היי, ראשית יש לציין שיש לי זיקה לתחום המוטורי באופן כללי אך מעולם לא החזקתי דו"ג צמוד לאורך זמן, נסעתי על כלים של חברים פה ושם, עשיתי טיול של שבוע על אופנוע בדרום אמריקה, אך ללא נסיון של כמה חודשים\שנים רצופות.
לאחר התלבטויות הגעתי למסקנה שאני רוצה אופנוע נייקד ואני רוצה שיהיה כמה שיותר קליל ונוח, מבחינת הנתונים שלי, אני 1.90 מטר ושוקל 95~ קילו, לא בחור קטן.
לאחר חיפושים התמקדתי בKTM דיוק 690 החדש, נראה שהוא ממש יתאים לי כי מבחינת תקלות יש אחריות, המחיר לא מהווה פאקטור כל כך והוא אחד האופנועים הכי קלילים בקטגוריה בזכות זה שהוא צילינדר אחד ולא שניים (30 קילו פחות מרוב הנייקדים האחרים וזה דיי משמעותי), אהבתי את המראה שלו ועניין הויברציות לא מאוד מפריע לי כי בכל מקרה אני לא הולך לסוע עליו יותר מדיי והוא יותר כלי לFUN. בדקתי גם את ה390 אבל הוא פשוט קטן לי מדיי פיסית, אני דחוס עליו וגם הוא מרגיש כמו צעצוע.
לאחר ההקדמה הזו רציתי להתייעץ ולשאול אם לדעתכם להתחיל עם כלי בנפח 690, והדיוק ספציפית (רוב הכלים מוגבלים רק ברישיון אז בתכלס זה 78 כ"ס) זה לא ברוטאלי מדיי? אני ללא ספק אדם בעל שליטה עצמית ולא מתפתה להרביץ אך רציתי לשמוע עוד דעות אולי זה פשוט יותר מדיי להתחלה? ואם כן אז איזה כלי הייתם מציעים לבחור לבחור במימדים שלי?
בתודה, דור.