Zero FX 2016
עירוני - 0
בין-עירוני - 0
משולב - 0
חייב לציין שגם לי זה עדיין קצת מוזר לרכב כל יום עשרות קילומטרים ולא להכנס לתחנת דלק יותר לעולם.
V-Strom 650 2007
לפני שבועיים הורדתי את ארגזי הצד כי הצרכים שלי השתנו ואני יכול להסתדר רק עם אחורי, ידעתי תמיד שהם חלק מהסיבה שצריכת הדלק שלי זוועתית אבל לא ציפיתי עד כמה.
לפני שהורדתי הצריכה הייתה בערך 14-16, עכשיו זה הפך ל 17-21.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
Zero FX 2016
עירוני - 0
בין-עירוני - 0
משולב - 0
חייב לציין שגם לי זה עדיין קצת מוזר לרכב כל יום עשרות קילומטרים ולא להכנס לתחנת דלק יותר לעולם.
S3 250
1/27-29
עירוני-בין עירוני
נהיגה עדינה
ג'יקסר 1000
רכיבה בינעירונית
במצב רוח קרבי - 1:13.5
במצב רוח חסכוני - 1:15
You live more in five minutes on a bike like this going flat out than some people live in a lifetime" - Burt Monroe"
KTM 790 Adventure R
הונדה אינובה 2012
1:50
לפעמים 1:45 אם אני ממש מגזים.
אף פעם לא הבנתי למה אופנועים צורכים דלק כמו רכב קטן...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
S1000R נסיעה עירונית 1/11 בערך (נראה לי שיא שלילי בשרושור הזה)
mudale, שאלתי לא בגלל המחיר - כידוע רוב מחיר הדלק הוא מס (שלא מוטל על פחם) אלא בקשר לזיהום הסביבתי (אוויר וקרקע) שנוצר. וכידוע לך, שריפה של קילו פחם יוצרת יותר זיהום משריפה של קילו דלק.
המחיר זו אופרה אחרת לגמרי. ברור לכל מי שחי מספיק שנים במדינה שברגע שהרכבים והאופנועים החשמליים יהיו פופולריים יותר יהיה גם מס על החשמל לטעינה של רכב (וגם הביטוח לא יהיה כמו של 50 סמ"ק) והפרש העלות השוטפת יקטן מאוד.
אם כבר ההשוואה: אז כמה סינון עובר עשן שריפה ב 1 מטר של צנרת מראש מנוע של אופנוע לעומת 300 מטר של ארובה מתא חימום המים בתחנת הכוח
אין השוואה בזיהום. השימוש האנרגטי בקילו פחם ביחס לקילו דלק גבוה בהרבה וזה בלי לדבר על הסינון של תחנת כוח מול סינון של ממיר קטליטי. אני די בטוח שאם כל המדינה הייתה על כלים חשמליים הזיהום אוויר היה יורד בהרבה (לא וודאי). בנוסף חלק מהתחנות כוח פועלות על גז טבעי וככל הידוע לי המגמה רק מתחזקת לכיוון הזה. מן הסתם שבעתיד רוב החשמל בארץ ייוצר בדרכים ירוקות יותר. הביטוח ברור שלא יישאר של 50 סמ"ק (הוא ככה רק בשביל לעודד כלים חשמליים, מהרגע שהם יהיו נתח שוק משמעותי לא צריך לעודד אותם יותר..). לא רואה איך יעשו מס מיוחד על החשמל של הטעינה לרכב אם אתה מטעין בבית.
מס על חשמל עושים בקלות משדר שמחובר לאופנוע שמודד זרם טעינה כפול זמן ומשדר למשרד ממשלתי.
בסוף חודש גובים מס, מאוד פשוט.
Sent from my m3 note using Tapatalk
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor