האם יש חשיבות מתי כדאי למכור או לקנות אופנוע? בקייץ, בחורף, בין העונות, האם יש תקופות שבהן יותר כדאי לקנות, למשל לקראת סוף שנה כשיש מבצעים בחברות? ואז לא כדאי למכור את שלך?
הכוונה היא כשרוצים לשדרג אופנוע ולהמנע מההפסד של טרייד-אין
חדש קונים לקראת סוף שנה כשהחברות מנסות להפטר מכלים לפני שהם נרשמים יד ראשונה עליהן. לחילופין ניתן לקנות אחרי שנרשמו והם בסטטוס יד 1 עם 0 ק"מ.
משומש עדיף לקנות בחורף, למכור בקיץ.
זה בגדול,
בפועל, במציאות, צריך להיות סבלניים בקניה, וחכמים במכירה.
איזה עונות? בישראל יש רק קיץ ואביב.
כבר לפני 20 שנה היו אומרים שב"חורף" המחירים יורדים אבל זה לא היה יותר מדיבור של סוחרים.
אני תמיד העדפתי לקנות אופנוע בחורף בגלל שיש פחות ביקוש מצד הקונים ואז אפשר להתמקח על המחיר יותר....אבל זה לא מדע מדיוק ובסוג האופנועים שקניתי עד היום רובם היו סחירים ונקנו מעל המחירון בכל מקרה...אז זה לא שינה הרבה.
הכל תלוי בהיצע והביקוש שיש על האופנוע שלך, מי שמחפש אופנוע מסוים לא יפריע לו באיזה תקופה הוא קונה אותו...במיוחד בחורף הישראלי(שבוע שאי אפשר לרכב).
הדבר היחידי שנכון לדידי הוא שבקיץ יש יותר קונים אבל גם הרבה יותר מוכרים אז זה מתאזן.
אופנוע שמייח אפשר לקנות ולמכור בכל עונה. אופנוע משעמיים לא מוכרים בחורף כי האפרוריות מוסיפה עצבות לממד ששעמום.
איללכא...ושדרוג נעים. או שלא
בחלק של המדינות רכיבה עונתי.אבל אפילו שם,שהיה לי אופנוע ,בסוף העונה לא היו מוכרים אתו ,בגלל ש הביקוש היה יורד ל= 0.כולם היו מכניסים את הכלים לכל מני מקומות להתקונן לעונה הבאה או למכירה לתחילת העונה,כזה מתחיל ביקוש.
חוקי שוק קיימים תמיד ובכל מקום בצורה זו או אחרת.
אי אפשר להיות חכם מכולם.
תפריד בין אופנועים לקטנועים.
בקטגוריית האופנועים, תפריד בין אלו שבד"כ נקנים כאופנוע ראשון, לבין אלו שפונים לרוכבים עם נסיון.
כשאני פרסמתי אופנועים ראיתי בבירור את ההבדל בין שיחה אחת בחודש בחורף לשיחה ביום בקיץ (אותו אופנוע).
החורף שלנו מעולה לרכיבה. במיוחד בימי השמש ואחרי שהכבישים נשטפו
חדש הייתי קונה (וקניתי) בחורף כדי לעשות הרצה קצת יותר "בריאה" למנוע.
מהנסיון שלי מבצעים יש כל כמה חודשים. מטרו עושים את זה על חלק מהכלים לפעמים, סוזוקי עשו לאחרונה את ה- 10% הנחה שבא והלך כמה פעמים...
בהנחה ואתה קונה כלי חדש מהסוכנות אז תתפוס טרמפ על אחד המבצעים, תשווה מחירים למבצעים קודמים ותראה שזה אותו סדר גודל.
כלי ראשון היה לי סיביאר 300 מהסוכנות שקניתי בנובמבר. לא מבדיל בין חורף לקיץ אלא אם כן הכביש רטוב או שיש רוחות (אין הרבה ימים כאלה).
אם מזכירים מבצעים...להונדה יש מבצע שאם קונים חדש במזומן מקבלים אביזרים חינם בסך 6000 ש"ח (כמובן שכל "אביזר" במחיר מופקע כך שאפשר במקרה הטוב אביזר וחצי),
האם זה מבצע שווה או שאולי שווה לחכות אם יהיו מבצע נוסף לקראת סוף שבוע.