עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 23

אשכול: חשיבותו של ציוד מגן - לקחיה של תאונה

Member הסמל האישי של miki

חשיבותו של ציוד מגן - לקחיה של תאונה

פוסט זה נכתב בכאב ואהבה. הוא מוקדש לבני איתמר ולכל הרוכבים החדשים שטרם הטמיעו את העובדה שהמשפט הנכון הוא לא "לי זה לא יקרה" , אלא המשפט "זה יקרה גם לי מתישהו" .
    במדינתנו קיים חוק: חובה לרכוב על אופנוע כשקסדה חבושה לפדחתנו.. זו החובה היחידה. לכן, אנו עשויים לראות רוכבים בלא כל ציוד מגן נוסף... רוכבים בכפכפים, רוכבים עם גופייה, מכנס קצר ועוד כל מיני התחכמויות...
    אולם בקרות תאונה הגוף משלם מחיר כבד מאוד.
    לי אישית יש כלל ברזל שנכתב בדם (שלי): עולה על אופנוע עם מיגון בלבד הכולל בנוסף לקסדה: מעיל עם מיגונים במרפק בכתפיים ובגב, כפפות, נעליים גבוהות החובקות בחוזקה את הרגל, ומיגוני ברכיים.
    יום שישי האחרון שעה 14:00 לערך... רוכב להנאתי לאט בתוך מושבי הסביבה, הטלפון בכיס האחורי .. היה נדמה לי ששמעתי צילצול , לא הייתי בטוח - לא עצרתי והמשכתי .. אולם הטלפון המשיך לצלצל... עצרתי ועניתי - ראיתי מי המטלפן ודמי קפא ... בני איתמר ... תחושת בטן מעיקה - איתמר מעולם לא צילצל פעם אחר פעם ..משהו קרה. דיברנו ...
    "אבא .. קרתה לי תאונה" ...(נו טוב זה שהוא בהכרה ומדבר כבר מעודד) ... "רכבתי על האופנוע הכידון משך ימינה וסטיתי לתוך רכב שעמד בצד. כף הרגל התעקמה ב 90 מעלות החזרתי אותה למקום". "אני שרוע על הכביש מחכה לאמבולנס" בשנייה אחת חזרתי אחורה חמש וחצי שנים לתאונה שלי ... איך אתה מרגיש עכשיו? והוא בקולו השליו והרגוע "אני בסדר, כואב ברגל".
    הוא בפ"ת אני במושב באזור אשדוד - עם מיכל דלק ריק לחלוטין....
    טוב איתמר - אני מגיע . תדלקתי, ומשם רכיבה מהירה מאוד לפ"ת. האמבולנס ואני הגענו בסמיכות זמנים... עצירה חדה ליד הפארמדיק שמעיף בי ובאיתמר מבט מלוכסן ואומר ... נו טוב .. עכשיו אני מבין למה הילד רוכב.
    "הילד " שרוע על הכביש בלי יכולת לקום. היינו 4 אנשים שהרימו אותו לאלונקה... עזרתי להם לכניס את "הילד " לאמבולנס... אינעל אביך שהכניס לך את הג'וק הזה לראש קיללתי את עצמי בשקט ... "הילד" הזה רוכב איתי מגיל 6-7 לערך... יודע לקרוא את הכביש מעולה ... מה לכל הרוחות השתבש...
    נפגשנו שוב בבית החולים ... שעות על שעות עוברות ובסוף הקביעה - שבר בקרסול.
    "הילד" מגובס מכף רגל עד ברך...

רגלו של איתמר נתפסה בין האופנוע לבין שקע הגלגל ברכב בו פגע בעוד האופנוע ממשיך מעט קדימה. התוצאה היא סיבוב כף הרגל ושבירת קרסול ימין.
    האם מגף רכיבה היה עוזר ? לא יודע .. אבל .. מגף (או נעל יעודית ) בולם ומתנגד לתנועה סיבובית.
    איתמר יהיה מקורקע לשישה שבועות לפחות.

התובנות הגיעו ממנו מהר מאוד...
    "אבא ... מהיום והלאה אני רוכב עם ציוד מלא" : קסדה, כפפות, נעליים או מגפיים,מעיל מגיני ברכיים.

רוכבים יקרים: התאונה של איתמר הסתיימה בקרסול שבור, היה יכול להסתיים גרוע יותר. הוא הולך להפסיד 6 שבועות של קרקוע... חבל שאת לקח המיגון המלא למד "הילד" בדרך הקשה.
    התחלתם לרכוב על אופנוע\קטנוע ולא משנה באיזה נפח... רכבו ממוגנים. התאונה של איתמר אירעה במרחק שלא עולה על 300 מ' מהבית שלו. רחוב צדדי שקט בו הוא רכב במהירות של כ 30 קמ"ש. התאונה יכולה לקרות בכל מקום. לעולם אל תזלזלו במיגון . לא רוצים להתמגן, אל תרכבו. ואם תרכבו קחו את הסיכון שמשהו עשוי לקרות. האם לא חבל ?
    בנסיעה ברכב אנו מקריבים זמן. זמן עמידה בפקקים, זמן מציאת חנייה ועוד. מאידך בעת רכיבה על אופנוע הזמו היחיד שאנו מקריבים הוא זמן ההתגנדרות באביזרי מגן. אלו החיים שלכם, זה הגוף שלכם שילווה אתכם מהיום ועד עולם... לא חבל על הסבל העתידי, על הכאב העתידי, על טראומת התאונה ?
    בקשה קטנה - התמגנו .
    ומעבר למיגון ? קורס רכיבה. יש מדריכים מצויינים בשוק. צרו קשר עם אחד מהם הקורס יציל את חייכם. זה שעברתם טסט לא אומר שאתם יודעים לרכוב. ממש לא.. עזבו את השחצנות והיהירות בצד... כל אחד יודע להניף רגל מעל המושב. לא כל אחד יודע לרכוב נכון. השקיעו בעצמכם אלו החיים שלכם.

מוקדש באהבה לבני איתמר ולכל הרוכבים החדשים - שמרו על עצמכם.
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

Junior Member
    אולי אם הייתי באמת מקשיב ורוכב עם נעליים מתאימות לרכיבה זה היה נגמר פחות גרוע. למרות שיצאתי בזול, הלקח שלי לפעם הבאה שאני עולה על אופנוע זה לרכב עם ציוד מלא. חבל שלא הקשבתי לך ואפילו לאמא(שאין לה שום ידע באופנועים), אמרתי כמובן שלי זה לא יקרה, והנה חוק מרפי הגיע ולי זה קרה.
    תרכבו עם ציוד, חבל סתם על הכאב ועל הזמן שיקח להחלמה, גם אם אתם מתעצלים(בדיוק כמוני) תחשבו על זה שזה רק בשבילכם.
    אוהב!

Senior Member
    לא עולה על אופנוע בלי מיגון מלא.

איכשהו קסדה, מעיל וכפפות נהיה הסטנדרט.
    אתם לא קולטים שחצי גוף שלכם לא מוגן בכלל?

קישור לסקר מיגון בפורום:
    http://fullgaz.co.il/forums/showthre...92%D7%95%D7%9F

רק שליש עם מגיני ברכיים ומגפיים
    רק 7 עם מכנסי רכיבה
    רק 2 עם מגיני ירכיים
    רק 1 עם מגן צוואר

היום הייתי מוסיף לסקר אפוד כרית אוויר מתנפח כי המחירים שלהם לא רחוקים ממחיר של מעיל איכותי.

Senior Member
    איתמר, אני מאחל לך החלמה מהירה ומלאה. שתקנה ציוד מלא ולא תצטרך אף פעם להשתמש בו!

לא עולה על אופנוע בלי מיגון מלא.

איכשהו קסדה, מעיל וכפפות נהיה הסטנדרט.
    אתם לא קולטים שחצי גוף שלכם לא מוגן בכלל?

קישור לסקר מיגון בפורום:
    http://fullgaz.co.il/forums/showthre...92%D7%95%D7%9F

רק שליש עם מגיני ברכיים ומגפיים
    רק 7 עם מכנסי רכיבה
    רק 2 עם מגיני ירכיים
    רק 1 עם מגן צוואר

היום הייתי מוסיף לסקר אפוד כרית אוויר מתנפח כי המחירים שלהם לא רחוקים ממחיר של מעיל איכותי.

למי שקשה מאוד עם מיגון מלא בקיץ, אני ממליץ בחום על אפוד קרחונים (ששמים במקפיא לילה לפני רכיבה).
    עברתי את כל הקיץ איתו בלי להזיע (במרכז).
    http://fullgaz.co.il/forums/showthre...A0%D7%99%D7%9D

מיגון זה הדבר מספר אחד לפני הכל גם אני השקעתי אלפי שקלים במיגון חשוב מאוד שתדעו שהגנה זה מציל חיים . אז כל שקל שיש לכם בתור רוכבים והחיים חשובים לכם תוציאו על מיגון . עדיפות מחול .חיסכון ענק. בכל מקרה תהיו בריאים החלמה מהירה .

Sent from my iPhone using Tapatalk

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    למרות שאני חוטא לפעמים אבל כן אני מסכים. עם כל מילה.
    רובנו חוטפים את המנה שלנו בשלב כזה או אחר שמבהירה לנו כמה האירוע היה יכול להיות פחות חמור.
    מעיל יעודי יוריד את הנזק עשרות מונים וכך גם מיגונים.

אי שם לפני 18 שנה אולי קצת יותר בדרכי לים על היאווה שהייתה לי. תפוצצה לי הפנימית בצמיג האחורי מול נמל התעופה בן גוריון.
    ליאווה שלום למעט מגן מנוע שחוק וידית ברקס עקומה האופנוע שלם.
    מאידך אני יצאתי עם זרת שבורה כוויות כביש בבטן אמות וחתיכות בשר מדלדלות לאורך הידיים.

עם מיגון ספק אם היה לי נזק כל שהוא למעט אולי הזרת.
    התוצאה הלכתי לאחר יומיים ללימודים כשאני חבוש ובוער וחודש של החלפת תחבושות וסבל נוראי.

איתמר החלמה מהירה ומבטיח לך מפגש טעים נוסח lokimonster אצלנו בירושלים (אבא שלך יודע איפה אני גר)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    האמת שחטפתי את שלי על אופניים שכורות ביון.
    שיא המהירות בירידה שפתאום התמלאה בחול עם מיגון מלא שכולל בגד ים, סנדלים וזהו... כאב רצח ועוד לא נשבר לי כלום.

Member הסמל האישי של miki
    כן חברים.. מעטים מודעים לסכנה של "רכיבה חופשית" רק עם קסדה. אם השרשור הזה יחדד את התובנות לגבי נחיצות המגנים, הרי שעשינו את שלנו.
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

Member
    תודה על השיתוף, אני רוכב עם מיגון מלא בכל רכיבה או שאני לא רוכב בכלל .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    מיקי-תודה על השיתוף, כמובן שאין מה להוסיף חוץ מלהסכים.
    נקווה שרוכבים חדשים וותיקים יקראו וגם אם זה יעזור רק לעוד אחד בתאונה כבר עשית את שלך.

החלמה מהירה לאיתמר.
    Tracer 900

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מאחל החלמה מהירה.
    לא יודע אם זה המקום אבל כשאני ריסקתי את הרגל (שהיתה עטופה אגב במגף רכיבה הכי יקר ומתקדם דאז, בעלות של צפונה מ2500 ש"ח), הרופאים התעסקו המון בשברים ובמיקום העצמות (שתפסו כיוונים משל עצמן) וקצת הזניחו את נושא הרקמות הרכות, שהחלמתן לעתים הרבה יותר בעייתית (רצועות, גידים, שרירים עצבים וכו...). לא תמיד יש מה לעשות אבל שים לב שאתה מקבל התייחסות בטיפול הרפואי גם לזה, ואל תפחד ללכת לשלם לבדיקה פרטית (דרך הקופות חולים יש סבסוד) אצל מומחה + בדיקות נלוות אם צריך (אולטראסאונד, תהודה מגנטית כזאת או אחרת וכו'...).
    תשקיע בפיזיותרפיסט/ית עם המלצות כי מה שמקבלים מקופת החולים לא שווה הרבה.
    אצלי אמנם הנזק שנשאר הוא במקרה מינורי ולא מגביל מדי ביומיום אבל חבל להשאר עם כזה בגלל כניעה לעומס של מערכות הבריאות.
    בסופו של דבר שבר בקרסול הוא יותר טריקי משברים "גדולים" בעצמות גדולות, והאיבר הזה הרבה יותר חשוב ממה שאנשים נוטים לייחס לו. רק אחרי שאתה נפגע אתה מבין כמה הכל שם עדין ורגיש לשינויים...

Senior Member הסמל האישי של torquser
    היתה לי בדיוק אותה תאונה, רק שאני פספסתי את הגלגל וכף הרגל שלי נתפסה בין הרגלית לבין פגוש הרכב שסטה בחדות לתוך מסלול הנסיעה שלי.

כמה עובדות מעניינות:
    - אני תמיד רוכב ממוגן
    - הייתי עם נעל רכיבה ספידי ללא מיגון בקצות האצבעות, הסוליה הקשיחה הצילה את כף הרגל מריסוק, אבל העדר המיגון באצבעות לא מנע קרע ברצועות שמחברות את האצבעות לכף הרגל
    - כשבוע לפני כן החלפתי את הרגליות הסטנדרטיות (המתקפלות) לרגליות ספורט קשיחות וקבועות, הסטנדרטיות היו נכנעות בקלות ללחץ ונשברות, וכנראה שהיה נגרם פחות נזק לכף הרגל
    - הנזק לכף הרגל בלתי הפיך כל הזמן כואב לי, תחושה של נפיחות, וחום
    - זמן ההחלמה שלי היה 3 חודשים (מתוכם 2 בגבס)

רפואה שלמה

Senior Member
    מה הכוונה בלי מיגון בקצות האצבעות?

Senior Member
    רוב המגפיים לא מכילים שום רכיב שמונע סיבוב קרסול ואלפי השקלים שיעלה מגף שבאמת עושה את העבודה, יהיו חסרי תועלת בדיוק באותו יום קיץ לוהט שתחליט שנעל רגילה תספיק.
    זה מאוד תלוי באופנוע אבל סליידרים ארוכים או מגן מנוע רחב יכול לעזור מאוד בתאונות החלקה או פגיעה מהצד.
    זה לא בהכרח יגן כמו קטנוע או בלוק מנוע של GS אבל זה יעזור מאוד לצמצם נזקים.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8083893

Senior Member
    איך אפשר לזהות הגנה מסיבוב קרסול במגפיים?

נגיד במגפי קיץ שלי יש?
    https://www.rst-moto.com/rst-tractec...port-boot.html