תוצאות 1 עד 15 מ 222

אשכול: קניות מאנשים פרטיים שמייבאים באופן פיראטי ציוד רכיבה ומוכרים בזול

צפייה משולבת

חבר מערכת FullgaZ
    ציטוט נכתב במקור על ידי o^2 צפיה בהודעה
    אני לא בעד רווח חזירי וממש לא בעד קרטלים\מונופולים שעושקים את כולנו.
    דווקא בתחום שלי אני תמיד מסתכל מי המתחרים , חותך את המחיר שלהם ומספק יותר תמורה ללקוח במוצר , הכי טוב + הכי זול = תמיד יבואו אלי. אז לא צריך להטיף לי על "תפסיקו להיות יקרנים".

מה שאני מנסה להבהיר הוא דווקא את הקושי על הסוחרים הקטנים יותר , אם אני אספר לך את הנתונים של העסק שלי אתה תגיד "וואו מדהים!" אבל אז אני רואה מה בסוף נשאר אחרי כל מס , עמלה , אגרה והמצאה אחרת וזה פשוט בוטנים (ואני בעסק שהעלות היחידה היא הזמן שלי).

אז כשאני מסתכל על מה שאני מרוויח בעסק לעומת מה שאני מרוויח בתור שכיר , זה לא כזה מלהיב. אולי בקרוב העסק יכפיל וישלש את עצמו ואז זה כבר יתחיל להיות מעניין.

הרי אתה עובד בתחום דומה לשלי ממה שזכור לי מהודעות קודמות שלך , בתחום הזה אפשר להגיע בלי יותר מידי בעיות להכנסה ברוטו של 40-50 בלי להיות גאון הדור או בכיר מאוד.
    עכשיו תעשה את החשבון ותגיד לי כמה הכנסה אתה צריך בשביל לייצר את אותו הסכום כעצמאי?
    אבל בפועל, ענף הדו"ג הוא מתנהל כדואופול עם מטרו ועופר אבניר ואם אתה נדיב להונדה אז כתלתפול. על כל אלה, הקוטן העצום של הענף הופך את ההתנהלות בו לכשל שוק מובנה. לצערי, על פניו נראה שהרווח חזירי ובמקרים שהעלויות דומות ליבוא אישי, נראה כי היבואנים מחשבים את עלות היבוא אישי ונוקבים מחיר דומה מאד.

אני לא עסוק בלייבא באופן סידרתי אבל בימי ה XRים שלי ייבאתי חלפים מארה"ב לארבעה שיפוצי מנוע נרחבים. מכיוון שאני משתמש באופנוע לצרכי העסק בכל הפעמים שולם מס מלא. בכל ארבעת הפעמים העלות שלי הייתה חצי ממה שהונדה דרשו כאן.

ודבר אחרון, בין השורות, אני מסיק שבעסק שלך את מוכר זמן, ידע ואישיות. אשריך, אתה לא יכול להפסיד כסף בעסק. במקרה הגרוע את יכול לא להרוויח טוב. אבל כל הממבו ג'מבו על המיסים והעמלות והאגרות לא עומד במבחן המציאות. ישראל היא לא המדינה המערבית בעלת המיסוי הגבוהה ביותר. מנגד, השכר נמוך ביחס לגובה המיסוי, יוקר המחיה גבוה בטירוף והשירותים שאני מקבל בעבור המיסים שאני משלם מזעזעים.

איללכא...וג'ק ידידי פגע בול, לו הפער היה סביר רובנו היינו מבצעים את הרכישות שלנו בישראל

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי נעם 1 צפיה בהודעה
    אבל בפועל, ענף הדו"ג הוא מתנהל כדואופול עם מטרו ועופר אבניר ואם אתה נדיב להונדה אז כתלתפול. על כל אלה, הקוטן העצום של הענף הופך את ההתנהלות בו לכשל שוק מובנה. לצערי, על פניו נראה שהרווח חזירי ובמקרים שהעלויות דומות ליבוא אישי, נראה כי היבואנים מחשבים את עלות היבוא אישי ונוקבים מחיר דומה מאד.

אני לא עסוק בלייבא באופן סידרתי אבל בימי ה XRים שלי ייבאתי חלפים מארה"ב לארבעה שיפוצי מנוע נרחבים. מכיוון שאני משתמש באופנוע לצרכי העסק בכל הפעמים שולם מס מלא. בכל ארבעת הפעמים העלות שלי הייתה חצי ממה שהונדה דרשו כאן.

ודבר אחרון, בין השורות, אני מסיק שבעסק שלך את מוכר זמן, ידע ואישיות. אשריך, אתה לא יכול להפסיד כסף בעסק. במקרה הגרוע את יכול לא להרוויח טוב. אבל כל הממבו ג'מבו על המיסים והעמלות והאגרות לא עומד במבחן המציאות. ישראל היא לא המדינה המערבית בעלת המיסוי הגבוהה ביותר. מנגד, השכר נמוך ביחס לגובה המיסוי, יוקר המחיה גבוה בטירוף והשירותים שאני מקבל בעבור המיסים שאני משלם מזעזעים.

איללכא...וג'ק ידידי פגע בול, לו הפער היה סביר רובנו היינו מבצעים את הרכישות שלנו בישראל

זמן שווה הרבה יותר מכסף לטעמי. אז אם אין החזר כספי ראוי אני לא מתכוון להשקיע זמן.
    אם בתור שכיר , ללא סיכון וללא כאבי ראש אני יכול להרוויח כמעט אותו שכר אז למה לי להסתכן ולהיות עצמאי?

אני מציג את העסק שלי כי הוא באמת מאוד ידידותי ליזם , אם הייתי צריך להחזיק סחורה , לשכור חנות וכו' בחיים לא הייתי נכנס למשהו שמריץ מחזורים של פחות מכמה מיליוני שקלים טובים בשנה . זה פשוט לא משתלם לעומת להשאר שכיר.

כשלקוחות מבקשים אצלי הנחות , חושבים שאני עושה מיליונים וכו' זה פשוט מראה לי כמה הם לא מבינים מה בסוף מגיע ליד שלי.
    בוא נקח דוגמא פשוטה , נגיד ואני מוכר שעת ייעוץ ב-100ש"ח , אפס עלויות.

17% מע"מ - נשאר 83ש"ח.
    מס חברות 25% - נשאר 62ש"ח.
    דיבידנד 30% - נשאר 43ש"ח.

עכשיו זה נשמע הרבה פחות מרשים , נכון?
    מן הסתם שאין עסק ללא עלויות כלשהם (רו"ח , אגרות , תקורות כלשהן וכו') אז יהיו קצת הוצאות מוכרות וקצת פחות כסף בשורה התחתונה.

אבל הנקודה נשארת זהה , המחיר שהלקוח משלם ברובו מורכב ממיסים וזה לא משנה מה קורה במדינות אחרות. זה לא משנה את העובדה הזאת.

חבר מערכת FullgaZ
    ציטוט נכתב במקור על ידי o^2 צפיה בהודעה
    אבל הנקודה נשארת זהה , המחיר שהלקוח משלם ברובו מורכב ממיסים וזה לא משנה מה קורה במדינות אחרות. זה לא משנה את העובדה הזאת.
    זה פשוט לא נכון עובדתית. למרבית הדברים שמגיעים לארץ. זה אולי נכון כשאתה רוכש רכב או אופנוע חדש.
    אבל כשאתה קונה חלקי חילוף או ציוד רכיבה או ציוד טיול או אין סוף דברים שבהם אנחנו משתמשים בחיים שלנו זה פשוט לא נכון.

כשאני מייבא חלפים באופן אישי ומשלם עליהם מכס ומע"מ כחוק והפער הוא 100% אין שום דרך להסביר זאת פרט לתמחור לא סביר ולא הוגן. העלות שלי כוללת מחיר חלק יקר משמעותית מהיבואן, המשלוח שלי יקר עשרות מונים כי אני שולח בחרת שילוח בשילוח המהיר והיקר ביותר והמיסים שאני משלם זהים לזה של היבואן. אז איך חבילת חלקים שעולה לי 5000 ש"ח כולל מכס ומע"מ תעלה לי בארץ 10000 ש"ח. איך?

ואם אתה רוצה משהו ממש עכשוי ממוצר שמשיק לנעלי רכיבה או מגפי רכיבה. בבקשה.
    חשקה נפשי בנעלי הליכה משובחות SL ACTIVE של סקארפה. אז יש יבואן בארץ. גרביטי שמו. לא משנה לאיזה חנות פניתי, ביקשו ממני 1599 ש"ח כולל מע"מ. חתיכת סכום לנעליים אבל אני חתיכת פיין שמקר.
    זה מתחיל בחוסר מקצועיות, כשהסוכן מסביר לי שאין חצאי מידות ושאבדוק 41 ומידה 42. ושאם 41 קטן ו 42 גדול אז שארכוש עם הנעל רפידות. נראה למישהו הגיוני לרכוש נעליים ב 1599 ש"ח שאינם מתאימים בול?
    זה ממשיך במתן תשובות לא סבירות ללקוח כשאני מנסה להזמין ולשלם מראש על מידה 41.5, בסוף התייאשתי.
    ואז, לפני מספר ימים נכנסתי ל ebay ורכשתי לעצמי את הנעליים שהגיעו היום מארה"ב הברית:
    הנעליים עלו 869.06 ש"ח. ברור לך שללקוח הסופי בארה"ב זה כולל את כל המיסים וזה כולל את הרווח של היבואן המקומי וכולל את הרווח של החנות ממנה קניתי.
    שילוח עלה 106.69 ש"ח.
    מכס ומע"מ כחוק, 241.72 ש"ח.
    סה"כ 1217.47 ש"ח ביבוא אישי כחוק לעומת 1599 ש"ח אצל היבואן בארץ.

אז אחרי שהנעליים שלי נשלחו פעמיים לפחות וכנראה יותר, שולמו עליהם מיסים כחוק פעמיים, שילמתי רווח שלוש פעמים- ליצרן, ליבואן ולחנות אתה עדיין חושב שהפער במיסים?

איללכא...ואני רק חושב שהפופולסטים הצליחו למכור לך וואחד לוקש

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי נעם 1 צפיה בהודעה
    סה"כ 1217.47 ש"ח ביבוא אישי כחוק לעומת 1599 ש"ח אצל היבואן בארץ.
    אני מבין שלטעמך היבואן פתח את העסק מטעמי עזרה לזולת?

לפי החישוב שלך יש לו כ400ש"ח רווח (ברוטו , נניח 600-700 כי הוא קונה ועושה שילוח יותר זול , אל תשכח שהוא משלם מס על הרווח הזה).
    כלל אצבע בעסקים הוא , כל יד עושה 100% על הסחורה (לא מדבר על כאלו שעובדים בווליום מטורף ואני די בטוח שמגפי הרכיבה המדוברים לא נמכרים באלפים רבים בשנה ) , מה שמסתדר טוב עם מחיר 1600 ורווח של כ-700-800 ש"ח (ברוטו).

אני לא אומר שאולי הוא יכל להוריד את המחיר , אבל זה לא נשמע כמו עושק מטורף.
    יש לו עובדים , חנות , מלאי (כסף עומד + עלויות אחסון) , על פי חוק הוא צריך לאפשר לך להחזיר את המוצר , לספק אחריות כלשהי ועוד.
    אז כן , כנראה שהוא גם היה מצליח לשרוד על רווח קצת יותר נמוך , אבל זה לא עושק היסטרי כמו שאתה עושה מזה.

זה מאה אחוז לגיטימי מצידך ללכת במסלול שלקחת ויש סיכוי לא רע בכלל שהייתי עושה אותו הדבר.
    אבל בוא לא נהפוך כל רווח כלשהו לעושק , אם אנשים לא ירוויחו אז לא תהיה שום סחורה\שירותים להנות מהם.