כשרכבתי באירופה גיליתי שיש מקומות רבים שבשניה שהם מזהים האטה בתנועה הם מפעילים 4 וינקרים. כך נוצרת שרשרת שמזהירה אחד את השני וגורמת להרבה פחות הפתעות.
מאז שראיתי כמה זה אפקטיבי אני פועלת כך.
אם ננסה לאמץ את המנהג נוכל לעזור אחד לשני להימנע ממצבים כאלה.
כמובן שעל אופנועים זה פחות רלוונטי, אבל רובנו גם נהגים.
היית עם מורכב/ת?
רואים שגם הרכב ממול נלחץ ובלם חזק... פעלת בסדר גמור והתחמקת... לדעתי בנהיגה ספורטיבית במהירות גבוהה יותר מהתנועה (20-30 קמ"ש יותר, לא 80) ובמגמת עקיפה, קל יותר להמנע ממקרים כאלה, וגם רואים יותר טוב את הזרימה, כי אתה כל הזמן עסוק בלחפש איפה הכביש זורם מהר יותר ואיפה הכביש ריק.
דווקא נסיעה "רגועה" מאחורי רכב מסוכנת יותר לדו גלגלי לדעתי, אני תמיד מנסה לברוח לשטח ריק ולעקוף בנסיעה.
במקרה הזה רואים שדווקא התנועה הייתה מהירה יותר בנתיבים הימיניים ולא בשמאלי, אני הייתי מנסה להתחבר לימני כבר לפני ולתת יותר גז, ואז אולי לחזור לשמאלי.
אגב, שכחתי לציין שהייתי עם תיקי צד במצב המורחב שלהם עם אוהל קשור על אחד מהם, דבר שמנע ממני לנוע בחופשיות בין רכבים, רק כשיש מרווחים גדולים ולכן זה מקשה על התמרון והזגזוג בין רכבים.
כשאני עם התיקים אני מעדיף לרכב מנהלתי ורק כשהכביש והדרך מאפשרים לנוע בחופשיות אז אני מרשה לעצמי לזגזג.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אולי זה רק אני, אבל כשאני צריך לתת ברקס מכל הלב כמו במקרים כאלה אני בכלל לא לוחץ על האחורי... במקום לחשוב האם האחורי נעול (מה שקרה לך ובלבל אותך כמו שאמרת) אתה יכול להחליט אם להעמיס עוד על הקידמי/ לתכנן נתיב בריח. בבלימות בעוצמות כאלה כמעט ואין עליו משקל והקידמי עושה מעל 90 אחוז מהעבודה... אבל אולי זה רק אני... וגם אין לי ABS.
לגבי למעוך את הבלם ולתת לABS לעבוד, זה בטוח פחות יעיל משימוש נכון והדרגתי בבלם. ממליץ לכם לנסות במגרש סגור למעוך את הברקס באוטו ולהסתמך על הABS ואז לנסות בלימה הדרגתית.
לגבי כל השאר - כולם עושים טעויות... לא חושב שאפשר לשנות משהו חוץ מלנסות להשיג יותר שדה ראייה שאולי היה מונע את כל זה מראש, אבל קשה לראות מהסרטון אם זה בכלל אפשרי. מזל שיצאת בסדר ;-)
ללא ספק מפחיד.
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE
בוש (הגרמניים) אומרים שחוק מספר אחד בבלימת ABS זה לבלום כאילו אין ABS.