עמוד 52 מתוך 79 ראשוןראשון ... 242505152535462 ... אחרוןאחרון
תוצאות 766 עד 780 מ 1175

אשכול: פלסטיקים, שרשרת, ומחשב מנוע - KAWASAKI Versys 1000 TL - חיים משותפים.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    אם אתה נהנה מהישן אז לך על החדש, אישית לא הייתי סומך על הGS בטיול של חודשיים, אולי לא תתקע איתו אבל כל מיני גרמלינים מעצבנים יכולים לצוץ שיהרסו לך את החוויה.

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    תתחדש. נראה יופי ותפור עליך כמו כפפה.

Senior Member
    אם אתה מרוצה מהאופנוע שלך והוא לא עושה בעיות, למה להחליף?
    60 אלף ק"מ על ליטר יפני בעל ייעוד תיורי זה כלום ושום דבר. אני לא הייתי מצפה לראות תקלות עוד הרבה, הרבה זמן. תשמור את הכסף לטיול, תצבע את הורסיס שלך בצביעה רעננה אם בא לך לשנות משהו קוסמטית, וסע לשלום.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    סבא ג'פטו
    לך על המוכר והמוכח.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    אחרי הבדיחות (בסביבה בטוחה) ממשיכים:

חודשיים מצריכים היערכות שונה בנושא הציוד הנדרש לתקופה, עם עד עכשיו הטיולים היום עד שבועיים, עכשיו כבר מדובר על תקופה ארוכה
    הרבה יותר, מראש הטיול מתוכנן עם מינימום ציוד, ביגוד מתכלה (בגדים בסוף דרכם שאחרי כמה שימושים יושלכו לפח, ובמקומם יקנו בגדים
    חדשים אחרים) ציוד רכיבה, מדובר בעיקר במכנס רכיבה גרוטקס כשמתחתיו מכנס קצר/תחתונים-היתרון שזה יהיה המכנס שנסתובב איתו רוב
    היום והוא ממוגן בברכיים מה שמייתר את הצורך במגני ברכיים, כשחם או כשמטיילים מתחתיו יהיו המכנס הקצר ומכנס טיולים מתכבס בקלות
    יהיה בשלוף (תיכף אסביר איך) , מעיל רכיבה קיצי כשמעיל סערה בשלוף. נעלי רכיבה וסנדל/נעל התעמלות לטיולים בשלוף.

הארגזים יצטרכו להכיל את הציוד הרכיבה כשנטייל ללא האופנוע ואת ציוד הטיול כשנהייה עליו, בנוסף לפחות עוד זוג מכנסיים לכל אחד
    לערב וכמה חולצות להחלפה.

אם ניקח את כל הציוד שלקחנו בטיולים האחרונים בעצם התוספת היא מעטה, אבל אני רוצה להשאיר מקום לקניית אוהל ושתי שקי שינה
    למקומות שנחליט לישון לילה בחוץ.

עכשיו הסתכלו בתמונה הבאה:
    סט ארגזים שמכיל תיקים מתחברים בחלק העליון שלהם לציוד השלוף...ומקום נוסף מאין גגון לקשירת תיק גדול נוסף על הארגז העליון

פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

זה פחות או יותר הרעיון הכללי:

הארגז האמצעי צריך להיות גדול, ממליץ לך על מינימום 52 מקסימום 58 ליטר.
    ועוד המלצה, לטיולים רציניים מזוודות צד רק כאלו עם פתיחה מלמעלה, אלו מהצד כמו אצלי זה לא נוח בכלל
    20200912_114356.jpg

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מה אגיד לך,
    נראה ממש כיף לטייל עם כל המשקל והנפח הזה..

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    מה אגיד לך,
    הוא שם בקרת שיוט ועוקב אחרי משאית

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    מה אגיד לך,
    רוב הרכיבות הארוכות שלי הן הארץ ובעיקר בחו"ל הוא במשקל "מלא" ולכן החשיבות של מנוע חזק ככל האפשר שיודע לתרגם
    את כל החסרונות והמשקל להנאה, יעידו חברי לרכיבה שאני לא תמיד איטי מהם למרות שבדרך כלל אני כפול במשקל.

מי שנושא ברוב העול זה האופנוע והמתלים, לכן בטיול האחרון הרגשתי שהטרייסר 09 לא מספק את הסחורה ועברתי לאפריקה
    שאייתו הטיול היה הרבה יותר נעים, עכשיו תחשוב שמבחינת הכל בכביש הורסיס שלי עולה עליו, והחדש אפילו משתפר...

אני לא יודע לרכוב, אבל האופנוע מפצה גם על זה.

ועוד דבר קטן בנושא משקל, הרבה מאד מפחדים מנושא המשקל בגלל שהאופנוע הנבחר שלהם לא מתאים להם פיזית, או שהוא
    גבוה להם מדי או שהוא נמוך מדי או שחלוקת המשקל שלהם לא נכונה, כמו כל דבר גם כאן הניסיון וההתאמה למשימה מנגן כינור
    ראשון. תמרונים עדינים לחנייה או ירידה ממדרכה או קטע קצר מאתגר בבדרך כלל נעשה כשהג'ינג'ית יורדת מהאופנוע רק כשיש
    יציבות וביטחון טוב לרוכב בת הזוג עולה, בכביש פתוח טכני רכיבה נכונה שימוש מושכל במצערת הגז וצמיגים טובים כאשר השותפה
    מכירה את העבודה טוב, אין בעיה בכלל והמשקל לא מורגש.

זה מהטיול הראשון בפירנאים: http://fullgaz.co.il/forums/showthre...t=%F1%F4%F8%E3

Senior Member
    ברכות על טיול השחרור המתקרב. חודשיים זה אחלה בחלה. הלוואי עלי
    לדעתי אין צורך בחלל אחסון גדול מהסט המקורי + תיק מלמעלה כמו שטיילת. 120 ליטר לזוג זה מספיק. דרזנר צודק לגבי פתיחה צידית שלא נוחה (גם אצלי) אבל יש סייג. אם אתם לנים במלון לוקחים בכל מקרה את שלושת הארגזים ופותחים על הצד בחדר וזה יותר נוח מפתח עילי. התארגנות ללינה במלון וגם באוהל זה סרט. תצרך נפח אחסון לאוהל, מזרונים, ערכת קפה, משהו לבשל בו, מצרכים ואולי כסאות וזה לפחות 20 ליטר נוספים של סרבול. לגבי מכנסי גורטקס. תוותר על הביטנה אם מדובר בקיץ.
    עיצה שלי- קנה לך GS חדש או משומש כדי להוציא ג'וקים מהראש ומקסימום, תמכור. הם עפים ביד 2 מעל המחירון. תכין את האופנוע לפני הטיול ויהיה בסדר. גם אם יש תקלה יש מוסך אופונעים של BMW כמעט בכל עיר גדולה. בשביל מה עובדים כל החיים? לך על זה...הרי עוד כמה שנים לא נוכל להרים את הרגל מעל למושב.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    ברכות על טיול השחרור המתקרב. חודשיים זה אחלה בחלה. הלוואי עלי
    לדעתי אין צורך בחלל אחסון גדול מהסט המקורי + תיק מלמעלה כמו שטיילת. 120 ליטר לזוג זה מספיק. דרזנר צודק לגבי פתיחה צידית שלא נוחה (גם אצלי) אבל יש סייג. אם אתם לנים במלון לוקחים בכל מקרה את שלושת הארגזים ופותחים על הצד בחדר וזה יותר נוח מפתח עילי. התארגנות ללינה במלון וגם באוהל זה סרט. תצרך נפח אחסון לאוהל, מזרונים, ערכת קפה, משהו לבשל בו, מצרכים ואולי כסאות וזה לפחות 20 ליטר נוספים של סרבול. לגבי מכנסי גורטקס. תוותר על הביטנה אם מדובר בקיץ.
    עיצה שלי- קנה לך GS חדש או משומש כדי להוציא ג'וקים מהראש ומקסימום, תמכור. הם עפים ביד 2 מעל המחירון. תכין את האופנוע לפני הטיול ויהיה בסדר. גם אם יש תקלה יש מוסך אופונעים של BMW כמעט בכל עיר גדולה. בשביל מה עובדים כל החיים? לך על זה...הרי עוד כמה שנים לא נוכל להרים את הרגל מעל למושב.
    יש מוסכים של במוו בכל עיר אירופאית אבל ברגע שהוא יצטרך חלק מסויים הוא ילמד להכיר את העיר שהוא נתקע בה טוב טוב ואולי גם ילמד את השפה בנתיים.

אז ככה עברתי קצת על הרשימות שלי מטיולים קודמים ( http://fullgaz.co.il/forums/showthre...E5%E1%F0%E9%E4 )

אז הרשימה שלי כוללת את הדברים הבאים, חייבים לזכור שזו רשימה אישית וכל אחד יצטרך לחשוב על מה שהוא
    רוצה ועלול להזדקק לו.

אופנוע:
    קסדות-2 +דיבוריות + מטענים.
    מעילי רכיבה-2 + מחמם פנימי
    כפפות - 2 זוגות
    מגני ברכיים – 2 זוגות.
    חם צוואר-2
    חליפות גשם.
    משקפי שמש.
    רשת מטען + כבל נמתח + מנעול כספת.

ציוד:
    פלאפונים + כרטיס סים בין לאומי + מטענים
    מצלמה + מטען
    תיק כסף.
    תיק חום- (מדובר בתיק הגב שלי שליווה אותי בטיולים האחרונים הוא מבד קנבס סופג זיעה ונוח בטירוף)
    תיק כחול עמיד למים-(במקום מזוודה)
    משקפי קריאה.
    בנק כוח. (זאת סוללת הטענה למוצרי חשמל)
    תרופות- (לכאבים כללים, ובמידה ומישהו נוטל תרופות באופן קבוע יש להביא כולל מרשם רופא בין לאומי)

מסמכים:
    דרכונים
    רישיון נהיגה בין לאומי
    צילומי מסמכים +ו ואוצ'רים
    כסף זר.
    כרטיסי טיסה

ביגוד:
    ג'ינס – 2
    חולצות טריקו
    חולצת פליז חמה עם צווארון גבוה.
    תחתונים + גרביים
    כלי גילוח + רחצה.
    סנדלים.
    מכנס קצר/בגד ים

קצת פירוט מעבר לרשימת מכולת קצרה, מהסוף להתחלה ברשותכם:

ביגוד: אני נוהג לקחת איתי חולצות טריקו ישנות פשוטות, שיש להם שימוש כפול, הן יכולות לשמש כגופיה מתחת
    לחולצה, ניתן לישון אייתם אם צריך (אחרי מקלחת את הנקייה שתלבש למחרת) וסמרטוט לאופנוע אחרי השימוש.
    אני משתדל שלא לצבור כביסה, אלה פשוט לזרוק את הישנה אחרי השימוש.

2 מכנסי ג'ינס לתקופת הטיול, אחד לרכיבה ואחד ליציאה בערב והחלפה כשהשני מכובס, המכנס הקצר בלילות חמים
    כשבמידה ויש לך בגד ים שנראה כמו מכנס קצר או מכנסי ספורט אפשר לצמצם.

כלי גילוח: מי שרגיל במכונה יאלץ לסחוב אותה או לוותר, מי שיש לו מכשיר גילוח אפשר לקחת ואפשר לקנות בדרך
    חד פעמיים, כל אחד לפי העדפה שלו.

תחתונים וגרביים לא לקמץ, תמיד אפשר לכבס בחדר בכיור ולתלות במרפסת.

חולצת פליז עם צווארון גבוה יכול להחליף חם צוואר במקרה הצורך.

מסמכים: חשוב להכין צילומי כל המסמכים, שוברי הזמנות של המלונות/השכרת רכב רישיונות, דרכונים, וכד'. לשים
    אותם במקום נפרד מהמקוריים. (לא שומרים את כל הביצים בסל אחד).

כסף: ההתנהלות בחו"ל צריכה לקחת בחשבון גנבה/כייסות/שוד אבדן. יש לחלק את הכסף בין בני הזוג, ולהוציא לארנק
    זמין סכום כסף שמספיק ליום (100 יורו בערך) את השאר בכיס ניסתר על הגוף ביחד עם הדרכונים.
    במדינות שלא מקבלו יורו רצוי להגיע מראש עם כסף שנקנה במקום מהימן בארץ, ולא להיות תלויים בחלפני כספים
    מקומיים. אני נוהג לתת את הכסף הקטן שמתקבל כעודף לג'ינג'ית ששומרת אותו, וכך כל כמה ימים מצטבר סכום
    שמתאים לטיפים מעברי דרך או בכל פעם שצריך כסף קטן. ולי זה לא מפריע ברכיבה בכיס. ויזה בין לאומית חובה אבל
    חשוב לעשות בה שימוש מושכל וניתן למשוך איתה כסף מהכספומטים בעת חירום, לשמור את מספר החירום בארץ לביטול
    במקום נגיש.

מכשירים סלולארים: כל אחד כהעדפתו, חבילה מהארץ, סים מקומי, בין לאומי, רצוי לקנות סים שלא בשדה התעופה אלה
    דווקא באחת הערים הראשונות שתהיו, זול משמעותי וכמו בכל מקום תשוו מחירים. לי יש סים בין לאומי נטען עם אפליקציה.

כיוון שהוויז משמש לנו כנווט חשוב שבמכשיר גם תהייה מפת גולל שניתן לנווט בה אוף ליין, יש מקרים שהמכשיר לא מזהה
    רשת וכן יש חשיבות למפה אוף ליין, חשוב גם לדעת ולהכיר את שמות המקומות שאתם מגיעים אליהם, כך תמיד אפשר גם
    לשאול מקומיים, רק תקפידו שיהיה שם המקום רשום מראש בשפת המקום, ניתן להיעזר לצורך כך בצוות המלון.
    לא לזלזל במפות של פעם ורצוי לרכוש אחת טובה לשעת חירום.

ציוד חשמלי נטען: חשוב לוודא ששקע ההטענה תואם את שיטת הארץ שאתם מבקרים בה, במידה ולא תמיד ניתן לרכוש
    במקום מתאם.

ציוד קשירה למטען באופנוע: רשת מטען מתאימה בגודל לציוד שתצטרכו, כבל גומי יעשה את העבודה בנוסף לרשת כאבטחה
    כבל מנעול כספת פשוט נהדר לקשור קסדה או ציוד לאופנוע ולא צריך עוד מקום למפתח שעלול ללכת לאיבוד לזכור את המספר
    ולשום בכמה מקומות. אם משאירים את הקסדות קשורות לא לשכוח להוריד את הדיבוריות ולקחת אתכם.

זה מהטיול לקרואטיה סלובניה, יהיו כמובן שינויים. זה הספיק לכמעט שבועיים, אבל צריך לזכור שהטיול המתוכנן יהיה לחודשיים וצריך
    להביא בחשבון בלאי כביסות וכד'. הפתרון של מכנס גרוטקס תואם למעיל נותן פתרון טוב במיוחד במזג אוויר לא גשום, חליפות סערה יהיו
    לשים עליהם במקרה של גשם.

ממליץ בתרופות להוסיף אימודיום, לא הכי בריא להפסיק פעולת מעיים טבעית אבל במקרה חירום זה עוזר ויאפשר לך להמשיך לרכב במקום להיתקע במלון ליום יומיים.
    הסיכוי לקלקול כיבה בטיולים כאלו גדול

עוד דבר שתמיד איתי זה מגבונים לחים.
    טוב לניגוב זעה, ניקוי ידיים והורדת חרקים מהמשקף וקקי שטח.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אופנוען אמיתי בחיים לא יתפס עם מגבונים. קקי שטח מנגבים עם עלים או לא מנגבים בכלל!!!
    (יהיו לו מלא בתיק כמובן, אבל הוא לא יכול לרשום את זה ברשימת ציוד רשמית).