עמוד 48 מתוך 79 ראשוןראשון ... 38464748495058 ... אחרוןאחרון
תוצאות 706 עד 720 מ 1175

אשכול: פלסטיקים, שרשרת, ומחשב מנוע - KAWASAKI Versys 1000 TL - חיים משותפים.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    אני רוצה לחצות את אירופה בהרכבה אז אני מחפש הונדה NC, כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה? מממ... אף פעם.

כל אחד והשריטה שלו, ראיתי גם סופרספורט עם ארגזים באלפים

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    אני רוצה לחצות את אירופה בהרכבה אז אני מחפש הונדה NC, כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה? מממ... אף פעם.

כל אחד והשריטה שלו, ראיתי גם סופרספורט עם ארגזים באלפים
    הפכת אותי למעריץ של ה NC ושרוט כי אף אחד אחר לא חושב כך. לפי אותו הגיון, רבבות הישראלים שקנו מאזדה 3 פשוט שיחקו אותה בענק.
    בסה"כ הדיון מבחינתי הוא על מה הדגם נותן ברמה הפונקציונלית ואם בכלל אפשר. והתשובה כן, בענק ובלי למצמץ.
    אקצין ואומר שמבחינת עלות-תועלת למטרה הספציפית של טיול זוגי ארוך, עבורי אין ל NC עם תא האחסון האמינות הנוחות וצריכת הדלק מתחרים.
    (מעל 30 ק"מ לליטר במהירות שיוט נמוכה זה פחות שליש הוצאות דלק ונתון שגם לוקחים בחשבון במרחק גדול)
    אם יש אופנועים עדיפים ומהנים יותר למטרה?
    -כן והרבה.
    ה BMW RT לדוגמא. אחלה כלי תיור שעולה יותר מכפול.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    הפכת אותי למעריץ של ה NC ושרוט כי אף אחד אחר לא חושב כך. לפי אותו הגיון, רבבות הישראלים שקנו מאזדה 3 פשוט שיחקו אותה בענק.
    בסה"כ הדיון מבחינתי הוא על מה הדגם נותן ברמה הפונקציונלית ואם בכלל אפשר. והתשובה כן, בענק ובלי למצמץ.
    אקצין ואומר שמבחינת עלות-תועלת למטרה הספציפית של טיול זוגי ארוך, עבורי אין ל NC עם תא האחסון האמינות הנוחות וצריכת הדלק מתחרים.
    (מעל 30 ק"מ לליטר במהירות שיוט נמוכה זה פחות שליש הוצאות דלק ונתון שגם לוקחים בחשבון במרחק גדול)
    אם יש אופנועים עדיפים ומהנים יותר למטרה?
    -כן והרבה.
    ה BMW RT לדוגמא. אחלה כלי תיור שעולה יותר מכפול.
    האנלוגיה למזדה שלוש לא ממש במקום כי בזמנו הרכב נתן פייט לפורד פוקוס, לא זוכר למה ישראלים נהרו למזדה אבל אני מניח שבגלל שהיה זול יותר מהפוקוס לאדם הפרטי ולחברות הליסינג.

יש לי הרבה נסיון בטיולים באירופה שנמתחים כל שנה בין 3000 ק"מ ל5000 ק"מ מאז 2005 שבעצם רק שנה אחת ויתרתי שנולדה לי בת, שהבן הגיע כבר לא ויתרתי והשארתי את אישתי בחודש השביעי בבית.
    עשיתי את הטיולים האלו על הרבה אופנועים שונים ומשונים (ביואל לדוגמא).
    עם הזמן כבר מבינים מה מתאים ומה לא, חיסכון בדלק למשך זה ממש לא פקטור בטיולים האלו, כמה אתה יכול לרכב בין תידלוק לתידלוק הרבה יותר חשוב.
    בסופו של דבר זה הכיף שבדרך, לכן מאמין שנהנת עליו בטיול, הרוב לא.

Member
    https://www.rideapart.com/articles/4...0s-europe/amp/

שושני . בשבילך ישר מהתנור

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי Danny צפיה בהודעה
    https://www.rideapart.com/articles/4...0s-europe/amp/

שושני . בשבילך ישר מהתנור
    כבר העליתי את זה מקודם אל מול הבימר 2021 ההשוואה לא הוגנת לא אל מול היכולות, לא אל מול רף הביצועים (כל אחד מהם מכוון למשהו אחר)
    ובטח לא אל מול המחיר וזה בדיוק הסיפור, אם אני קונה בימר במינכן (אני מחובר לבחור שעושה את זה פעם בשנתיים) אני חוסך את מחיר הזיווד, היקר
    ומחיר ההובלה מישראל לאירופה (1000 יורו) ההרצה והטיפול הראשון יהיו בחו"ל לכן פריסת מוסכי השירות משמעותית. אין לי ספק שהוא הבחירה
    המועדפת בחו"ל, מרגע שגלגליו יגעו באדמת הארץ הוא הופך למיותר או נכון יותר מוגזם בכל הפרמטרים והורסיס הופך להעדפה ראשונה.

אני יכול לפרסם אותו למכירה אחרי שנה שנתיים ולחזור לורסיס/דגם אחר עם עודף אבל זה מאלץ אותי להתעסק במכירה בתנאי שוק לא ברורים.

הורסיס החדש מקבל המון אלקטרוניקה חדשה ורצוי לתת לו שנה מנוחה לגלות מחלות ילדות, שזה עדיין מסתדר לי בטווח הזמנים.

דיברתי עם איש קשר במוסך המרכזי של BMW בת"א ואני בודק אפשרות לקבל אותו לרכיבת מבחן לסוף שבוע, במידה ואכן זה יצא לפועל,
    אני מניח שההחלטה תהיה קלה יותר.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member
    אין ספק שיש לך יותר ניסיון אבל למיטב הבנתי וחפירותי בפורום אתה לרוב מטייל סולו. אם טעיתי, תגיד.
    כשאני רוכב עם אישתי הקצב שונה לחלוטין מרכיבה סולו (מהיר ב 100%) ואני משוכנע שהקצב הזוגי שונה אצלך ואצל שושני עם ובלי קשר לחו"ל.
    הסברתי שוב כאן.
    בכל מקרה שושני לא יקנה NC בגלל שליבו פועם במבטא גרמני אז הדיון פחות רלוונטי.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    אין ספק שיש לך יותר ניסיון אבל למיטב הבנתי וחפירותי בפורום אתה לרוב מטייל סולו. אם טעיתי, תגיד.
    כשאני רוכב עם אישתי הקצב שונה לחלוטין מרכיבה סולו (מהיר ב 100%) ואני משוכנע שהקצב הזוגי שונה אצלך ואצל שושני עם ובלי קשר לחו"ל.
    הסברתי שוב כאן.
    בכל מקרה שושני לא יקנה NC בגלל שליבו פועם במבטא גרמני אז הדיון פחות רלוונטי.
    את הטיול הראשון של באלפים עשיתי עם הונדה 800 היה בסדר למרות שהרגשתי קצת חוסר בכוח במקומות הגבוהים ובסיבובים הטכניים הקשים
    זה לא שזה לא אפשרי פשוט אתה צריך לעבוד חזק יותר עם ההילוכים והטכניקה בעוד במנועים חזקים יותר את העבודה עושה המנוע.

אני מסייג ואומר כי יכולות הרכיבה שלי השתפרו משמעותית כך שכל המדדים שנלקחים מה-BMW 1200 CL 2014 בפירנאיים והקרוס ראנר בטיול מ-2017
    הם בערבון מוגבל, את ההבדל בין הטרייסר 09 לאפריקה אפשר להשוות ולומר בביטחון מלא שה-09 לא מתאים לטיול זוגי למרות שעשיתי את זה
    ואפריקה מושלם.

נישאר לבדוק עכשיו ב-2020 את ה-1250 הבווארי אל מול הורסיס החדש ויכולות הרכיבה שלי נכון להיום.

תמונה מ-2017 הטיול הראשון לאלפים:

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    בתנאים הרריים מנוע עם מומנט יתן מענה מצויין.

לגבי רמת נוחות זה כבר אינדיווידואלי כשאני מניח שאדוונצ'רים ואופנועי ספורט תיור יתנו מענה מצויין.

מנסיון עם הבאנדיט 1200 והGTR1400 שהיו עם מנועי 4 צילינדרים בשורה ומומנט של טרקטור הם היו שילוב מצויין בכל תנאי הדרך החל מנסיעה עירונית בסל"ד נמוך ומהירויות זחילה דרך שיוט נינוח במהירות טיסה וכמובן התמודדות עם כבישים מפותלים.

אני מבין את החיבה של השושנים לוורסיס שהמנוע שלו מאוד קרוב באופי לבאנדיט 1200 ונותן מענה טוב בכל דרך.

ושושנה שלא יעלה לך לראש אני לא רוצה וורסיס זה כלי שלא מדבר אלי.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    ושושנה שלא יעלה לך לראש אני לא רוצה וורסיס זה כלי שלא מדבר אלי.
    חבל כי הוורסיס תפור למידותיך

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    ציטוט נכתב במקור על ידי AsafA צפיה בהודעה
    חבל כי הוורסיס תפור למידותיך
    שיניתי פאזה

אני משתדל לא לחזור לכלים כאלו.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

שמן רבותיי שמן, טוב שם טוב משמן טוב?

אז ככה שמעתי טיעונים בעד ונגד המוטול, בארץ במיוחד מחזיקים ממנו כשמן מצוין ומטרו ממליצה עליו לשימוש בכל הכלים שלה שנמכרים בארץ
    וזה הרבה.

החלטתי לבדוק מה קורה בחו"ל ומסתבר שדווקא המוטול נמכר פחות משמנים אחרים טובים לא פחות, אז בעקבות חכמי הרשת מחו"ל עשיתי מעשה
    ועברתי ל - LIQUI-MOLY במפרט המתאים ולאחר שנבדק ע"י חברי מועדון ורסיס בחו"ל אל מול היצרן שאפשר להשתמש בו.

השינוי לטעמי שווה, בעיקר בתחושה, זה מקבל ביטוי בצליל המנוע שהפך פחות מתכתי, רעשי מנוע טבעיים שליוו אותי מהיום הראשון נעלמו או נחלשו
    רעשי גיר נבלעים ותחושת החלקות לאחר כ-1000 ק"מ ממועד ההחלפה טובה ונעימה יותר. מבחנתי ניצחון קטן.

הוסיפו על זה שהמחיר של 4 ק"ג שמן כזה נמוך יותר ממחיר המוטול (בחו"ל זה הפוך) אז הרווח כפול, הסוגיה שמאתגרת עכשיו את בעלי הורסיס
    בעולם היא המלחמה של הלקווי מול הקסטרול תומכי ורסיס בארה"ב ממליצים כמובן על השמן מתוצרתם (הקסטרול) בעוד האירופאים מעדיפים את הגרמני.

העדפה שלי כרגע למי שמחזיק ורסיס על סמך הניסיון ותחושה אישית:
    צמיגים: לוותר על המקוריים בהחלפה הראשונה וללכת על ה-אנג'ל GT2-שיפור משמעותי במיוחד!
    שמן: ליקווי מולי - שיפור מינורי אבל מרענן.
    טיפולים תקופתיים: להצמיד את החלפת פילטר האוויר לטיפול החלפת הפלגים.

יבחן בקרוב פילטר אוויר מצופף פחות של חברה איכותית שלדברי המועדון בארה"ב משפר את הביצועים ביניקת האוויר מבלי לפגוע המנוע.

Senior Member הסמל האישי של erani99
    שוש, כל שמן טוב/שם טוב מהשורה הראשונה היום עם הדירוג הנחוץ כפי שכתוב בספר יעשה עבודה מעולה.
    שמת את אותה צמיגות בדיוק כמו לפני של המוטול?.. וברור שכל שמן חדש אחרי החלפה תרגיש חלקות (לא מאמין שאתה זוכר איך הכלי התנהג לפני כמה אלפי ק"מ ממש בקטנות כולל סמפוניית הצלילים מהרכיבים בין הרגליים..)
    עם צמיגים אכן זה יותר מורגש, אבל... אם לא מתגרזנים וגומרים את הצמיג/ים אחרי 7~8 אלף ק"מ, גם פה התחושה של צמיג חדש אל מול הישן שהתרבע/התייבש אחרי 15+ אלף ק"מ היא תמיד תהיה -וואו! "..איך לא החלפתי לפני?!?!?.. איזה כיף!"

** גילוי נאות - לא מת על מוטול בכלל!!!, שמן יקר בארץ ועשו ממנו הרבה יותר ממה שהוא. סה"כ עוד חברת שמנים טובה **
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

Member
    אני נסיתי את שניהם אבל שמן שלדעתי האישית התעלה עליהם היה של פוטוליין

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    שמן רבותיי שמן, טוב שם טוב משמן טוב?

אז ככה שמעתי טיעונים בעד ונגד המוטול, בארץ במיוחד מחזיקים ממנו כשמן מצוין ומטרו ממליצה עליו לשימוש בכל הכלים שלה שנמכרים בארץ
    וזה הרבה.

החלטתי לבדוק מה קורה בחו"ל ומסתבר שדווקא המוטול נמכר פחות משמנים אחרים טובים לא פחות, אז בעקבות חכמי הרשת מחו"ל עשיתי מעשה
    ועברתי ל - LIQUI-MOLY במפרט המתאים ולאחר שנבדק ע"י חברי מועדון ורסיס בחו"ל אל מול היצרן שאפשר להשתמש בו.

השינוי לטעמי שווה, בעיקר בתחושה, זה מקבל ביטוי בצליל המנוע שהפך פחות מתכתי, רעשי מנוע טבעיים שליוו אותי מהיום הראשון נעלמו או נחלשו
    רעשי גיר נבלעים ותחושת החלקות לאחר כ-1000 ק"מ ממועד ההחלפה טובה ונעימה יותר. מבחנתי ניצחון קטן.

הוסיפו על זה שהמחיר של 4 ק"ג שמן כזה נמוך יותר ממחיר המוטול (בחו"ל זה הפוך) אז הרווח כפול, הסוגיה שמאתגרת עכשיו את בעלי הורסיס
    בעולם היא המלחמה של הלקווי מול הקסטרול תומכי ורסיס בארה"ב ממליצים כמובן על השמן מתוצרתם (הקסטרול) בעוד האירופאים מעדיפים את הגרמני.

העדפה שלי כרגע למי שמחזיק ורסיס על סמך הניסיון ותחושה אישית:
    צמיגים: לוותר על המקוריים בהחלפה הראשונה וללכת על ה-אנג'ל GT2-שיפור משמעותי במיוחד!
    שמן: ליקווי מולי - שיפור מינורי אבל מרענן.
    טיפולים תקופתיים: להצמיד את החלפת פילטר האוויר לטיפול החלפת הפלגים.

יבחן בקרוב פילטר אוויר מצופף פחות של חברה איכותית שלדברי המועדון בארה"ב משפר את הביצועים ביניקת האוויר מבלי לפגוע המנוע.
    ליקווי מולי חברה גרמנית, קסטרול חברה בריטית בת 120 שנה שנקנתה ע"י BP שגם היא בריטית.

בגרמניה הקסטרול שולט גם ברכבים (בגלל קונצרן VW) וגם באופנועים, הליקווי מולי יותר בשימוש אצל אלו שמחליפים בבית והקסטרול נמצא בכל מוסך.