היי חברים.
אני יודע שאני אחד שמדבר הרבה בשבחי ה-GS500, אבל מהרבה סיבות - אני שוקל להחליף את האופנוע. העיקריות שביניהן - קצב השיוט שלי מתחיל לעלות, מ-110 כשקניתי את האופנוע ל-130-140, מתייחס לרכבים כעוד מכשולים על הדרך ומזגזג ביניהן. זו מנטליות דבילית שמפחידה אותי, אבל בגלל אופי המנוע של ה-500 המומנט מורגש רק בסל"ד של 7000 ומעלה, מתחת לזה העסק די אנמי ומשעמם. הסיבה השניה - לא תואם בעליל את האימג' שאני מצייר לעצמי בראש, בלי שום "פוזה" - וכן, זה משנה. מה גם - אני אוהב קסטומיזציה, ויש הרבה דברים שאני רוצה לשנות באופנוע שלי - אבל במצב ששלי נראה כרגע, מקורי לחלוטין, אני חושב זה יהיה חראם.
אבל אני כן אוהב את הפשטות המכנית שלו, את העובדה שרוב הבעיות ניתנות לפתרון בבית, את זמינות החלפים והעובדה שלאחר יישור הקו - מדובר באופנוע מאוד אמין. תוסיף שמן פעם במספר שבועות ותרכב כאוות נפשך.
החיפוש אחר הפרטנר הבא הביא אותי ל-2 סגמנטים - צ'ופר/בובר וסקראמבלר. אני מאוד אוהב אופנועי רטרו, גם בפשטות וגם במראה. במידה והולך עם הבובר - ככל הנראה אקח אינטרודר ישן או VN800, ארכיב כידון ישר, אקצר את הכנפיים מקדים ומאחור ואשחיר את כל העסק. ממש bad to the bone. הדבר היחיד ש"מפריע" לי זה אבדן היכולת הדינמית. רכבתי גם על ה-883 וגם עם הסטריט 750 של האייקון האמריקאי. ה-750 הקטן אהב את מכות הגז והתעורר לחיים בסל"ד בינוני,אבל היה קטן פיזית ולאחר רכיבה קצרה ב-90 קמ"ש הבנתי שלנסיעות ארוכות זה לא הפרטנר, בעוד שה-883 הרגיש מאוד מוצק ועם שפע מומנט, אבל נחנק מעל 100 קמ"ש ובכל פניה הרגשתי שיש לי דייט עם האספלט אם אשחרר לו מעט את הגז. אני מפחד שיהיה לי את אותו הסיפור עם ה-VN או האינטרודר שאקצץ, ושבפקקים הוא יהיה סיוט.
האופציה השניה היא סקראמבלר - לא של דוקטי, לא של טריומף אלא הסגמנט. אופנוע רטרו עם כידון מורם, מגן גחון וצמיגי קוביה. הוא יאפשר לי לשמור על היכולת הדינמית שאני רגיל אליה מה-GS, שפע לוק ובהתאם לאופנוע - מומנט בסל"ד נמוך שלא מאלץ אותי לדמיין שיש לי גם X ו-R בשם האופנוע. אבל רבאק, ממה נבנה? לחדשים אין תקציב (גוצי ודומיו), הישנים - מה כבר עומד לרשותי? בנדיט 1200 עם כח שאני ממש לא צריך ושיפתה אותי לעלות הרבה מעל המהירות החוקית? (וכן, אם האופנוע מאפשר אני אלך לשם כי אני צעיר וחזיר גז קטן, מסתבר) . אופנוע אספנות? לך תתנייד איתו ככלי רכב יחיד ביומיום ותחפש חלפים כשאתה צריך.
המנטליות שלי לרכיבה, אגב, מאוד פשוטה - 2 גלגלים, בחורה מאחור, שקיעה וכביש ישר, לא צריך ללחוץ. לא נכנסתי לתחום כדי להשחיז רגליות, נטו כי אני אוהב לרכב. זה נשמע כמו משהו שרוכב קרוזרים יאמר, אני יודע. התקציב הוא בערך כ-20 אלף לאופנוע, קצת פחות, ויש זמן עד אז. ללכת עם ה-VN800/אינטרודר?