננת, הוא אמין,עושה 1ל25, ואני בכלל לא נרטב ממים\שלוליות כמו שהיה עם האופנוע.
הוא גם מקבל מחמאות כל הזמן והוא שמור וחתיך.
אבל כן.. למרות שאפילו קוראים לו "מרגש", הוא לא כלכך מרגש.
והנפח שלו שגדול מהאופנוע הקודם לא עוזר, כשאתה מעביר הילוכים אתה פשוט מחובר למכונה.
לנסיעות קטנות וסידורים ואפילו היינו בפ"ת פעם אחת הוא מאוד נאמן ואני לא אחליף אותו לעולם.
אבל הנפש צריכה אופנוע.. אני זכיתי כי אני לא אוהב את הכביש. אז קטנוע בשבילי זה מצויין בכביש.
אבל מתישהו אקנה אופנוע שטח ואחזור לשטח!
אני יכול להגיד אחרי חודש וחצי על אופנוע, לאחר 4 שנים על קטנועים, שאופנוע נוח יותר והרבה יותר מהנה.
הדבר היחיד שלפעמים הוא חיסרון זה מקום איחסון.
אני אומנם עם ויסטרום 650 עם ארגז וסהכ האיחסון מספיק לי, אבל אני מדמיין נסיעה לטיול שלושה ימים בצפון עם בת הזוג ואני לא יודע איפה אדחוף גם ציוד ובגדים שלה.
חוץ מזה, גם לנסיעות ארוכות, גם בעיר וגם לנסיעות קצרות אני פשוט הרבה יותר נהנה עם האופנוע.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
חוץ מרצון, שיקולים כלליים במעבר מקטנוע לאופנוע וציון יכולת כלכלית לא ברורהֿ, לא סיפקת כל פרט שממנו ניתן להבין את צרכיך וכיצד תתנהל עם הדו״ג ביום יום.
יחד עם זאת, מדבריך נשמע שאתה מודע לתוך מה תיכנס וקטנוע מדבר אליך יותר מבחינה פרקטית, גופנית ואם יותר לי - אף נפשית. לעניות דעתי, אם אין לך ממש צורך באופנוע על פני קטנוע ומדובר על כלי תחבורה יום יומי אז אין מה להתבחבש.
כן, עניין הדגדוג לאופנוע מוכר לכלל הרוכבים אך אין טעם ללכת עם הראש בקיר במודע ואשתף אותך בסוד קטן... אתה שמח כשיש לך אופנוע כאשר אתה בכביש הפתוח או צריך להתחמק ממכשול בן רגע אך רוב הזמן אופנוע זה כאב ראש על פני קטנוע (טכס החניה, רכיבה בסל״ד נמוך בפקקים, שימוש מוגבר בגוף, הגוף חשוף יותר לרוח ושלוליות, אין מקום לאיכסון אלא אם אתה דופק כמו נגרר לסמיטריילר ארגזים שלרוב לא קשורים לגוף האופנוע, חב׳ ביטוח שלאו דווקא מוכנות לבטח, החיפוש התמידי כמו כלב אחר עמוד... בקיצור הבנת).
בנסיבות אלה, במקומך יתכן שמעבר להגדלת הנפח, הייתי שוקל רכישת קטנוע ספורטיבי (ולו במראה) / מאובזר, שיעניק איזה ערך מוסף לשגרה.
כמו שאני עשיתי..
אבל המראה זה רק מראה :P
הוא די ספורטיבי אבל אפילו R125 יותר ספורטיבי מקטנוע כזה.
ולגבי נוחות לא יודע איך אופנוע יותר נוח מקטנוע אבל זה בעיני הרוכב.
תודה
תודה לכל המגיבים...
בעיקרון אחי השימושים יהיו בעיקר 5-6 פעמים בשבוע להגיע ללימודים ולעבודה. אני מניח שאני לא אעבור את ה-600 ק"מ בחודש לפי נתונים יבשים שעשיתי.
אתה צודק בקשר לזה שאני יודע בדיוק למה אני נכנס מבחינת האופנוע, קלעת בול. קטנוע זה משהו שהוא מוכר אצלי מהעבר ואני יודע למה לצפות,
אבל עם אופנוע אין לי ממש ניסיון מעבר לשיעורי נהיגה. הקטע של החלפת הילוכים כל כמה שניות די מדאיג כי אני מרגיש שכמעט ולא למדתי הילוכים בשיעורי הנהיגה, למדתי איך לעבור טסט וזהו, ובתור אופנוע ראשון וחדש מהחברה שאני מתכוון לקנות אני די מפחד להרוס משהו שם. אני חושב שזה השיקול הכי עיקרי אצלי.
מבחינה כספית חסכתי הרבה זמן ולכן זה לא שיקול אצלי כרגע, יש לי גם מספיק כסף לביטוח ולציוד נלווה מסביב וכמובן למיגונים אז אני מוציא את העניין הכספי בכלל מהמשוואה.
עניין האחסון גם פקטור אבל אפשר להתגבר עליו.
אשמח לשמוע מה דעתכם
טיול של 350 ק"מ על הסילבר ווינג שהיה לי הסתיימו בכאבים מטורפים בגב תחתון, ברגליים, בידיים ובכתפיים.
לעומת זאת על הויסטרום 650, 350 ק"מ טיול בשבת האחרונה נגמר בזה שהייתי מידי פעם צריך לעשות הפסקת ריענון לתחת.
על הקטנוע תמיד חיפשתי מה לעשות עם הרגליים, פעם לשלוח אותם קדימה ופעם ב90 מעלות לקרקע מה שלא הוריד את הכאבים מהגב התחתון.
שורה תחתונה אופנוע בישיבה זקופה הרבה יותר נוח, לי לפחות.
אני אישית עשיתי רשיון בשביל לקנות אופנוע ולא הסתכלתי כלל לכיוון הקטנועים כי זה לא מדבר אליי אבל דעתי היא כזו:
אני רוכב על אופנוע עם ארגז, מקום האחסון בו מספיק לי לאוכל, כיסוי, בגדים לעבודה, שרשרת עבה, ספר, מטען ויש עוד מה לדחוף. בפקקים - משתחל מצויין, האופנוע קטן וקומפקטי, בעיר מאוד נוח וכמעט לא חושב על ההילוכים לאחר שנה וקצת על הכביש. בטיולי סוף שבוע של 300-400 ק"מ עם רכיבה ממושכת לא מרגיש לא בנוח בכלל (ואני 1.90 על אופנוע נייקד כן?) ויכול להמשיך בסדר היום בכיף. פאקטור הכיף בהרים, למרות שאינני מהמשכיבים בדרך כלל אבל מדיי פעם זה כיף, זה משהו נוסף לחשוב עליו.
ואני מדבר כבעלים של אופנוע בן 15 שקניתי במה שהצלחתי לגרד במועדפת, ומאוד מרוצה ממנו.
קטנוע זה פרקטי, אבל אם הלב רוצה אופנוע - אל תחשוב פעמיים. מבחינת עלויות אחזקה אופנוע לא כל כך יקר, בייחוד אם אתה שומר ומטפל בו טוב. 600 ק"מ לחודש זה כלום, בהתחשב בזה שטיפול עושים בממוצע כל 6 אלף ק"מ. שנה בין טיפולים? תשכח מקיומו של המוסך.
ארגז יספיק לך, מקסימום - תיק גב ואולי תיק מיכל גם לטיולים, ורשת למושב כמובן לסחוב קסדות (רכבתי 100 ק"מ על כביש מהיר עם קסדה קשורה ברשת, זה לא מורגש).
אתה תקלוט את עניין ההילוכים במהרה ואין מקום לחשש מעשי (האופנוע כבר יבהיר לך אם אתה מעביר הילוכים באופן שלא מוצא חן בעיניו ותסתגל בהתאם) - בייחוד כשאתה מכיר את הכביש וכבר רגיל לנואנסים שלא יסיטו את דעתך על הכביש.
מה שכן, אאמליץ לך לבצע מספר שיעורי רענון בתנאים מבוקרים על מנת לצבור קצת ביטחון נוסף וכן על מנת לקבל פידבק וטיפים ממורה נהיגה ככל שיש בכך צורך ואפילו להגיע למגרש עם האופנוע שלך (כמובן שלמגן את האופנוע בסליידרים מהרגע שהוא ברשותך ולרכב עליו במגרש מבלי לסכנו שלא לצורך).
אני נוסע בערך 800 ק״מ בחודש ואני מבלה כל בוקר וכל ערב בנסיעה של 6 קילומטר שלוקחת בין 20 ל-40 דקות.
אתה מתרגל להילוכים תוך יום ואחרי כשבוע-שבועיים אתה כבר מפסיק לחשוב עליהם. בקטע הזה, שלא יהיו לך דאגות.
מה שאני יכול להגיד מנסיון אישי זה שאין שום הנאה בהילוכים כשאתה נוסע בפקקים.
אין הנאה בהילוכים? זה כמו שתגיד שאין הנאה בללבוש ציוד כל בוקר.
אני אישית נהנה מכל הילוך, ואני על 125. אני מעביר הילוכים הרבה.
בקיצור קנה אופנוע לא תתחרט על זה.
Sent from my T5 using Tapatalk
ducati monster 796 2014:- טוטאלוס
עכשיו: ducati supersport 939