תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: משנה אופנוע - משנה אופי רכיבה?

Senior Member

משנה אופנוע - משנה אופי רכיבה?

אהלן חברים.
    אשכול זה נפתח עקב שיחה שהתנהלה עם חבר. אותו החבר רכב כחצי שנה על אופנוע ספורט, עד שלא מזמן עבר תאונה אשר השביתה את האופנוע. כעת, אותו החבר עשה "סוויצ'" והחל לחשוב בכיוון של קרוזרים ("קאסטום" בעברית). לטענתו, הוא היה רוכב מאוד אגרסיבי, והוא חושב שאופנוע קרוזר ימתן אותו בצורת הרכיבה (בנוסף לעוד פאקטורים כמו פוזה וכו').
    מה אתם אומרים, חברים? האם שינוי סוג האופנוע באמת ישנה את סגנון הרכיבה שלו? או שהאם האופנוע החדש רק יתסכל אותו, כאחד שרגיל לרכב באופן ספורטיבי? והאם בכללי אופנוע אחר משנה את סגנון הרכיבה של הרוכב באופן כה דרסטי?
    3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
    106,200KM and counting

Not all who wander are lost

Senior Member
    לדעתי התשובה היא חד משמעית כן.

מעבר לסגנון, לכל אופנוע יש את הקומפורט-זון שהוא אוהב להיות בו במהלך הנסיעה והאופנוע יאותת וישדר לך מהר מאד מה הוא אוהב או לא אוהב והרוכב יצטרך להסתגל או להחליף את הסורר/ת. כך גם, בהחלט יתכן שאופנוע מסויים ישפיע על צורת הרכיבה שלך כאשר תעלה על אופנוע אחר, לכל הפחות בהתחלה.

בהתייחס לתסכול... יתכן שהחבר יאהב את סגנון הקרוזר, אבל זו לא פרופר חלופה ראש בראש אלא פשוט משהו אחר, כך שגודל הציפייה...

יחד עם זאת, מבחינה מעשית, רוכב טוב יוכל להפיק את המיטב גם מקרוזר כך שאולי הוא ימצא את האיזון הראוי.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    כן.

Member הסמל האישי של rider
    לדעתי לא.
    התאונה היא זאת שתשנה אותו, אולי הקרוזר יעזור בשמירה על השינוי.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    לא מסכים
    חבר טוב מכור לדוקאטי וגז.
    הבחור החליט שכדי לשמור על החיין שלו הוא קונה הסקוורנה לשטח וווספה 300gt להתנהלות היום יומית.
    תוך פחות מחודש הוא הבין שזה לא זה והחל במסע לחקר המיניות שלו.
    חלק מהדברים אף הופיעו פה באתר.

בחור נוסף שאני מכיר מאוד מקרוב חשב להתמתן ושיגע את הפורום כיצד הוא מוריד את ההספק לבאנדיט.
    בסוף האדיוט עשה עסקים עם מטרו ורכש xv950 יפיפה.
    הוא מצא את עצמו על הקרוזר החביב על ציר נס הרים משפשף רגליות במרכזי הערים מתחרה עם מכוניות חונות ובעצם מנסה לרכוב בקצב של הבאנדיט.
    הבחור הבין שזה לא זה ורכש gtr1400 והיום הוא רגוע ומרוצה.

חבר נוסף ירד מbmw לxv1900 ובסוף רכש gtr1400 במקביל.

במילים אחרות זו הנפש שקובעת כיצד תרכוב ואם אתה טיפוס תחרותי אתה גם תתאבד על קרוזר.
    קנה אופנוע שיתאים לך.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של erani99
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    לא מסכים
    ....
    במילים אחרות זו הנפש שקובעת כיצד תרכוב ואם אתה טיפוס תחרותי אתה גם תתאבד על קרוזר.
    קנה אופנוע שיתאים לך.

בדיוק.
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

אני לא חושב שזה כזה בינארי.
    אישית כשאני עולה על הקטנוע 125 של אבא שלי אני רוכב רגוע מאוד ורוב הזמן אפילו לא קרוב לפול גז. פשוט מתנהל בעצלתיים ונהנה מהרוגע. אם היה לי אותו באופן קבוע, האם הייתי רוכב ככה כל הזמן? כנראה שלא, ומתישהו היה מדגדג לי לתת גז.
    אבל לדעתי אין ספק שאופנוע איטי יותר ממתן אותך כמו שאופנוע חזק מדרבן אותך, גם אם זה לא שינוי של 180 מעלות.

Banned
    באופן אישי יכול להעיד שקצב הרכיבה שלי לא השתנה מאופנוע לאופנוע

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אני לא חושב שיש כאן כן/לא חד-משמעי...
    יש אופנועים, שבהחלט מעודדים את הרוכב לדחוף חזק יותר.
    כלים כמו אופנועי היפרמוטו וליטר-ספורט (וכנראה שגם רוב הסופר-נייקדים) בהחלט מעודדים את נטייתו הטבעית של הרוכב הממוצע לדחוף חזק יותר, להוריד נמוך יותר ולעקוף כל דבר שזז.
    מצד שני - רוכב שיש בו את הצד הזה, יסבול על אופנוע קאסטום.

האמת היא איפשהו באמצע. רוכב חולה בראש - ירכב כמו מטורף גם על הארלי, תוך כדי שהוא אונס את המכונה, ודורש ממנה לעשות מה שהיא לא נועדה.
    רוכב רגוע ושקול - יצליח להישאר בגבולות הסביר גם על מכונה קיצונית. הוא לא ינצל לעולם את כל מעטפת הביצועים של המכונה, ויהיה בסדר עם זה.
    רוכב שהוא באמצע, צריך למצוא את הפשרה שלו. מכונה שמצד אחד נותנת את הביצועים שמאפשרים לו להינות מהרכיבה, ומצד שני - לא מביאה אותו בכוח למחוזות שבהם השליטה העצמית שלו מתמוססת.
    נכון לרגע זה - אני אישית, מצאתי את הפשרה בהכלאה מוזרה של אדוונצ'ר גדול והיפרמוטו. נהנה מכל רגע, למרות שיחסית לבנדיט 1200 - איבדתי הרבה סוסים וכ-40 קמ"ש בסגירה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member הסמל האישי של miki
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    ל

חבר נוסף ירד מbmw לxv1900 ובסוף רכש gtr1400 במקביל. מי מי הדביל הזה ?

במילים אחרות זו הנפש שקובעת כיצד תרכוב ואם אתה טיפוס תחרותי אתה גם תתאבד על קרוזר. מסכים עם המשפט לחלוטין
    קנה אופנוע שיתאים לך.

תלוי איזה קרוזר... אני רוכב על קרוזר של 1900 סמ"ק כ 100 כ"ס ומומנט די קרוב ל ZZR1400.
    1. פתיחות: להערכתי כשמכוייל נכון (ושלי לא ) מכניס בכיס הקטן כמה וכמה אופנועי ספורט בפתיחה ראשונית, אח"כ הם משאירים לו את העשן.
    2. השכבות: לא לרוחו של האופנוע. שלא יחשוב שיכול נס הרים וכו' כמו אופנוע ספורט. אפשרי להשכיב אבל "זה לא זה" הרגליות נוגעות מהר מאוד בקרקע.
    3. תנוחת ישיבה במושבים המקוריים לא נוחה.
    4. השתעבדות לניקוי מירוק וצחצוח של הכלי. אצלי סגור במחסן מוגן מכל גשם רוח אבק ובכלל... אם אין לו חנייה מקורה או תת קרקעי מומלץ שיחשוב שוב.
    5. בכללי - לא ממליץ על קרוזר למי שלא מכיר את הסגנון. יש פעמים שאני נהנה לרכוב עליו, ויש פעמים שאני מקלל את האימאימא של מי שהמציא את הסגנון הזה..

בהצלחה בכל דרך שיבחר ...
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של אRני
    לא יודע למה נפתח באוף זה און טופיק לגמרי, ואחד מהנושאים הכי מדוברים לדעתי בחבורות של אופנועים.

לדעתי - כן לסוג הכלי יש השפעה ישירה על הרכיבה, אבל למי שיש קוף לא יעזור כלום וההפך. שים חוליגן על הארלי והוא ישתולל, שים רגוע על אופנוע ספורט והוא יסע רגוע, אולי יתן קצת בגז לפעמים.
    מי שמכיר את עצמו ויש לו כמה שנים וכלים של ניסיון יודע לבחור לעצמו אופנוע שמצד אחד לא יתסכל את הקוף, ומצד שני לא יעודד אותו להמרח בטרם עת.

Member
    אי אפשר לעשות עם קרוזר את אותם הדברים שנעשו עם סופרספורט.
    אפשר לנסות, לראות שזה לא ממש זה - ואז להחליט אם מתאים או לא.

לטובה או לרעה? זה תלוי ברוכב ומה שהוא מחפש.
    אני מאמין שכולם יסכימו שחווית הרכיבה שונה לגמרי.

50 סמק משופר הכי כיף..
    מובי זה לא קטנוע,מובי זה אל.

Member
    לדעתי הגורם המשמעותי ביותר הוא שליטה עצמית (וזה מושפע משמעותית לטעמי מהגיל). אחרי 15 שנה של הפסקה חזרתי לרכב ואחרי המון התלבטות הכלי שנבחר הוא S1000R. בהשוואה לאיך שהייתי רוכב בעבר (האופנוע האחרון לפני ההפסקה היה CBR600F שלאין ערוך רגוע משמעותית מהב.מ.וו) היתה הרבה יותר קיצונית ופחות מודעת. אני מאוד נהנה (כבר שנתיים וחצי) מה S1000R אבל בעיקר מודע למגבלות של עצמי

Senior Member