1. קסדה מלאה. אין צורך לשלם אלפי שקלים, לשימושים שלך בהחלט תתאים קסדה נורמלית עד 1000 שקל (בגדול כל קסדה שנמכרת בארץ תהיה עם תקן ולכן בטיחותית באותה מידה. ההבדלים בנוחות, איכות חומרים, משקל, איוורור, רעש ועוד).
**חדשה בלבד**
2. מעיל- ממליץ לקנות 2 מעילים, אחד נטו לקיץ (רשת) ואחד לחורף. כן, אפשרי לחיות עם מעיל רב עונתי, אבל לא כיף. כשתוריד בטנות חימום, המעיל יגדל במידה, ולא ישב טוב עליך, מיגונים יזוזו ולא יעשו את עבודתם כמו שצריך. אם תקח מידה קטנה יותר, וללא בטנות המעיל ישב טוב- בחורף עם בטנות יהיה קטן, ולא תוכל לשים ביגוד עבה מתחת.
בשנים הראשונות כשהתחלתי לרכב, הייתי עם רב עונתי, ואחרי שקניתי חורף וקיץ בנפרד-הבנתי ששווה להשקיע טיפה יותר על מנת לקבל הרבה יותר.
**תנסה למצוא משומשים, או חדשים מאנשים שקנו ולא התאים במידה, יש לא מעט מציאות ואפשר לחסוך הרבה.
כפפות-לרכיבה בעיר לא צריך כפפות סופר ספורטיביות. תקנה כפפות קצרות, שילוב של בד ועור, הן יהיו מאווררות מספיק, ועדיין יספקו הגנה. יש מצב טוב שכפפות עור מלאות יגרמו לך לוותר עליהן בקיץ כשחם (וראיתי את זה קורה). כמובן שעדיף עור מלא.
מגני ברכיים. צריך? כן חשוב? בהחלט. ממליץ? מאוד.
האם אחרי שתקנה תשים אותן בכל רכיבה? מאוד קשה לי להאמין. אמנם לא מכיר אותך, אבל ראיתי אולי פעמיים שלוש רוכבי קטנועים עם מגני ברכיים ונעלי רכיבה.
אם חושב שתקפיד על זה, כמובן שתקנה. איזה? לא מכיר, תראה המלצות של אחרים.
נעלי רכיבה. דומה למגני ברכיים. מגפיים לא תשים בוודאות, אבל ישנם נעלי רכיבה פשוטות, שנראות טוב, מגנות קצת יותר טוב מכלום, אולי זה כיוון נכון? יש בכלבוטקס RST שיתאימו, לדעתי יש גם לדדוש משהו.
נ.ב. המלצה שלי בלי קשר למה תקנה- תמיד תרכב עם קסדה מלאה וכפפות. בקיץ, הרוב המוחלט מוותר על נעליים, מגני ברכיים, וגם על מעיל (כי חם בטירוף, כי נוסעים רק שניה למכולת, כי בים אין מקום לציוד ועוד סיבות כאלה ואחרות). אני גם מוותר. אבל קסדה מלאה וכפפות אצלי זה מינימום שהוא חובה.