עמוד 35 מתוך 79 ראשוןראשון ... 25333435363745 ... אחרוןאחרון
תוצאות 511 עד 525 מ 1175

אשכול: פלסטיקים, שרשרת, ומחשב מנוע - KAWASAKI Versys 1000 TL - חיים משותפים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ורק עוד הערה קטנטונת.
    לייחצן את הפורום? מעולה.
    השאלה היא איך אתה מונע ממנו להפוך לאשפה של קשקשנים או סתם ילדי די טי רוצחעט (לפני שאתה מתעצבן על הכינוי, נסה לחפש מה המשמעות שלו). כי עודף קשקשנים יש כבר בפייסבוק. וגם כאן, כל קיץ....

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    מינורסקייל.
    הבדל קטן בין אופנוע לפריוס.
    אופנוע הוא כלי רכב שמשרת עוד מטרה מלבד תחבורה. לכן זהו תחביב.
    עכשיו,
    גם אופנוע חשמלי יכול להיות אחלה תחביב,
    אבל כמו שאמרו, זה עוד לא שם.

מעבר לזה,
    קם כאן דור שברובו (לא כולו) מפספס חלק מהחוויה האופנוענית. וזה החיבור למכונה, שמגיע בין היתר גם מהעובדה שהשקעת מעצמך בתיקון של האופנוע, או סבלת בחום ובקור רק כדי להגיע ליעד.
    זה כמו לנסות להשוות בין החוויה של מישהו שטיפס על האוורסט והגיע לפסגה, לבין זאת של הבחור שהורידו אותו שם עם מסוק.

כן,
    האוויר אותו אוויר.
    הנוף אותו נוף.
    אבל החוויה....

אגב,
    אף אחד לא טען שחלקים או אופנועים צריכים להיות יקרים. זאת ממש לא הפואנטה.
    אף אחד לא נגד תחביבים
    אני נגיד הסטיגמות המיותריות האלה שלא תורמות לאף אחד
    נגיד ואני חושב שמי שנוסע על קטנוע 125 הוא "הומו"
    יש לזה מקום פה? לא חושב, גישה לא נעימה, בסוף כולנו רוכבים כי זה כיף לנו וכל אחד עם הערך הסנטימנטלי שהוא בוחר לתת למכונה שלו.
    להגיד שחשמלי לא אופנוע מבחינתי זה מיושן בדיוק כמו להגיד שכל הומו הוא גם מעצב אופנה

אתה אומר שחלק מהאופנוענות זה לתקן לבד ולסבול איתו, אבל אני לא חושב.. הרבה אנשים מתקנים כל שטות במוסך והם לא נחשבים לפחות אופנוענים בעיניי , הכל בעיני המתבונן (אני אגב משתדל לתקן לבד)
    כיף לך לתקן לבד? מעולה
    אבל לפסול את אלה שלא מוכנים לשתות גריז זה מפגן מאצ׳ויסטי מיותר

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי MinorScale צפיה בהודעה
    אף אחד לא נגד תחביבים
    יש לזה מקום פה? לא חושב, גישה לא נעימה, בסוף כולנו רוכבים כי זה כיף לנו וכל אחד עם הערך הסנטימנטלי שהוא בוחר לתת למכונה שלו.

כשאתה אומר סטיגמה אתה מתכוון לדעה קדומה שזה בעצם חוש הישרדות קדום שנועד לקבל החלטות ברגע כשיש לך מינימום מידע ואתה חייב
    לקבל החלטה מצילה חיים, חתול רחוב יברח בכל פעם שיראה אדם זר גם אם זה מביא לו אוכל, עד שיכיר אותו וילמד לבטוח בו.
    שמן ומים לא מתערבבים למרות שהם נוזלים, כך גם קטנועים ואופנועים שני מינים שונים לא בהכרך יריבים אבל...אגב בקרבות שבין למברטה
    לווספה היו קרובות עקבים מדם ושניהם קטנועים איטלקיים באותו הקונספט.

להגיד שחשמלי לא אופנוע מבחינתי זה מיושן בדיוק כמו להגיד שכל הומו הוא גם מעצב אופנה.
    דווקא אלה שאתה מציין על פי הסטיגמה פחות מלכלכים ומחפשים יותר פוזה ושאו. שזה מתאים מאד לחשמלי.

אתה אומר שחלק מהאופנוענות זה לתקן לבד ולסבול איתו, אבל אני לא חושב.. הרבה אנשים מתקנים כל שטות במוסך והם לא נחשבים לפחות אופנוענים בעיניי , הכל בעיני המתבונן (אני אגב משתדל לתקן לבד)
    כיף לך לתקן לבד? מעולה
    תבין אתה מסתכן מנקודת מבט שלך, אבל האופנוענות כפי שאתה מגדיר אותה לא נולדה ביחד איתך, היה כאן משהו קודם והוא לא היה
    רע, פעם לא היו מחליפים או קונים חדש, פעם היו מתקנים ועובדים, הקשר בין הרוכב למכונה היה נהדר כי היתה "ערבות הדדית" היום
    הכל עטוף בפלסטיק ואין לך גישה לכלום שזה מאד לא מעודד עבודה עצמית. למה, כי התקדמנו, יש לזה המון יתרונות אבל גם חסרונות
    היום בשביל להחליף נורה שרופה ברכב שלי אני צריך מוסך כי זה לפרק חצי אוטו, פעם היו לי בתא הכפפות כמה ספר ולקח חצי דקה להחליף
    ולהמשיך הלאה. לטוב ולרע...

זה לא קשור למאצ'ו זה קשור לאיך הרוכב המודרני שלא מתלכלך לא רוצה מנוע מרעיש או מחמם, נתפס בעניי הרוכב שזה לחם חוקו.
    כן, רוכב מפונק בעיניי נתפס ככזה שלא ממצא את עצם העניין, לטעמי כי אם אתה מפחד מהחום, אל תיכנס למטבח.
    נערך לאחרונה על ידי השושנים; 22-09-2019 בשעה 08:18.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

אני אוותר על המשך הויכוח כאן מהסיבה הפשוטה שאנחנו פשוט לא מבינים אחד את השני,
    יש לנו ראיית עולם שונה לגמרי שלא מצליחה להגיע לגישור בכמה הודעות בפורום.

זה בסדר

ציטוט נכתב במקור על ידי MinorScale צפיה בהודעה
    אף אחד לא נגד תחביבים
    להגיד שחשמלי לא אופנוע מבחינתי זה מיושן בדיוק כמו להגיד שכל הומו הוא גם מעצב אופנה

כיף לך לתקן לבד? מעולה
    ראיתי את זה וחשבתי עליך: (בחיוך)

25867 ק"מ (לא יצא לי לרכוב החופש)

שקט מסביב רעשי רוח סביב הפנים ואני רוכב ללא מוזיקה, בעצירה האחרונה שכחתי להתחבר מחדש לדיבורית ולא מתחשק לי לעצור שוב.
    זמזום מעצבן בתדר מסוים מכיוון הפריינג בעיה מוכרת בדגם הזה שלמדתי להתעלם ממנה לחלוטין או לשנות מהירות, לא משהו מורגש מאד
    בטח לא כשאתה רוכב עם מוזיקה רוכב שפחות רגיש לדברים האלה בכלל לא ישים לב, כשאתה עם עצמך והאופנוע ומחפש את זה זה שם.
    יד ימין פותרת את הבעיה בחצי שנייה והמחשבה נודדת הלאה, הפליי-לסיט שמתנגן מסדר לך את המחשבות בהתאם למה שמתנגן לך באוזן
    כשאתה רוכב פרי סטייל אתה אדון למחשבות שלך ללא התערבות חיצונית, ואז זה מכה בי, "הגודל כן קובע", זה לא שקיבלתי אי פעם תלונות
    במחלקה הזאת, אבל כשחושבים על זה עד הסוף זה נכון.

נניח שרוצים לצאת לטיול זריחה, אז יש לנו בערך 600-650 ק"מ של הצד המזרחי של הארץ לבחור נקודה להתחיל בה את היום, ככה גם
    מהצד השני, הטיול אם נחליט לעשות אותו ביום אחד יהיה אתגר רציני בהתאם לנקודת המוצא, אולם קצר מדי לטיול של יומיים. וזה רק הקושי
    הטכני, עכשיו נחשוב שרוצים לטייל פעמים שלוש בחודש פתאום אתה מגלה שקטן עליך המקום, שנמאס לטחון את אותם כבישים, שהתרגלת
    לאותם נופים, ופגשת כבר את אותם רוכבים. גודל קובע תבדקו.

המנוע מזמזם בנועם מחט הספידומטר נעה לה בנחת בין 4000-6000 סל"ד הנוף נמרח בצדדים ואותם הפרעות מרובעות גלגלים שלפני
    הופכות לכתם מטושטש במראות, 1000 סמ"ק 120 כ"ס 250 ק"ג נתונים יבשים, שהופכים את הפלסטיקים והברזלים לסוס מכני מהנה.
    אם הוא היה רק 500 סמ"ק או לא עלינו 250 סמ"ק זה לא היה אות הדבר, אבל מה בעניין 140 כ"ס או אולי 160 האם יש דבר כזה
    יותר מדי כוח? הגודל קובע.

כביש 90 מאתגר את הרוכב בכמה מישורים תרתי משמע, זה לא כביש הנדסי שנבנה בתקנים המחמירים מהשנים האחרונות, הכבישים האלה
    הולכים ונעלמים, בדיוק מהסיבות שהם מהנים ומצריכים מהרוכב קצת יותר יכולת, קצת יותר ידע וטכניקה. ועדיין אתה מגלה שכאן הייתי יכול
    להיות קצת יותר מהיר, פה יכולת להתחמק טוב יותר מהסדק או מקפל הקרקע, או אם הייתי הרבה יותר מהר הקדמי היה יכול לזכות בשנייה
    של חופש מהאספלט. הארגז מאחורי מרשרש בקפיצה, אני מעביר את כל תכולתו בדמיוני, כיסוי גדול, שמן שרשרת, שרשרת כבדה, תיק
    כלים לחילוץ, סמרטוטים בקבוק מים, בארגז הקודם זה לא היה נכנס הכל. הגודל כאן קובע.

העליות מים המלח מסתימות בסיבוב ערמומי לכיוון י-ם, מוח מרושע הגה את הרעיון להציב שם מצלמת מהירות ששובר לך את התנופה
    מכה בצלעות מבהירה לי שגם הג'ינג'ית זוכרת את המצלמה ואני מהיר מדי לטעמה, זה כואב לרכב מהר, עכשיו צריך לתאם הורדת
    מהירות מיד אחרי שיא הסיבוב דווקא במקום שמבקש המון גז ולהספיק לעבור מתחת למצלמה במהירות הנכונה, אבל מה המהירות הזאת
    לעזאזל? בועט שני הילוכים למטה משחרר קלאצ' בדיוק עם בלם היד והרגל ריקוד מוכר המנוע והבלמים מגיבים בתיאום המהירות יורדת
    ל-70 מחט הסל"ד נשארת בתחום הטוב למאה המטרים הבאים עד לנקודה הבטוחה להאצה מחודשת. הג'ינג'ית נצמדת אלי מאחור
    ומתרחקת שוב אינרציה וגרביטציה חברות טובות ויש לכולן מקום על מושב האופנוע. הגודל כן קובע.

לפני שבוע עברנו ביחד טסט, לא סיפור גדול אם נשווה אותו למפלץ הזקן והטוב שהיה לי או לקרנף הכבד, ועדיין נחמד לראות שהבוחן
    ניגש בחשש לאופנוע ומפחד להוריד אותו מהג'ק לא כמו שעשה לקטנוע שהיה לפני בתור. הגודל קובע.

מגיעים הביתה ואני מכסה את האופנוע בכיסוי לשנת לילה מאוחרת, זה לוקח לי כמה דקות טובות, הגודל, אתם יודעים....

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    שנה טובה קפטן

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    שנה טובה שושנה

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

סליחה לאלה שאני תמיד זוכר את הפרצוף שלהם אבל אף פעם לא את השם.

סליחה גם לאלה שלא תמיד זכרתי למרות שנפגשנו.
    סליחה למי שאני לא מכיר מאחרי הכינוי או לא משייך את הכינוי לפרסונה.
    סליחה לכל מי שהבטחתי ושכחתי לקיים וסליחה לאלה שלא זיהיתי מתחת לקסדה.

סליחה לכל אלה שנאלצו לחכות לי בכל טיול, גם כשבקשו להמריא.
    סליחה לכל אלה שקראתי להם אופנועניי פלסטיק כי הם לא עמדו בסטנדרט של אופנוען אמתי.
    סליחה לכל החברות שמצירות רכבים על שני גלגלים שהן לא ורסיס.
    סליחה לכל רוכבי הקטנועים (גם T מקס זה קטנוע) על היחס שלי אליכם כל השנה.
    סליחה לכל הבנות שהשתמשתי בכן בתור דוגמה שלילית, אתן באמת המין החזק. ולא לדעת להחנות זו לא חולשה!
    סליחה לסבתא ננה שהבאתי דברים בשמה למרות שאני עמדתי מאחוריהם.
    סליחה לכל מי שחשב שאני מתנשא, מזלזל, או שיכור מהריח של עצמי.
    סליחה לכל היצורים מעופפים שסיימו חייהם בטרם עת על המשקף שלי.
    תודה וסליחה לג'ינג'ית שתמיד איתי באש ובמים, גם אם דילגתי על תחנת דלק למרות שהיה לנו פיפי, שסבלה בעוז ואהבה בחום,
    ושותפה לכל תעלול ונכונה לכל הרפתקה, פרטנרית וחברה אמתית!

וסליחה אחרונה לכל מי שנפל קורבן לי, לציניות שבי, להומור הקלוקל והלא ברור, לאלה שלא הבינו ונפגעו, ואלה שחושבים שעשית להם רע.
    פשוט סליחה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    סלחתי

סליחה על הבייצים של החתול שאותן אני בדרך להוריד.

סליחה על ההומור המופרע שלי שתמיד מצחיק אותי אבל לא תמיד אחרים מבינים.

סליחה שאני לא מת על קוואסאקי.

סליחה שאני לא על סוזוקי.

סליחה שאני לא מרגיש אשם אבל מתנצל.

סליחה שאישתי צריכה שמיכה.

סליחה לכל מי שפגעתי לא בכוונה.

סליחה בנות אם אני קצת שוביניסט

סליחה אם אני כותב שטויות במיץ.

סליחה מהעולם על זיהום האוויר

סליחה טבעונים אבל אתם מגזימים.

סליחה נער הפלא שאותך אני מאכזב בימים אלה.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

26200 ק"מ

שישי מוטורי, זה התחיל בפינה שהייתי צריך לסגור בעבודה בנק' מסוימת בשטחים, יציאה מוקדמת כשא' מבטיח להגיע בזמן,
    הזמן חולף לאט וא' מגיע בזמן...יציאה לכיוון רחוב שוקן ת"א, כמה שאני שונא את תל אביב, נשבעתי שכף רגלי לא תדרוך שם
    בין מאי לדצמבר בגלל הלחות והחום, אבל א' סידר לנו לרכיבת מבחן על הסופר טנרה להלן הסופר.

הרכיבה לשם דרך הכבישים הכי טובים בארץ לאופנועים והכביש מאלון שבות למחסום היא הדבר הכי קרוב לחו"ל שנמצא בארץ
    אם מחשבים את מבוא חמה לחו"ל. החיילת במחסום כבר מזהה אותי ומאפשרת לי לעבור בלי להוריד קסדה.

בתוך המאפלה (ת"א) סדום ועמורה, אופניים ושאר חשמליים נוסעים כאילו הכביש שייך לאבא החורג שלהם שמעודד את האימא
    לעסוק בכל עבודה מזדמנת שמתמצא ברחוב בשירות הציבור.

גם הרכבים התל אביבים לא הכי, וא' טס לו בליווי הוויז לא מודע שבלעדיו אני אבוד.

בשוקן הפתעה, לא כלי אחד אלה שתיים הסופר-1200 וה-700 החדש, א' בוחר בגדול ואני מביט בחשש ב-700 שנראה לי גבוה
    מדי, שויין אסור להיראות חלש אז אני עולה בגבורה על האוכף, ומרגיש שלא כצעקתה, הכל בסדר שם למעלה. יוצאים לאיילון ומשם
    הדיבור על נס הרים, קיבלנו חצי שעה לכלי היינו שעה לשניהם תוך החלפה באמצע, על השוליים האיילון א' עוצר חשבתי בעיה בוויז
    אולי המוזיקה שהוא מתעקש לשמוע לא לטעמו, "נחליף" הוא אומר "לא מתאים לי" למרות שחשתי די נוח על ה-700 אותי עניין דווקא
    הסופר, אז שוב יוצאים לדרך. בצומת נחשון אנחנו מבינים שאם אנחנו רוצים להיות בסדר נצטרך תכף לחזור בכדי לעמוד בזמנים,
    אבל איך אפשר בלי קצת שבילים? מאחורי תחנת הדלק קורץ לנו שביל נחמד ואני עם 1200 סמ"ק לא ממש מוכרים, 280 ק"מ
    נטו ובתכנית מנוע ספורט, שאף אחד מאיתנו לא זכר איך מחליפים נכנס לשביל עם אופנוע לא שלי שכל נזק כך נאמר לנו עלינו...

סבבה הסתדרתי ואפילו מצאתי את קצה השביל בכדי לחזור לכביש אז איך היה?

אז ככה נתחיל מהסוף, בשבילי היום הכי טוב ורסיס, אבל אם רוצים לרדת גם לשבילים כמו בתמונה הסופר טנרה הוא הבא בתור,
    טוב לדעתי וטעמי מהאפריקה והרבה יותר טוב מהטרייסר.

הפתיע לטובה הטנרה 700 למרות שהוא לחלוטין לא מתאים לי. בכביש הורסיס מנצח בגדול בכל הפרמטרים,
    למרות שהסופר לא נופל
    ממנו בהרבה, בכביש משובש הוא פחות נעים, ומחוספס מהורסיס, אבל טוב מהאפריקה, במהירות גבוהות היו נדנודי ראש ויכולה שמירה
    שלו בסיבוב והטיה פחות טובה מהורסיס והוא שואף להתרומם וצריך יד יותר נמרצת להחזיק אותו בקו.
    הוא מאד אינטואיטיבי ויש יותר ותכניות ניהול מנוע, אני רכבתי על הספורטיבית שהייתה מצוינת, רכבתי ללא ארגזים כך שאני לא יודע להגיד
    מה ההשפעה שלהם על הרכיבה. הסופר נכנס למקום 2 אצלי עד שאחליט כמה בוער לי לרדת לשטח.

חזרנו חזרה למטרו הזדכינו על האופנועים ויצאנו לבקר את יבואן נורטון בת"א שהוא חבר, שלום שלום התרשמו גם מליין האופנועים שנמצאים
    אצלו ואני נשבע שאם הייתי היום בתחילת הדרך אחד מהם היה שלי.

חזרנו לי-ם בדרך המהירה כשעל כביש 1 בארבעים דקות הנסיעה נתקלנו בשתי תאונות אופנועים מצערות, הפיינלה של היום הייתה מפגש
    מועדון ה-5 שעלה לבקר בי-ם, יום כייף!

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    תנוחת הריכבה של הסופר הייתה נטרלית מידי עבורי והמנוע הזכיר לי רכב חקלאי.

ה-700 הפתיע בענק. כלי מדליק, חתיך, מנוע נמרץ, תנוחת רכיבה קרבית, מיגון רוח יעיל ויכולת שיוט בקצב מהיר מהמצופה. בנוסף נדמה שיש לו יכולות שטח אמיתיות. התאהבתי.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי AsafA צפיה בהודעה
    תנוחת הריכבה של הסופר הייתה נטרלית מידי עבורי והמנוע הזכיר לי רכב חקלאי.

ה-700 הפתיע בענק. כלי מדליק, חתיך, מנוע נמרץ, תנוחת רכיבה קרבית, מיגון רוח יעיל ויכולת שיוט בקצב מהיר מהמצופה. בנוסף נדמה שיש לו יכולות שטח אמיתיות. התאהבתי.
    עכשיו אני צריך להגיע לת"א לנסיעת מבחן.
    ושאלת קיטבג.
    כשמדובר באותו אופונוע אדוונצ'ר \ דו"ש- עד כמה צמיגי שטח (נניח 50/50) מורידים מרמת האחיזה יחסית לצמיגי כביש, בכביש.
    אני יודע שאם אקנה כזה הוא יבלה בטיולי שטח ומטרידה אותי השאלה עד כמה הפער באספלט מגביל.
    בתור נקודת התייחסות כללית...קצב רכיבה של הטיול האחרון בדרך אלון הוא ריאלי לצמיגים כאלה?