תודה רבה, אבל להבנתי במשלוח לארץ, פרט לדמי המשלוח, מתווספים גם מיסים ומכסים שונים. האם במקרה כזה זה עדיין יוצא ככ משתלם ?
בטיול האחרון לאלפים השארתי רשימה להארמן וכשהחזרתי את האופנוע בתום הטיול חיקו לי כל החלקים ארוזים ומוכנים למזוודה.
בפעם השנייה הצטרפתי להזמנה של אסף. אגב אם אתה עושה הזמנה משותפת עם עוד מישהו ניתן להתחלק על המשלוח.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
תודה רבה, אבל להבנתי במשלוח לארץ, פרט לדמי המשלוח, מתווספים גם מיסים ומכסים שונים. האם במקרה כזה זה עדיין יוצא ככ משתלם ?
הם גובים בין 18 ל-30 דולר למשלוח. ולפי מה שמספרים רוכבים אחרים רוב החבילות עוברות ללא תשלומים נוספים. כך שזה עדיין משתלם. הזמנתי לחבר מחרשה מקורית מפרטזילה - עלתה כ-300 שח כולל משלוח שהגיע תוך כשלושה שבועות. במטרו גבו על מחרשה דומה כ-1000 שח ולקח להם חודש וחצי לספק אותה.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
אם אתה מתכנן יותר מ-35% שטח בסך הרכיבות שלך אז ימאהה טנרה 700 תפור עליך.
יותר טיולי כביש בזוג ללא שטח בכלל ורסיס 1000.
אופנוע high performances לכביש במראה אדוונצ'ר BMW1000XR
אופנוע אדוונצר עם יכולות שטח קל ושבילים אפריקה 1100
מעבר לזה אם אתה מדבר על שטח שטח, לך על הדגמים הקלים עד 400CC של הסקוואנה/ק.ט.מ.
אז אתה מאבד את הכביש.
ויש מגוון אופנועים של יצרנים חדשים רויאל אנפילד ודומים שמצגים תג מחיר נמוך עם יכולות חלקיות.
34506 ק"מ
שבוע שהג'ינג'ית לא במיטבה בעידן הקורונה לא לוקחים סיכונים והיא נשארה בבית למרות שהכל מצביע שהיא לא חולה בוירוס הארור
אבל עדיף להיות בטוח מלהצטער.
בשבת החלטנו לצאת להתאוור בלי לקבוע מסמרות שעות או כיוון, זמן רב אנו שוקלים לעבור לסביבה כפרית ולנסות אורך חיים קצת אחר
ולאחרונה מתחיל להבשיל התנאים לכך, חלטנו לצאת ולחקור קצת את המושבים באיזור ק' גת נחשון והסביבה.
יציאה רגועה בבוקר, אוויר ירושלמי קריר יחסית ואני ידוע עמוק בלב שאם אצא מירושלים זה יהיה הדבר הגדול ביותר שאתגעגע אליו זה
ולשלג.
מוזיקה באזניות ורכיבה מנהלתית מינוס שיוט רגוע בכבשים כמעט ריקים, החלטתי לשחק שוב את המשחק האהוב עלי "אין ברקסים"
החוקים פשוטים, רוכבים במהירות שלא תגרום לאף אחד להרגיש לא נוח או לא בטוח, לוקחים את הקווים הנכונים הכי מוגזמים שאפשר
(מכירים את זה שבמירוץ ה-GP הרוכבים עולים על הקווים והמדרכה?) במהירות הכי גבוהה האפשרית כל זה בירידות המאתגרות
מירושלים לכיוון כללי בית שמש, כל לחיצה על הבלם מפחיתה את ציון הנסיעה...הג'ינג'ית כמובן לא מודעת למשחק אבל בגלל הכלל
הראשון פשוט גורם לה להיות שקועה במוזיקה שלה ולעזוב לי את הצלעות...אני מאתגר את עצמי ויורד לפעמים נמוך ממה שאני רגיל
שומר על גז קבוע הרבה יותר ויציאות חזקות עם יד רגישה על הגז, תענוג, אחרי סשן כזה הדומה לריקוד הקצב גובר וגובר, ואין לחיצה
על הצלעות מאחורה.
ביקרנו ראינו התרשמנו חלמנו, עלינו קצת למעלה לבר בהר המון אופנועים ולהפתעתנו עדיין שומרים על הכללים, נחמד, הדרך הביתה עברה
שוב איל לו מהדרך הארוכה והמפותלת דרך עין כרם, עוד דקות ארוכות של כביש מאתגר שמוסיף להנאה מהרכיבה.
אומרים על האופנוע שהוא של זקנים, שהוא כלי אנמי, פחחח תרכוב כמו זקן זה יהיה נכון, תתנהג כמו זקן זה יהיה נכון רכוב נכון תבין את
המכניקה המנוע הכללים זה כבר יהיה אחרת לגמרי.
מויי כייף!
חברים שפגשנו:
![]()
35202 ק"מ
בדרך כלל בתאריכים האלה הג'ינג'ית ואני נמצאים בטיול השנתי שלנו בחו"ל, הפייס האכזר מזכיר לי זאת בכל יום באוסף תמונות ממקומות שנראים
עכשיו כל כך רחוקים, התכנון הראשון היה לטוס ביוני לנורווגיה, הכנתי מסלול שמכסה כמעט הכל, בררתי התייעצתי והייתי רגע לפני לחיצה על הכפתור
הזמן, ואז פרצה הקורונה, שמנו הכל על הולד, ובינתיים במסגרת הזמן ובמחשבה שהיא (הקורונה) תיעלם מחיינו הכנתי תוכנית ב' לפרינאיים הפעם
מפסגה לפיסגה, מה שאומר מעברי הרים בנק' השיא והעיירות והפארקים שבדרך ושוב דחייה, כאופציה נוספת אפשרית תכננתי מסלול בפורטוגל, וגם
הוא נכנס למקפיא, בקיצור יום ההולדת שלי הגיע והג'ינג'ית מפתיע אותי בטיול לגליל צימר מפנק עם בירכת שחיה פרטית ונוף הרים, אז ארזנו 3 מזוודות
אופנוע ויצאנו לצפון, כביש שש המיותר טס לי בין הצמיגים רק בשביל לגמור אותו כמה שיותר מהר, כבישי הצפון הנהדרים מזמינים פשוט כייף. הורסיס טס
לו כאילו אין מחר, לא מעניין אותו המזוודות לא מעניין אותו המשקל תן לו לעשות את העבודה והוא לא יתלונן בכלל, במקרה מצאנו מסעדה מעולה ע"י עמוקה
עמוק בתוך יער קק"ל בדרך מאתגרת ומפותלת כמו בחו"ל (רק כמו אבל זה מה יש) אוכל טעים וכן חזרנו גם למחרת ואוויר הרים. נחנו אכלנו התפנקנו ולא
הפסקנו להזכיר את הטיולים בחו"ל...סוג של געגוע.
![]()