ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
CR8EB זה "המקורי".
כדאי לעבוד עם ספר מכונאים,יש חשיבות לעוצמה שבה אתה סוגר את הראש וחלק מהברגים במנוע.
2 דקות אחרי שכתבתי את ההודעה גיליתי את זה
בכל מקרה אני עובד עם ספר מכונאים וידית מומנט , לא בא לי להסתבך עם המנועים של פיאג'יו שוב
למקרה שמישהו יחפש זה הלינק לספר:
https://www.scribd.com/doc/129008213...een&from_embed

ציטוט נכתב במקור על ידי YossiSiv צפיה בהודעה
אפשר לדעת יותר מלתחקר את מי שרכב בעת הבעיה. אם לא היה מספיק שמן (לא לשכוח שאנחנו בחיים במדבר לוהט, לא בדיוק אלסקה) אז סימפטומים של שחיקת רינגים וצילינדר היו מגיעים בעישון ופיח מוגבר מהאגזוז, ירידה של כוח עד עצירה ואם הנורית לחץ שמן תקינה אז היא נדלקת.
במקרה של שסתומים לא היית מקבל את הסימפטומים האלה, אלא רק ירידה של כוח בגלל תערובת לא עשירה וירידה בקומפרסיה, אבל בלי ״שבר״ מכאני, לא נראה לי שהיית מגיע למצב של 0 קומפרסיה בבעיה שכזו באופן מיידי, ובמצב של שבר בשסתום היית רואה נזק במנוע העליון. אם הקראנק היה הגורם לאי קומפרסיה, היית רואה נזק מאוד גדול כשהיית פותח את המנוע.
במקרים של קראנג בדכ מה שהולך זה המיסבים. אתה יכול לנדנד את הבוכנה על הטלטל ולהרגיש אם יש חופש של הקראנק בין המיסבים.
המנוע לא הפסיק להניע ככה פתאום אלא זה קרה במשך תקופה של בערך חודשיים כאשר בתחילה הקטנוע היה מתקשה יותר ויותר להניע עד שהפסיק להניע בכלל.
ואחרי בדיקה של כל מה שאמרת אתמול, המסקנה היית - צילינדר ורינגים.

תגידו, הבנתי שהפלאג המומלץ זה פלאג אירידיום (פלאג קר) ולפי מה שידוע לי ברכבים עם טורבו בדר"כ ישנם פלאגים כאילו.
מישהו יודע מה הסיבה שמומלץ להתקין פלאג כזה בקטנוע כזה?