צריך לרוקן קצת שמן , תקח מזרק עם צינורית קטנה ותשאב
Inviato dal mio SM-G935F utilizzando Tapatalk
השבוע הכנסתי את האפריליה שיבר למוסך להחלפת גג"ש-שרשרת ועל הדרך אמרתי להם להחליף שמן מנוע למרות שזה לפני המועד.
בדיוק עכשיו ניקיתי את האופנוע והצצתי במפלס שמן (עינית) ושמתי לב שהוא על המקסימום ואפילו קצת מעל כשהמנוע קר לחלוטין (לא הונע היום).
לפי הספר רכב, את הבדיקה אמורים לבצע כשהמנוע חם וממש צמוד לרגע שכיבית אותו, אחרת המפלס יורד עד שהבדיקה כבר לא רלוונטית. אם מבצעים כשקר, המפלס אמור להיות אפילו מתחת למינימום (וזה נכון בכל הפעמים שבדקתי לפני ההחלפת שמן הזאת).
לפני שאני בא למוסכניק שלי בטענות שהם מילאו הרבה מעבר למקסימום את המפלס שמן, יש מצב שאני טועה?
ועוד משהו שקצת פחות קשור לטכני, גיליתי שריטה יפה ודי עמוקה על הג'נט האחורי שהם עבדו עליו. נראית כאילו נפל עליו משהו. כמובן שאני לא יכול להוכיח כלום, אבל אין מצב שהשריטה הייתה שם לפני הטיפול. לא משהו שמישהו אחר יבחין בו, אבל מפריע לי.
מה הייתם עושים במצב כזה? סך הכל אני די מרוצה מהמוסך, עד עכשיו לפחות, ואני לא בראש של "לפתוח חזית" על שריטה שאף אחד לא ישים לב אליה.
צריך לרוקן קצת שמן , תקח מזרק עם צינורית קטנה ותשאב
Inviato dal mio SM-G935F utilizzando Tapatalk
על מנוע קר אתה אמור לראות חוסר אם ככה.
מה קיבולת השמן?
אם זה באזור הליטר רוקן 200 300 סמ"ק למיכל נקי ותבדוק שוב אח"כ תשלים.
מבאס אבל אין לך באמת מה לדבר איתם על הג׳אנט.. מעבר לוויכוח לא נעים לא ייצא לך מזה כלום. אל תלך לשם יותר. בקשר לשמן, גם אם יש קצת יותר מהמקסימום זה לא סיפור וגם ככה שמן נאכל עם הזמן.. אלא אם המנוע ממש מוצף. אפשר לשאוב עם מזרק וצינורית כמו שאמרו פה לפניי.
לא מצליח להגיע לשמן עם צינורית, חייב לפתוח את הפתח ריקון.
לדעתכם אפשר להשתמש בדיסקית אטימה שוב בלי להחליף אותה?
אין פה באמת עניין של ״לדעתנו״ כי כפי שראית לעיל, המלצות שהן לא לפי הספר הן לא מקובלות. מחליפים דיסקית כל פירוק כי התפקיד שלה להתעוות בסגירה, לאטום ולהוריד עומס מההברגה עצמה שלא תתעוות. אם להגיד לך שלא יצא לי להשתמש בדיסקית פעמיים? יצא...
כדאי להקפיד לעבוד לפי הספר בדברים המשמעותיים.
דיסקיות אפשר למחזר,עדיין לא יצא לי לראות דיסקית שנוזלת באף רכב או טוסטוס שיש לי ויש כמה.
אם יש ספקות פשוט תבדוק שהאזור יבש - נקה אותו עם ממיס בסוף הסגירה (בזהירות על הצבע) יהיה יותר פשוט להבחין בדליפה.
אם אתה כבר מרוקן את כל השמן תעיף מבט בספר מכונאים לכמות המקסימלית ותשווה.
לי דווקא יצא לראות. ואז מהדקים חזק יותר כדי לנסות לעצור את הטפטוף.... - > שרשור צריך מברז וסט טיימסרט לחידוש הברגה... 😕
עם זאת, צודק טרייבל שלא בהכרח זה יטפטף ושווה לנסות. מקסימום, בטיפול הבא תחליף (זה בד"כ הזעה או טפטוף ממש איטי בלבד, הסובלים דחייה).
טפלון על הדיסקית והיא תמות ביחד עם המנוע
Sent from my PRO 6 using Tapatalk
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
ראיתי דיסקיות ש"מתו".
כמו שטרייבל אמר - זה לא קורה בסגירה השניה. ולא בשלישית.
מצד שני - אפשר להשתמש בדיסקית נחושת (במקום האלומיניום המקורית), היא נמכרת בכל חנות ברגים ועולה גג 2 שקל (זה אם שודדים אותך).
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
עידכון - קפצתי שלשום למוסך הזה כי בכל זאת רציתי לדעת אם אני מפספס משהו ממישהו שמכיר את האופנוע.
הוא בדק את השמן והחליט שזה בסדר, משהו כמו "100 סמ"ק יותר מדי". שאלתי אותו אם הוא בטוח איזה 10 פעמים, הוא אמר כן, אמרתי לו תודה, בדקתי שוב בבית (לפי הספר רכב ולפי הפורום אפריליה בחו"ל) והלכתי לקנות בוקסה מתאימה לרוקן את השמן.
זאת פעם ראשונה שאני עושה את זה בעצמי אז כמובן שזה היה בלגאן תהומי. משהו כמו חצי ליטר או ליטר שלם של שמן נשפך על המדרכה לפני שהספקתי לתפוס את זה (סליחה תושבי גבעתיים).
למזלי הכמות שנשפכה הייתה קצת פחות מהכמות שהיה צריך להוציא.
אגב, לא חיכיתי שהכל יתרוקן וסגרתי את הבורג כשהשמן עוד זרם החוצה (אני יודע, אני חמור). כרגע זה עוד מטפטף קצת. תכף אחזור לחזק את הבורג יותר, אבל במידה וזה לא מפסיק לטפטף האם לרוקן הכל, לנקות טוב טוב, לסגור הבורג, ולהחזיר את השמן יפתור את זה?
זו הכמות שנשפכה.
כרגע המפלס הוא ממש קצת מתחת למקס'.... לא מבין איך כמות כזו יכולה להראות תקינה למוסכניק.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk