ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
בהערכה גסה - העלויות דומות. בד"כ האופנוע חוסך זמן, לא כסף.
האופנוע יקר יותר בטיפולים, צמיגים ואורך חיים כללי.
ביטוח חובה וצד ג' גם כן זול יותר ברכב.
הרכב יקר יותר בדלק ועלויות חניה.
מכאן - כדי לחשב, צריך לשבת עם דף ועט, ולשקלל בהתאם לתוואי הנסיעה שלך. למשל - אם אתה צריך מדי יום להוציא 20 שקל על חניה, זה מיידית נותן יתרון לאופנוע.
אם בא לך - תעלה טבלת טיפולים עם עלויות של נינג'ה, טבלה דומה של קורולה, עלויות ביטוח, ציין את תוואי הנסיעה (ק"מ חודשי, עירוני/בינעירוני, צורך בחניה בתשלום במידה ויש) - ואני אעזור לך לעשות את החשבון.
ציטוט נכתב במקור על ידי Oznik צפיה בהודעה
זה מאוד תלוי בשימוש, כדאי שתציין כמה קילומטר שנתי אתה הולך לעשות כדי להשוות.
אני עושה כרגע נסיעות של כ-15ק"מ לכיוון לעבודה, בקרוב אני נכנס לעבודה יותר רצינית שתאלץ אותי לעשות 30ק"מ לכיוון יומי, כ-10 ימים בחודש.
אני גר בעמק-חפר זאת אומרת שפקקים הם לא בעיה עיקרית אצלי. אני חושב על אופנוע גם בהיבט של הכיף, מאוד מושך אותי עניין הרכיבה וכל הסיפור של טיולים, מצדה וכו'.

ציטוט נכתב במקור על ידי Lostam צפיה בהודעה
מחזיק Z300 שיחסית דומה בעלות לנינג'ה,עם נסיעה של 10 קמ ביום ו200 בסופש(הערכה כללית) וביטוח חובה ללא השתתפות עצמית+ צד ג ואזעקה יוצא לי 1000 שקל חודשי וזה לפני בלתמים.
תעשה את החישוב שלך של עלות מול תועלת (אני נניח גר בתל אביב אז כל עלות מתקזזת לי מול זמן נסיעה וחניות)
אתה מתכוון חודשי אתה משלם 1000ש"ח שכוללים בתוכם ביטוח, דלק, וטיפולים למיניהם?

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
אם השיקול בקניה זה עלויות, כדאי שתוותר על אופנוע.
מי שלא קונה אופנוע כי זה כיף לו, יוותר עליו אחרי קיץ אחד או חורף אחד.
שמע אני נכנסתי לכל הראש של אופנועים בגלל הכיף האדיר שחוויתי אחרי כמה שיעורי נהיגה וכמה נסיעות מבחן תמימות. אני מאוד בעניין של הדו-גלגלי, בעיקר הספורטיביים. לדעתי גם חורף בארץ הוא בדיחה שרוב הרוכבים צריכים לקחת בקלות אך בזהירות כמובן. אני פשוט רוצה לדעת לאן אני נכנס, אני רק משתחרר עכשיו ולהיכנס לאזרחות ברגל ימין חשוב לי.