תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: אופנוע/קטנוע לרוכב מתחיל - נסיעות עירוניות לרוב ומעט בין-עירוניות; 250-400 סמ"ק

Junior Member

אופנוע/קטנוע לרוכב מתחיל - נסיעות עירוניות לרוב ומעט בין-עירוניות; 250-400 סמ"ק

שלום לכולם/ן,
    שמי לידור ואני סטודנט בירושלים, בן 26. ללא נסיון מוקדם בדו-גלגלי ובקרוב מתחיל שעורי נהיגה ל-A1, בעל רשיון רכב מאז 2008, כלומר 9 שנות נהיגת רכב פרטי רשיון B. מתלבט ביחס לרכישת אופנוע/קטנוע למטרות נסיעה עירונית ברובה, עם גיחה שבועית לאיזור המרכז. חשבתי להצטייד בקטנוע 250 סמ"ק בתחילה מטעמי בטיחות, אולם אני מבין ככל שאני נכנס לעולם הזה, שקטנוע לא בטוח יותר וזה עניין של נוחות/העדפה, לכן התחלתי לשקול אופנוע עירוני עם יכולות בינעירוניות סבירות שיספק גם ערך מוסף.

התקציב הוא עד 20 אלף ש"ח לקנייה עצמה והיתר לאבזורים נוספים. כמובן שהכוונה כאן היא ליד 2 יחסית חדש ובמצב טוב. האופנוע ישמש לנסיעות קצרות עירוניות של עד 30 ק"מ ביום בתוך העיר, פעם אחת בשבוע לפרבר ירושלמי ואחת לשבוע נסיעה למרכז (תל אביב, רחובות, ראשון). הטיפולים יבוצעו כולם במוסך מורשה של היצרן, ולא בשום מקום אחר. הרכבה אפשרית פעם ב, וברצוני לרכוש תיק ייעודי לנשיאת ציוד של כמה עשרות ק"ג פעם בשבוע בנסיעה הבינעירונית.

מגישוש ראשוני שעשיתי וממה שאומר הלב - KTM DUKE 390 יוכל לעשות עבודה טובה ובעיני הוא אופנוע יפה מאד, אז יש גם חיבור אישי. אופציה נוספת היא הDUKE 200 - אולם להבנתי במרחב הבינעירוני הוא לא מומלץ, למרות שבמחיר שלי אוכל לרכוש כמעט חדש. אשמח להתייחסות לסוגיות הבטיחות של קטנועי 250 סמ"ק מול הדיוק, טיפים לרכישת ציוד נלווה - מעילים/כפפות/קסדה/תיק צד מודולרי ייעודי ומאיפה לרכוש - EBAY/יצרן. אשמח להתייחסות למחירי הביטוח; הטיפולים של הכלי; ואם מישהו/י מכיר/ה מוסך מוצלח ומורשה באיזור ירושלים זה גם יועיל. כלומר, כמה עלויות נלוות יהיו בנוסף למחיר הרכישה.

תודה מראש ושבת שלום,
    לידור

Senior Member הסמל האישי של rusty james
    נשמע שאתה יודע מה אתה רוצה ואופנועים קונים מהלב... ככה ש...

הדיוק 390 מושלם לדרישותיך.
    ה200 יהיה חלש בדרך מעיר הבירה לעיר הבירה...

קטנוע מול אופנוע - גלגלים גדולים, שלדה סגורה, מתלים ובלמים טובים יותר, חביקת מיכל דלק עם הברכיים - כל זה לטובת האופנוע.
    ABS חשוב בכל מקרה (גם XMAX 250 יעשה את מה שאתה מבקש, ת'כלס)

בכל מקרה אל תוותר על בדיקת אופנוע יד2 במוסך אמין ובלתי תלוי.

בהצלחה
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Junior Member

תודה:)

ציטוט נכתב במקור על ידי rusty james צפיה בהודעה
    נשמע שאתה יודע מה אתה רוצה ואופנועים קונים מהלב... ככה ש...

הדיוק 390 מושלם לדרישותיך.
    ה200 יהיה חלש בדרך מעיר הבירה לעיר הבירה...

קטנוע מול אופנוע - גלגלים גדולים, שלדה סגורה, מתלים ובלמים טובים יותר, חביקת מיכל דלק עם הברכיים - כל זה לטובת האופנוע.
    ABS חשוב בכל מקרה (גם XMAX 250 יעשה את מה שאתה מבקש, ת'כלס)

בכל מקרה אל תוותר על בדיקת אופנוע יד2 במוסך אמין ובלתי תלוי.

בהצלחה
    תודה רבה על ההתייחסות!
    רציתי לשאול על ציוד מיגון מתאים לדיוק 390, האם בסדר הגודל הזה (של האופנוע והשימוש העירוני במהותו) יש מעילים שספציפית רצוי לקנות? קיבלתי הצעה על מעיל מודולרי - בטנה שמורידים בקיץ, ומלבישים בחורף, זה יהיה מוצלח לדעתכם?
    כמו כן, האם רצוי לעלות על הדיוק 390 כאופנוע ראשון?
    שבוע טוב

Senior Member הסמל האישי של rusty james

לגבי מיגון ספציפי לאופנוע נייקד/כביש אני מניח שמעיל ספורטיבי (גזרה קצרה) יהיה נוח יותר מאשר "אנדורו" (גזרה ארוכה) מצד אחד פחות כיסים מצד שני פחות בד עודף מקדימה בישיבה (ייתכן ומעיל אנדורו לא יעלה מאחור כמו מעיל ספורטיבי).
    הכי חשוב במעיל ממוגן זה שהמיגונים יישבו טוב ויציב במקומות המיועדים ושהמעיל יהיה הדוק (במידה).
    משום כך אני ממליץ על מעיל רשת מאוורר לקיץ ומעיל חורף נפרד ומחמם (או תוספת חליפת סערה על מעיל הקיץ - לתפרנים) ולא על מעיל רב עונתי עם שכבות פנימיות שבעצם משנות את ההתאמה וההידוק לגוף.

ממליץ גם על:
    *כפפות (קיץ וחורף).
    *מגיני ברכיים (בעקרון אמורים להילבש מתחת למכנס, יש כמה מבד שמיועדים ללבישה על המכנס, אני ממליץ על 'ברוש' בכיכר רבין).
    *נעלי רכיבה ייעודיות - מגינות על קרסול ואצבעות, לא מסורבלות כמו מגף רכיבה ומגנות ברמה סבירה+.
    * אחרי שתקנה אופנוע, קורס רכיבה מתקדמת - ילמד אותך איך להישאר על 2 גלגלים ואפילו תקבל חיוכים בקסדה כבונוס.

מכיר גם כאלה שהתחילו לרכב על GSX550, כאלה שעברו מDT50 לGS500... הכל בראש (ספציפית בחלק במוח השולט על יד ימין )
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Banned
    cbf500

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי אברי צפיה בהודעה
    cbf500
    שוב שלום!
    הלימוד קצת התארך וגם הטסטים המזוויעים בירושלים, אבל בתקווה בחודש הבא אביא אופנוע. לאחרונה 'נסגרתי' על ה-500 של הונדה, CBR וCB500F. התקציב קצת עלה מאז ואני יכול לנוע בין 25-35 אלף. השאלה היא מה אתם אומרים על G310 החדש של ב.מ.וו? מזכיר לי יותר את דיוק 390, שממנו ירדתי לאחרונה, כי אינו משתווה לסדרת ה-500 באמינות וביכולות בבינעירוני, אבל עדיין, ב.מ.וו במרחק יריקה. מה דעתכם מבחינת יכולות? טיפולים של ב.מ.וו בכלים גדולים יותר? תקלות? התאמה לרוכב חדש דנדש שלא יודע למעשה לרכוב ולומד? גניבות וסחירות לאחר השנתיים שימוש? האם הוא ידרבן מעבר לכלי גדול יותר כפי שנאמר לי על הדיוק 390, בהשוואה למי מה-500 של הונדה שיחזיק שנתיים לכל הפחות? בכללי, איך הוא לדעתכם יהיה לעומת כלי יד 2/3/4 של הונדה?

אני מתרשם שהוא קל ועירוני יותר ומזכיר לי את מה שאמרנו לי על הדיוק, שגרם לי לטפס לכיוון ה-500 של הונדה, אבל זה בכל זאת BMW, וקראתי עליו שהוא מצוין במבחני דרכים.

תודה ואחרי החגים שמח

Banned
    הונדה.