מאד בגדול ומבלי להכיר את שני הכלים הספציפיים הייתי מתרחק משניהם.
בבימרים הישנים יש נטייה להתעלל.
הזוזוקי נסע הרבה מאוד.
אם הייתי אתה הייתי מחפש סוזוקי גלדיוס. אמור להיות באיזור ה25 30 עם התמקחות נכונה
שלום לכולם,
בהמשך לחיפושים אחרי האופנוע הראשון שלי, ובצירוף השרשורים האחרונים בפורום בנושא, עדכנתי מעט את הדרישות-
* מתאים ל A1.
* תקציב כלי נטו עד 20000 ש"ח (עם טרייד ותשלומים אפשר לעלות עד 30000 ש"ח).
* מתוחזק היטב, אמין, כלי עם מקסימום הספק לקטגוריה.
* רכיבת כביש זקופה (לא ספורט, לא נייקד, לא שטח).
* נסועה ממוצעת משולבת של 1000 ק"מ בחודש בדרכים פרבריות/בין עירוניות/עירוניות.
* כלי שיתאים ככלי ראשון לרוכב בגובה 170 ס"מ ויוכל להחזיק מעמד לפחות 3 שנים.
מכיוון שהתקציב נמוך, והסיכוי למצוא כלי צעיר בטווח המחירים האלו הוא נמוך מאוד, צימצמתי את המועמדים לשניים הסופיים האלו:
1) BMW F650GS שנת 2004, עם 90000 ק"מ- רכישה מפרטי, יד 6, הסטוריית טיפולים מעט מפוקפקת (הבנאדם האחרון רכב עליו שנה וחצי, ו 15000 ק"מ בלי להחליף צמיגים/מצברים, ולבצע רק טיפול קטן של החלפת שמנים. בנוסף הוחלפו שרשרת+גלג"ש, רפידות בלם אחוריות. במבט לא מקצועי ישנם סימני שמן על המנוע, רפידות קדמיות וצמיגים גמורים).
2) SUZUKI VSTROM DL650, מוגבל ל A1, שנת 2007 עם 138000 ק"מ- רכישה מסוכנות (אישימוטו) עם אחריות מנוע ובתקווה הסטוריית טיפולים מעט יותר מעודכנת (יש מספר תוספות, היום נוסע לראות אותו).
לגבי טיפולים, כרגע הם יתבצעו במוסך, כשבשאיפה בעתיד אני אבצע לבד את הטיפולים הקטנים (שמנים ופילטר).
המחיר של שניהם די דומה (הגרמני מתחת לתקציב, היפני מעט מעל), כאשר לסוזוקי יש ערכים מוספים בדמות התאמה ל A1 (הגרמני עוד יצטרך לעבור אצל היבואן להגבלה) ואפשרות לסגירת הפינה בנוגע לקטנוע שברשותי כרגע.
שאלותי הן, האם הסוזוקי יוכל להחזיק מעמד עוד 3+ שנים, בהתחשב בכמות הדרך שכבר עבר בעולם?
האם ה BMW שווה בכלל השקעה של בדיקה לפני רכישה לאור השנתון והסטוריית הטיפולים המעורפלת?
נטיית הלב היא לסוזוקי (מלווה בחששות לגבי הק"מ) וזאת למרות ש BMW מדגדג לי כבר די הרבה זמן.
בגדול אשמח לשמוע את דעות המנוסים יותר ממני לגבי איזה משניהם עדיף.
תודה רבה לעונים!
(*) עריכה: למנהלים, פורסם כאן ולא בפורום לרוכב המתחיל בשאיפה לחשוף את השאלות ליותר משתמשים. אם זה לא מתאים, אשמח אם תוכלו להעביר את הפוסט לפורום המתחילים. תודה.
מאד בגדול ומבלי להכיר את שני הכלים הספציפיים הייתי מתרחק משניהם.
בבימרים הישנים יש נטייה להתעלל.
הזוזוקי נסע הרבה מאוד.
אם הייתי אתה הייתי מחפש סוזוקי גלדיוס. אמור להיות באיזור ה25 30 עם התמקחות נכונה
אגב רוב הסיכויים שתמצא ב.מ.וו g650gs סרטאו ב27 משנתונים 2012 2013 גבוהים מאוד.
מעט מאוד סיכויים. כמעט כל במוו מתחת ל-35 ששווה משהו עף מהלוח מאוד מהר.
אני בגובה שלך והאופנועים שציינת הם בגדר רגל אחת על הקרקע, כאשר הויסטרום נושא את המשקל שלו מעט גבוהה לטעמי.
למה לא לחפש 650 הגיוני בנוסח ER6F או SV מוגבלים ולהגביה את הכידון? אני עם המגביהים של Rox והאקסטרה 2 אינצ׳ עושים את כל ההבדל.
חפש ב.מ.וו F650 נוסף. הכלים קיימים בשוק, תראה כמה כדי להבין מה המצב ה"ממוצע".
או לחילופין - אם האופנוע שראית מצא חן בעיניך, תתמקח חזק על המחיר כדי להפוך את היישור קו לכדאי.
מניסיון של חברים - ממליץ בחום על האלכסים (אלכס2מוטו) לכל דבר שאתה צריך בב.מ.וו.
140 אלף ק"מ לאופנוע טורינג זה הרבה, אבל לא המון. יש סיכוי סביר+ שלמנוע יש עוד חיים ארוכים.
לכן לא הייתי פוסל את הויסטרום על הסף. עם זאת, העובדה שהוא עומד באישימוטו היא בהחלט בגדר חסרון בעיניי, גם מבחינת התמחור וגם מבחינת השקיפות.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
.
לכן לא הייתי פוסל את הויסטרום על הסף. עם זאת, העובדה שהוא עומד באישימוטו היא בהחלט בגדר חסרון בעיניי, גם מבחינת התמחור וגם מבחינת השקיפות.[/QUOTE]
לצערי אני גם לא כלכך יכול להמליץ עליהם אני אפרט בהמשך.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
תודה על הדעות והתגובות.
לגבי ה BMW, מה שבעיקר מדליק לי נורה אדומה זה המצב של הכלי. נראה שהבחור שמוכר אותו לא באמת יודע את מצב הכלי, וכמו שכתבתי ניכרים סימני שמן ושאר נוזלים על המנוע. כמוכן העובדה שהצמיגים גמורים, רפידת בלם קדמים גמורה והמצבר שלא הוחלף, ביחד עם העובדה שהכלי עשה 15000 ק"מ (מ 75-90) בלי לעבור טיפול גדול יכולים להעיד על כלי מוזנח משהו. אם נניח שמכאנית הכל תקין מתחת לכיסא עדיין יש יישור קו מינימלי של מעל 3000 ש"ח לפני ה 1500 ש"ח שידרשו כדי להגביל אותו ל A1. היתרון היחסי שלו הוא שיש לו ABS (לא ניתן לניתוק- עוד תקלונת ליישור הקו)
לגבי הוויסטרום, הוא נמצא באישימוטו בסה"כ מתחילת השבוע (בוודאות, כי הייתי שם בסופ"ש הקודם). כמובן שהוא נראה וויזואלית הרבה יותר טוב, הוא מגיע עם ארגז, ומיגונים (ידיים ומנוע). התחייבות מלאה על מנוע שילדה וגיר (הבחור של ה BMW לא ידע על מה מדובר), אפשרות תשלומים, אך ללא אופציית טרייד אין (לא קונים דיאלים...). חיסרון יחסי- אין ABS.
בשיחות עם סטפן ועם המוסכניק שלי (פרפקט אופנועים בראשון), שניהם היו לטובת הסוזוקי. לשניהם לא נראה בעייתי עניין הק"מ, בעוד שהאמינות, זמינות החלקים,
השנתון והסחירות העתידית שיחקו לטובת היפני.
אברי,
מחזק את מה שאלכס אמר, אני כבר די הרבה זמן חורש את לוחות היד 2 של הגרמני, ולצערי כרגע זאת תקופה שהשוק שם (ובכלל) מאוד דליל. G650GS יש אחד שעודכן מאוד מזמן, לכן כנראה לא רלוונטי. F650GS יש 2-3 אקטואלים, שאני יודע שהם בלוח כבר מעל חצי שנה (מה שיכול להעיד על מצבם) וזהו בערך.
לגבי האופציות של גלדיוס או SV, אני מבין את מה שאתם אומרים, ועדיין רכיבה שפופה מאוד לא נוחה לי. ברור לי שזה משהו שמתרגלים אליו, אבל אני לא מחפש לקנות משהו שאני אתרגל ל(אי) נוחות שלו עם הזמן. אם זה היה המצב הייתי במצב טוב בהרבה, בעיקר כי יש המון נייקדים בשוק, בטח לעומת הדו"ש-תיור שאני מחפש. דבר נוסף שמפריע לי בנייקדים זה היעדר מיגון רוח (שגם לזה יש פתרונות כמובן, אבל אותה תשובה כמו מקודם).
למה אתה מתכוון ש"לא בוצע טיפול גדול במשך 15 אלף"?
לא כוונו שסתומים? לא הוחלף נוזל קירור, נוזל בלם, שמן בפרונט?
אז תעשה את זה במסגרת היישור קו. אלה ממש לא דברים שצריך לעשות כל 15K. רוב הרוכבים לא מבצעים את הפעולות האלה עד שהם מרגישים בעיה (בלמים ספוגיים, פרונט נוזל וכו').
לגבי המצבר - למה אתה חושב שצריך להחליף מצבר כל 15K? מצבר איכותי יכול להחזיק גם 4-5 שנים. אם המצבר חלש - אז מחליפים.
כל עוד השמן הוחלף בזמן, והשסתומים עברו כיוונון כמה פעמים במהלך חיי האופנוע - המנוע בחיים.
מצד שני, לאור הנזילות שזיהית (שמן? נוזל קירור? בעיה באטם/מחז"ש?) - צופה לך יישור קו יקר (ביחד עם הבעיות שכבר ציינת, וכמעט תמיד באופנוע ישן מה שאתה מזהה זה רק קצה הקרחון). האינטרס שלך הוא לגלם אחוז גבוה מהיישור קו במחיר. אף אחד לא הולך להוריד לך מהמחירון את עלות כל הריג'קטים באופנוע ישן - זה הופך את המכירה ללא משתלמת - אבל בהחלט יש מקום להוריד כמה אלפים טובים.
זה שאופנועים נמצאים בלוח מעל חצי שנה (בטח כשמדובר בב.מ.וו) לא בהכרח מעיד על מצבו. הרבה פעמים זה רק מעיד על התיאבון המוגזם של המוכר.
עריכה:
נכנסתי ליד2, וראיתי כמה F650GS משנים 2001-2004 שבהחלט נראים טובים ושמורים, עם קילומטראז' סביר עד נמוך ומטופלים.
המחירים מתחת ל-20K.
למה ננעלת על אופנוע אחד ספציפי?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
^^^^
יותר התכוונתי "לא בוצע טיפול 80000 ק"מ". הטיפול הזה להבנתי הוא טיפול גדול. לאור העובדה שהבחור לא ידע לומר לי אם ומתי בוצע טיפול גדול, הוחלף מצבר, הוחלפו צמיגים, ההנחה שלי היא שהם לא בוצעו כבר תקופה.
לגבי הנזילות, לי זה נראה כמו שמן שהתייבש, אבל באותה מידה זה יכול להיות כל נוזל אחר שציינת. למנוע יש מין שריקה בסל"ד מוגבה, אבל אין רעש של דפיקות.
ברור לי לגמרי שלא אוכל לגלם את יישור הקו במחיר, אלא במקרה הטוב אוכל לצמצם מעט עליות כתוצאה מהורדת מחיר הרכישה.
לא ננעלתי על זה ספציפית, הוא הכי 'צעיר' מכל השאר, במודעה צויין ק"מ ישן (75, במקום 90, עוד סוג של נורה אדומה). יש שם עוד אחד שמתעדכן (וותיק הלוח), אך נמצא מאוד רחוק ממני, ועוד שניים שלא התעדכנו כבר 10 ימים.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
תודה רבה כולם!
KKATOV,
אני מבין למה אתה מתכוון. אני אכן אנסה להתקשר ולבדוק.
לגבי ה CB500X, אפרורי ומשעמם לא מפחיד אותי, בעיקר כי הקולות בראש אומרים לי אחרת...
הבעיה איתו זה שהוא לא קיים כמעט בלוחות היד 2 במחירים ששווים טיול לבנק.
אני מעריך מאוד את העזרה שלך!
בקשר לabs אפשר להוסיף אופציה לניתוק (זה כולה כפתור על הקידון)
להגביל f650gs 2004
עולה 100 שקל כי הוא מוגבל מראש רק צריך קצת עבודת ניירת ועמלת פקיד
דגמים 2004-2007 אי אפשר להגביל
2007-2013 חלקם מראש מוגבלים וחלקם שוב קצת ניירת.
השוק של הבמוו מאוד דליל כל הזמן, אנשים לא רוצים למכור והרוב נמכר בתוך קבוצות סגורות הרבה לפני יד 2
בקשר לשמן אז זה סיפור ידוע ב650 הישנים בעיקר נובע בגלל שאנשים לא מודדים נכון גובה שמן וממלאים יותר מידי.
ואז למרבה ההפתעה השמן נוזל מכל כיוון
Sent from my m3 note using Tapatalk
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor