ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
ממה שזכור לי, רוב הטיפולים הרפואיים גם ככה נכללים בביטוח הרפואי שנלקח לי ישירות מהמשכורת אז אני פשוט לא מבין על מה אני משלם אקסטרה.
אתה לא משלם אקסטרה. הביטוח שנלקח לך ישירות מהמשכורת לא מכסה תאונות דרכים. משמע - אם נפגעת בתאונת דרכים, הוא לא חייב לך שקל. זה כמו להגיד שהביטוח שלך מכסה שבר ביד, אז אתה לא צריך ביטוח כשאתה טס לחו"ל לעשות ספורט אתגרי - הרי אתה משלם ביטוח שכולל את זה מהמשכורת. רק שהביטוח שלך גם לא תופס בחו"ל וגם ביטוח חו"ל רגיל שתקנה, לא בהכרח תקף לספורט אתגרי - למרות שהם כנראה מכסים את אותן הפציעות. חלק מכיסוי הביטוחי זאת הגדרה מתי הוא קיים ומתי הוא לא - וכאמור, מה שאתה משלם מהמשכורת לא תקף אם נפגעת בכביש.

יש את קרנית - קרן נפגעי תאונות דרכים - שמשלמת לכל מי שנפגע בתאונת דרכים ולא היה מבוטח, בין אם עקב היותו הולך רגל או רוכב אופניים לבין אם הוא נהג\רוכב אופנוע שפשוט לא שילם ביטוח. הקרן הזאת משלמת את הטיפולים ומצד שני מאתרת את האחראי לנזק (תאונות פגע וברח, וכו'). אם האחראי נמצא (במקרה של היעדר ביטוח זה די פשוט - הנהג\הרוכב הוא האחראי), אותו האחראי נתבע על הסכום שקרנית הוציאה על הנפגע.

בלי קשר לזה, פותח השרשור צודק במובן שזה נראה מאוד "נשכח בכוונה", חוסר ההתאמה של מדרגות הביטוח לרישיונות שעודכנו כבר לפני כמה שנים.