אני אישית עשיתי רשיון בשביל לקנות אופנוע ולא הסתכלתי כלל לכיוון הקטנועים כי זה לא מדבר אליי אבל דעתי היא כזו:
אני רוכב על אופנוע עם ארגז, מקום האחסון בו מספיק לי לאוכל, כיסוי, בגדים לעבודה, שרשרת עבה, ספר, מטען ויש עוד מה לדחוף. בפקקים - משתחל מצויין, האופנוע קטן וקומפקטי, בעיר מאוד נוח וכמעט לא חושב על ההילוכים לאחר שנה וקצת על הכביש. בטיולי סוף שבוע של 300-400 ק"מ עם רכיבה ממושכת לא מרגיש לא בנוח בכלל (ואני 1.90 על אופנוע נייקד כן?) ויכול להמשיך בסדר היום בכיף. פאקטור הכיף בהרים, למרות שאינני מהמשכיבים בדרך כלל אבל מדיי פעם זה כיף, זה משהו נוסף לחשוב עליו.
ואני מדבר כבעלים של אופנוע בן 15 שקניתי במה שהצלחתי לגרד במועדפת, ומאוד מרוצה ממנו.
קטנוע זה פרקטי, אבל אם הלב רוצה אופנוע - אל תחשוב פעמיים. מבחינת עלויות אחזקה אופנוע לא כל כך יקר, בייחוד אם אתה שומר ומטפל בו טוב. 600 ק"מ לחודש זה כלום, בהתחשב בזה שטיפול עושים בממוצע כל 6 אלף ק"מ. שנה בין טיפולים? תשכח מקיומו של המוסך.
ארגז יספיק לך, מקסימום - תיק גב ואולי תיק מיכל גם לטיולים, ורשת למושב כמובן לסחוב קסדות (רכבתי 100 ק"מ על כביש מהיר עם קסדה קשורה ברשת, זה לא מורגש).