MORTAR, אף אחד לא מייצר במיוחד לשוק הישראלי.
אם מוכרים בארץ, אז כנראה שיש מי שמייצר.
למה חייבים להתאים את מדרגות המס (ביטוח חובה) למה שנמכר כרגע? מה עם כל מה שקיים ועובד?
גם הXEVO 250, מגיע כמעט רק לשוק הישראלי.
בוא נדבר תכלס, גם קטנוע 125 ממוצע, יכול לנסוע במהירות המקסימלית המותרת בחוק, ואם לא, אז 10 קמ"ש פחות בלחץ, וגם ככה... עם הפקקים היום, אתה תסע מהר מרוב התנועה גם עם 50 סמ"ק.
אז איפה ההגיון בדיוק של מדרגות הביטוח האלה ?
האם קרוסאובר פורש קאיין של איזה 4 ליטר, משלם יותר ביטוח מאשר סובארו ג'אסטי ליטר ? לא... אז מה ההבדל בדו גלגלי בדיוק ? למה נגזר עלינו לשלם לפי סמ"ק ? מה ההגיון פה ?
יש אפס הגיון במדרגות הביטוח.
אם כבר אפשר להגיד שרוכבי 50-125 סמ"ק הם כנראה נערים מופרעים חסרי נסיון שהסיכוי שלהם לתאונה גדול מרוכב אחראי על קטנוע 400.
בכל מקרה... אם כבר בנו מדרגות ביטוח, לפחות שיתאימו אותם ל2017, או לכלים לפי הספק או לפי הרישוי A-A1-A2.
אם היום 250 זאת קטגוריה לא רלוונטית בעולם, כל הכלים שמגיעים ב300 יש להם כבר ABS כסטנדרט, אז מה ההגיון לשלם עוד אלף שקל בשנה על תוספת של תכלס 20-30 סמ"ק... זה נראה למישהו הגיוני!!??!
נראה למישהו פה בפורום שSILVER WING 400 זה כלי בטוח יותר מבורגמן 650 ? כאילו... באמת ? מה זה השטויות האלה...
ביטוח על 50 סמ"ק ? למי יש היום 50 סמ"ק ? כבר אין דבר כזה... די אנשים כבר לא נוסעים על הכלים האלה, הם מתו מזמן, מזהמים, שורפים שמן, רועשים, מכלולים ישנים...
איך יש להם עדיין קטגוריית ביטוח ? ה125 החליף אותם מזמן, אבל חברות הביטוח עשו מלא כסף על זה, כי פשוט כל קטנועי הכניסה עברו לקטגוריה אחרת יקרה יותר שנהפכה לסטנדרט, והם קברו את הביטוח הזול על ה50 סמ"ק, כאילו מישהו עדיין מתיחס לזה היום.
בושה.
וגם מדהים כמה זה פשוט וקל בהינף יד של שר, להוריד מחירי ביטוח, עלאק מפקח על ביטוח, מראים לנו גרפים וטבלאות אקסל מחורטטות, עם גדודי עיתונאים שיעזרו לבנות את מיתוס הקטנוען המתאבד המחבל בחברה, ולמה הביטוח חייב לעלות... הכל זה קומבינה ושחיתות... עושקים אותנו הזונות, את הכסף הם מלווים לחברים שלהם הטייקונים המשוחתים, את הבונוסים והאופציות והשכר הגבוהה הם מחלקים לחבר'ה שלהם, ואחרי שהם סיימו לשדוד את העסק עם כספי ציבור, הם יפשטו רגל, ויעשו להם תספורת.
איך אין תחרות בתחום הזה בכלל? קרטל של חברות ביטוח.
מניפסט יפה אך קצת ארוך...
רק שתדע, גם ברכב משלמים לפי נפח מנוע... הג'אסטי שהזכרת תשלם פחות מאשר המכונית עם ה4 ליטר מנוע.
#זה שדופקים אותנו לא אומר שלא דופקים גם אחרים... :/
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
לא רוצה להפריע לחבר'ה פה שמתווכחים על ההיגיון במדרגות הביטוח, אבל אם נחזור שניה למציאות אני מתקשה להבין מתי השינוי הולך להיות ובכמה. לפי הכתוב בדוגרי אנשי הפול מעריכים שהשינוי בפועל לא יהיה לפני אוקטובר, והוא גם לא יהיה 15% קבוע על כל הסכום.
יש פה מישהו שמבין בביטוח ויודע "לתרגם" את מה שכתוב שם?
http://www.doogri.co.il/MainSite/Con...ContentID=5545
כמו שאביעד ציין קודם לכן:
כל אחד יכול להעריך לפי ראות עיניו. בפועל זה יכול להיות בשבועות הקרובים, בחודשים הקרובים או שאפילו בכלל לא - כי אלו הם החיים.
לכאורה זה כן צפוי להיות "על כל הסכום", אבל לגבי הפרטים הסופיים - נהיה יותר חכמים אחרי שדברים יקרו, אם הם יקרו.
MORTAR, סליחה על הביטוי, אבל לך תלמד ואז תחזור.
לפי מה שכתבת, נראה שלא היית בסביבה (או לפחות לא התעניינת) בכל ההפגנות והמלחמות שהיו פה משנת 2000, עד לאחרונה.
לא מבין איך אין תחרות, לא מבין את תפקיד המפקח על הביטוח ...
נ.ב.
אם מתישהו בעתיד הקרוב/רחוק תגיע לנהל את הדיון/ויכוח עם מישהו מהצד השני, נניח בעל רכב...
תשתדל להוריד את הטונים, או לפחות להמנע מ-"זונות".
מי שגונב כסף מהציבור, הוא לא זונה, אנחנו כנראה הזונות. הוא הרבה יותר גרוע.
הייתי בהפגנות אגב.
איזה תחרות אתה רואה בביטוח ? השתתפות עצמית ?
אנשים חושבים, שביטוח דו גלגלי וביטוח רכב זו נדנדה, אחד עולה, אחד יורד... כמה תמימים אנשים יכולים להיות ??? זה לא באמת עובד ככה.
אי אפשר לחשב מספרים ולהציג גרפים כאילו מדובר בתורה מסיני.
יש פה אג'נדה, סילוף של עובדות, והשקפת עולם מעוותת.
גורם הסיכון הכי גדול לתאונות דרכים קטלניות ברכיבה דו גלגלית הוא... נכון, נהג רכב.
באותה מידה שרוכב מסתכן, מסתכנים גם מליוני הולכי רגל, שמאות מהם נהרגים כל שנה, אני לא רואה אותם מחויבים בביטוח חובה של 10 אלף שקל בשנה.
יש צד אחד שמסתכן, ומולו יש צד אחד שמסכן... לגרום לאחרים סכנה בכביש, על ידי שימוש בפלאפון, הסחות דעת, ניתוק מהכביש כשאתה יושב בתוך סלון ענק מעופף מלא במסכים ועושה אלף פעולות במקביל... ולחשוב שאין לזה מחיר, אז כנראה שבמדינת ישראל, אין לזה מחיר, כי חיי אדם פה של אחרים לא שווים, עדיף להיות החזק והכוחני, מקסימום נגיד אופס כשנזרוק מישהו מהכביש... (ראה גל בק)
כשמחיר ביטוח הופך להיות פאקטור רציני בהחזקת כלי רכב מסוים, וכשאלפי רוכבים לא מסוגלים לשלם ביטוח חובה, יש פה עניין חברתי הרבה עמוק, מאשר הדיון הדבילי של "אתה מסתכן עם האופנוע שלך אז תשלם על זה".
רוצים לעודד פה אנשים להיות מבוטחים, ולא יכול להיות שעלויות ביטוח חובה יהוו בכלל שיקול באחזקת דו גלגלי! זה נזק למדינה, זה יוצר פקקים, זיהום אוויר, מעבר של עוד אנשים לרכב... אין מקום לכל כך הרבה כלי רכב היום על הכביש! אי אפשר להמשיך עם הסרט הזה, רק הנזק הכספי למשק מהפקקים שכל הרכבים הפרטיים יוצרים מספיק גדול בשביל לשלם לכל הרוכבים ביטוח חינם.
ובכלל אני לא מדבר על ביטוח של כמה כלים במקביל, למה בנאדם צריך לשלם ביטוח חובה כפול ? מה הוא יכול לנסוע במקביל על שני כלי רכב ?
יש יותר מושחת מזה ?
נערך לאחרונה על ידי Mortar; 09-06-2017 בשעה 14:57.
ברור שזה לא הגיוני לחייב מישהו על פי חוק לקנות ביטוח מחברה פרטית. כולם יודעים שזו שחיתות.
אני יכול להבטיח לך שאף גורם שמעורב בהחלטה לא קורא את מה שהולך כאן בפורום או בכל פורום אחר למען האמת.
לך, לי ולשאר האנשים פה אין דרך להשפיע על מה שקורה אז כל ההתרעמות פה לא מועילה לאף אחד ורק מעלה אבק אינטרנטי.
אם אתה רוצה להרתיח את עצמך עוד, יש פה שרשור חוזר ונשנה על הביטוח שחוזר על עצמו שוב ושוב.
לא רואה סיבה לכעוס על נושאים שאין לנו השפעה עליהם.
עבר חודש, קרה משהו? מישהו יודע להגיד אם אכן ירד המחיר? או איפה זה עומד?
מצטרף לשאלה.
צריך לחדש בחודש הקרוב
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
היום בדקתי במחשבון ביטוח חובה. הנתונים דומים לשנה שעברה - גיל עם הנחה מקסימלית, ותק רישיון מעל 10 שנים ואי-תביעות. בשנה שעברה שילמתי4,296 ש"ח והשנה אני נדרש לשלם 3,515 ש"ח. זה יוצא כ-18.2% פחות. אני לא יודע אם זה בגל שההנחה נכנסה לתוקף או בגלל שהפעם (בפעם הראשונה שלי) צריך למלא אם יש מערכות בטיחות ולאופנוע שלי יש ABS ומערכת למניעת החלקה. בכל מקרה, זה בכיוון הנכון.
בגלל מערכות הבטיחות שיש לך באופנוע.
בקיצור עם כל ההבטחה בפועל לא השתנה כלום. לצערנו יש לא מעט דוגמאות להחלטות על הוזלות בנושאים שונים שלא קרו בפועל בגלל שנקברו בנבכי הביורוקרטיה (ראו למשל ההחלטה על הוזלות בתעריפי חידוש דרכון משנה שעברה).