תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: מה לראות בבדיקת התרשמות ראשונית של אוםנוע - מועמד לקניה

צפייה משולבת

Member

מה לראות בבדיקת התרשמות ראשונית של אוםנוע - מועמד לקניה

שלום לכולם
    כיוון מתחיל חיפוש לא בהול של אופנוע הראשון לרכוש בתקציב שלא מאפשר חדש מהחנות, התעוררה בי שאלה לגבי יכולת בדיקה/הערכה ראשונית של כלי לפני שמחליטים האם כדאי לקחת לבדיקה מקצועית או לוותר ולהמשיך חיפוש..

תנאי התחלה: רוכב מתחיל, בגילאי 40+, מעוניין בסגנון קלאסי/קאסטום.
    לא מבין באופנועים למעט מאוד כללי ברמת הגיון פשוט, ללא חברים שמבינים/רוכבים.

נניח ראיתי מודעה, מתעניין, מתקשר למוכר שואל שאלות רגילות..ומחליט שכדאי לראות להתרשם ואז אחליט האם להמשיך או לא.
    מגיע לפגישה, רואה את הכלי, מדבר עם המוכר, שומע לצליל מנוע...שואל שוב שאלות מכוונות (תאונות, החלקות, שיפוצים, אולי לבדיק מספר מנוע ושלדה לאמת התאמה של מספרים ברישיון רכב לאלא בכלי...)
    מה צריך לבדיק ? האם למשל סימני חלודה במקומות מסויימים הם רמזים לוותר ? אני מניח מראש שבעל הכלי לא יאפשר לי רכיבה במקום לבדוק למשל העברת הילוכים וכו..אז לא בונה על זה..
    אז מה מקובל לבדוק ויזואלית/שמיע..לפני שמחליטים לקחת למוסך לבדיקה מקצועית ?

Senior Member
    תקציב?...כיוון כלל?

Member
    האם הסבר איך בודקים כלי במבט ראשון תלוי בתקציב ? אולי לא הסברתי את עצמי נכון, לא התכוונתי לחפש בשישור זה עצה מה לקנות אלא איך רואים, מה בודקים בפגישת התרשמות
    תודה

Senior Member הסמל האישי של rusty james
    במבט ראשון אפשר לגלות סימנים להזנחה/תאונה:
    שברים /סדקים בפלסטיקה ושפשופים בקצה ידיות/כידון/רגליות יצביעו על החלקות בעבר.
    נזילות/הזעות שמן, חוטי חשמל בודדים וטועים ו/או מודבקים בסרט יצביעו על תחזוקה לקוייה ועל התערבות במע' החשמל בעבר, בהתאמה.
    חלודה מתחת למגן מנוע (אם יש) או בנק' אחרות בשלדה/מתלים תצביע גם היא על הזנחה או בלאי מצטבר שיש לשים לב אליו (כמובן, בתלות בגיל האופנוע ובכמות החלודה).
    מצב צמיגים, גלגלי שיניים ושרשרת - בסוליית הצמיג יש חריצים - בתוך החריצים יש מעין בליטה שמסמנת עד כמה מותר לשחוק לפני החלפה, גלגלי שיניים - שיניים שפיציות חדות יסמנו שהגיע הזמן להחליף, שרשרת לא מתוחה (מעל 3 ס"מ מרווח תנועה חופשי) תצביע על הזנחה בטיפול השותף.
    מע' בלימה - העבר אצבע על צלחת הדיסק לרוחבה, צריך להיות חלק - אם יש מדרגה - סימן שלא החליפו רפידות בזמן בעבר ויהיה צורך להחליף דיסק בעתיד.

מעבר לזה, כמובן, בדיקת תאימות בין הרשום ברשיון הרכב (מידות צמיגים, מס' רישוי ושלדה, שם בעלים) כחלק מאמינות המוכר וחוקיות המכירה.
    נערך לאחרונה על ידי rusty james; 29-01-2017 בשעה 08:48.
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Member
    תודה רבה, אקח בחשבון

Senior Member
    האם הסבר איך בודקים כלי במבט ראשון תלוי בתקציב
    אני חושב שיש הבדל ,בין לנסות להבין מה המצב של אופנוע בן כמה שנים או משהו ישן.
    לי היה חשוב לשמוע מה ואיך מצין את הכלי הבעל.אם יש הפער בין מה שאני רואה והוא אומר.