אני לקחתי אופני הרים, ביטלתי את הברקס הקדמי(המנוף השמאלי- הקלאץ) עברתי להילוך הכי גבוהה ותרגלתי ככה.
אהלן חברים
אשמח לטיפים לשליטה ויציבות באופנוע A1 לקראת מבחן שליטה. אפרט:
1)קו ישר- בנסיעה במהירות 7 קמ"ש (המהירות הנדרשת בטסט) האופנוע טיפה רועד ואני לא יציב
2)סלאלום- בעיקר בעליה (מגרש לא ישר), אני לא מצליח לשמור על מהירות אחידה. כל הזמן מזיז את הגז והקלאצ', ככה שהסלאלום לא אחיד ויציב
3) בכלל בסלאלום ושמיניות הבנתי שהמשחק הוא רק עם הקלאצ' בלי לגעת בגז. הענין הוא שאני מרגיש שאין לי מרחב תמרון בקלאצ' (אם אני מזיז אותו בדיוק מהנקודה האופטימלית- האופנוע מחרחר/מתאמץ)
בכלל אשמח לטיפים ודגשים חשובים לרוכב מתחיל מתחיל
תודה רבה רבה!
אני לקחתי אופני הרים, ביטלתי את הברקס הקדמי(המנוף השמאלי- הקלאץ) עברתי להילוך הכי גבוהה ותרגלתי ככה.
ראשית כל - מבט רחוק.
מבט היקפי שרואה הכל - מכוון אל המקום אליו תרצה להגיע.
זה ולאחוז את ידיות הכידון בעדינות ולא בחוזקה יעזרו לך גם בנסיעה איטית וגם בשמיניות.
עוד לגבי השמיניות - הרבה עבודת קלאצ', עם ליטופים של הגז - לחלקות התפעול שהרגשת כבר בעצמך שצריך.
כשעושים משהו טוב, זה נראה מבחוץ כאילו אתה לא מתאמץ... אבל זה לא אומר שאין שם עבודה מצדך.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
תרגול, תרגול ועוד תרגול. זה יבוא לבד.
אפשר וצריך להשתמש קצת בגז, בטח במגרש משופע.
בסיבובים תפנה את כל הראש (לא רק את המבט) לכיוון הפניה. זה עוזר.
על איזה הילוך אתה עושה שמיניות? ניסית לעשות על הילוך שני?
Sent from my T5 using Tapatalk
האמת שאין לי שמץ. אני די לא יודע כלום על אופנועים. אבדוק זאת
השני אמור להיות פחות קופצני.
בכל מקרה, ההמלצות שלי אליך (בהמשך למה שנאמר קודם) הן כאלו: 1. קלאצ' קלאצ' ועוד פעם קלאצ'. במגרש הוא החלק הכי חשוב. תלמד להשתמש בו כמו שצריך וכל תרגיל יעבוד לך.
2. מבט קדימה, תמיד. גם כשזה נראה לך לא הגיוני, נניח לסובב את הראש 270 מעלות באמצע שמיניות, זה הדבר הכי חשוב. אני מניח ששמעת את המשפט 'לאן שתסתכל האופנוע יסע', אז זה ממש ככה. 3. רגליים צמודות וחובקות את מיכל הדלק. זה יאפשר לידיים להיות משוחררות יותר (אני מניח שאתה מפעיל המון לחץ עם הידיים על הכידון). ידיים משוחררות ורגליים הדוקות יאפשרו לך לבצע תנועות חלקות יותר בכל אחד מהתרגילים במגרש.
בהצלחה!
כמו שאמרו לך פה בנסיעה האיטית בקו ישר להסתכל תמיד ישר ובהתחלה תן גז ואז תלחץ על הקלאץ ואם אתה מרגיש אתה מאבד מהירות תשחרר אותו קצת ואז שוב תלחץ,בעדינות.
סלאללום תיתן גז ואז תחלץ על קלאץ וזהו,שיהיה כמו קטנוע,אני לא אהבתי את השיטה של להכינס עם גז ואז ישר קלאץ ולשחק,הכי פשוט והכי נוח.
שמיניות גם,תן גז לפני העיגול ואז ישר על קלאץ ותתאמן הרבה.
תודה רבה לכל העונים. עזרתם מאוד!
היי חברים אני לקראת טסט על A1 אשמח לטיפים במבחן השליטה בקטע של
האצה העברת הילוך ובלימה.
המקצה הזה קצר מאד והעברה ל שני ואחכ לראשון ובלימה ממש טריקי
תודה.
למה אתה צריך להעביר לראשון לפני הבלימה? ברגע האמת לא יהיה לך זמן להתעסק עם הילוכים, אלא רק עם הבלימה. תבלום טוב ומלא, עם קלאץ' לחוץ ואחרי העצירה תוריד לראשון.
זה מה שהמורה אמר לי. חייב להעביר לראשון. לפניי הבלימה.