נכתב במקור על ידי
moonshield
Stroke 2,
קודם כל שמח לשמוע שלא קרה לך כלום, חוץ מריענון לקסיקון קללות הקסדה.
אני מסכים איתך עם הטענה הגורפת שהנהגים בארץ הם פח אשפה (וכמו שסער666 כתב, זה לא רק הנהגים אלא ההתנהגות באופן כללי). גם לי היה 'כמעט' לפני כמה ימים, שללא ספק מנצח את כל ה'כמעטים' שהיו לי החודש, רק שלי זה קרה בתור הולך רגל- במהלך חצייה במעבר חציה עם הבן באופני תינוק, הבת מחזיקה לי את היד והכלב שצמוד לי לרגל עם רצועה קצרה. לאחר שקיבלתי זכות קדימה מרכב שיצא מכיכר די עמוסה וירדנו כולנו לכביש, נהגת כוכבת החליטה שהרכב שעצר במעבר חציה הוא לא סימן מספיק ברור ופשוט עקפה אותו מימין, במהירות גבוהה יחסית (לא משהו שהיה מאפשר לה לעצור או למישהו מאיתנו לצאת ללא פגיעה, אם ו...). למזלי אני משתדל להתנהל בזהירות רבה במעברי החציה האלו מכיוון שבכל יום יש לי שם לפחות 'כמעט' אחד והכוכבנית רק עברה על פנינו, כאילו מתנצלת אחרי שקלטה שכמעט מחקה משפחה שלמה. וזה רק מקרה אחד מבין עשרות 'כמעטים' יומיומיים שמתרחשים לי (ואני מאמין שלכולכם) בכבישים , בין אם על דו"גי, בפחית או ברגל.
העצוב הוא שלאף אחד לא איכפת. אף גורם משלל הגורמים שאמורים לטפל בזה לא נוקף ולו ציפורן כדי לשנות את המצב. אין חקיקה, אין אכיפה, אין ענישה ובעיקר אין התמקדות בבעיות האמיתיות, אלא התעסקות בטפל ובזניח שמרוויח כסף למדינה אבל לא משנה במאום את המצב בכבישים.