קראתי את רוב השרשור, אני בעלים של MT09, ״בעיית״ הבולמים מוכרת וידוע אבל ל90 אחוז מהרוכבים שהם עד משקל 90 קילו +/- הפיתרון הנ״ל יספיק
״טלפון לסטפן אבנדיצ'י ומייד אני שם פעמי לכיוונו, לסשן כיוון מיתלים. רציתי לספר לכם על שעתיים של כיוונון מתלים בשיטת ניסוי וטעיה, תסכולים ורווחה, אבל המציאות טיפה שונה. מתברר שזה לא ה- MT 09 הראשון ולא החמישי אליו סטפן נדרש, בבקשה לעזור בכיוון המתלים. וככזה הוא כבר ידע את הסט אפ הרצוי בעל פה: בבולם הקדמי שקיפצץ לא מעט, עומס הקפיץ חוזק כמעט עד הסוף (פס וחצי נשארו נראים במקום חמישה כפי שהאופנוע הגיע אלינו), ואילו בורג השיכוך, השולט על ההחזר בשני הטלסקופים, סגור עד הסוף ואז חצי סיבוב חזרה. בבולם האחורי עומס הקפיץ כוון עד לשתי דרגות מהסוף, ואילו בורג השיכוך נסגר עד הסוף, ואז פתיחה של חצי סיבוב. התוצאה היא אופנוע יציב יותר בקווים ישרים, גם במהירויות גבוהות מאוד ונוח יותר להטייה, אם כי לא ברמה של אופנוע סופר ספורטיבי. סוג של פשרה״

לקוח מפה :http://www.doogri.co.il/MainSite/Con...ContentID=4664

זה הכיוונון ״המדובר״ ברשת גם בפורומים בחו״ל
נאמר הרבה על הבולמים, אבל כמו בהרבה אופנועים כיוונון יועיל מאוד, עדיין לא מרוצה? תחליף אחורי להולינס וקפיצים+ שמן בקדמי, יש קיט של הולינס, הדיווחים ברשת
לא פחות מנהדרים
עדיין לא מרוצה? תשקיע 10-13 אלף שקל וקיבלת סט קומפלט של הולינס, רק צריך לזכור שהכל פה זה מירוץ... כולם רוצים ההכי הכי הכי!
אבל תאכלס? 90 אחוז מהרוכבים סתם רוצים אופנוע חזק עם יומריות ספורטיביות ושיהיה נוח וזול ליום יום או בקיצור אמ טי...
מי שרוצה מעבר כמעט כל הזמן הצטרך לשדרג... תסתכל על ״החברים״ של האמ טי ותבין שלפני שדרוג הוא פשוט אופנוע זול ואחרי שדרוג הוא יעקוף את רוב
מתחריו בכמה מונים השאלה היא כמה אתה אמיתי עם עצמך וכמה עמוק הכיס שלך...

אני אישית תמיד יעדיף אופנוע חדש עם מכלולים פשוטים על אופנוע ישן עם מכלולים מעולים, למה?
אני אקביל את זה להתלבטות שלי הייתה, אמ טי 09 -2016 או דוקאטי מונסטר 1100- שנת 2011 +/-

לטובת הדוקאטי- דוקאטי. וברצינות, מכלולים איכותים, בולמים איכותים, ברקסים איכותיים, וכ׳ו וכ׳ו
נגד הדוקאטי- הכל נכון ללפני 6 שנים, בלי להתחשב בבלאי בכלל...

לטובת הימאה- אופנוע חדש- עם כל המשתמע מכך, כולל אחריות, כולל מנוע סופר מעניין, כולל ברקסים מאוד טובים
כולל מערכות מתקדמות (במונסטר הם רק בדגם evo וגם שם הם מהדורות הראשוניים) ואופנוע ללא בלאי כלשהו
על כל המערכות שלו, לא בלאי מנוע, לא בלאי שילדה, לא בלאי בולמים
נגד- הנגד היחיד שמצאתי זה מותג פחות נחשק ו״סיכון״ שאני אצטרך לשדרג את הבולמים...

נ.ב אני אציין שהיה לי גם היפר 821 גם מנסטר 796, גם סי בי 1000
ולי, לשימוש שלי, למשקל שלי, לרכיבות שלי מהחודש שאני עם האמ טי אני מאוד מרוצה אחרי הסט אפ שהעלתי פה...
אם ו...כאשר...אולי...יום אחד...אם...יפתח המסלול המדובר בערד...ועד אז יהיה לי עדיין את האמ טי...אולי שם...אני ארגיש את עניין הבולמים
כרגע? מבסוט עד מאוד...

שנקל וחצי בנושא...נכון תמיד יש את הפיזקה, את הביקורות, את ה״אטרף״ השאלה אם זה בכלל נוגע אלי...
אני 90 אחוז מהזמן משתמש באופנוע ככלי רכב ראשי ואולי פעם בחודש רוכב ״״״״ספורטיבי״״״״ למה מרכאות? כי זה עדיין כביש ציבורי
ואני בטוח שאם אני או 90 אחוז מהאנשים שרוכבים בישראל ״ספורטיבי״ והולכים ל״פסים״ יכנסו למסלול אמיתי הם יחטפו כאפה בנושא היכולות שלהם
והיכולות שלהם...לא מזלזול חלילה, פשוט לנו את התשתיות שיש לילד בן 10-11 באיטליה שרוכב מהגיל הזה במסלולים והנקודת ״אימות״ היחידה על ה״יכולות שלנו״
זה ״מסלולים״ שהם בכלל כבישים שלא מיועדים להנ״ל...