שנקל קטנים ממני -
מתגורר במשולש הערים ר"ג-גבעתיים-בני ברק,
מתנייד, לפי צורך, באופניים חשמליים (יש גם משפחתית ודו"ג בבית - קודם היו שניים, כעת האופניים 'שיחררו' ביטוח אחד חזרה לתקציב המשפ').
כמה תובנות -
1. עדיפים אופניים, עם כסא לשבת, עם ציר רציני ולא דרדלה בקיפול הכידון. עדיף ג'נריים ולא מפונפנים - להרחקת סקרנים (שם מכובס לגנבים) - מאותה סיבה הייתי נמנע מחד אופן או כל ג'אדג'ט קורץ אחר. (היתרון שבנשיאת הקורקינט איתך פנימה מתבטל, לדעתי, בכל רכיבה עם גלגלים כה קטנים).
רכבתי רבות מר"ג לת"א - אני מעדיף דרך פארק הירקון - שביל אופניים, בטוח וירוק, חוצה את העיר - מרמת החייל ועד הנמל - ומשם גם עד יפו ; אפשר לצאת הכי קרוב לאן שרוצים בעיר - ומשם יש הרבה שבילי אופניים.
ככלל - אני לא רוכב על מדרכות.
אם אין שביל אופניים, או נכון יותר - עד לשביל האופניים, אני רוכב על הכביש, מעדיף שני נתיבים, נצמד לימין ונזהר ממכוניות חונות... דומה ל 50 סמ"ק - בסלאומושן 😀
גם לפ"ת הגעתי מר"ג עם האופנ"שים - דווקא דרך הרחובות של בני ברק, גשר קוקה קולה והשכונות של הצד המזרחי של כביש 4 ; ז'בוטינסקי, בטח שעם עבודות הרכבת הקלה, נראה לי מסוכן וצפוף מדי.
לגבי טווחים, זמנים וסוללה:
ר"ג-ת"א 11 ק"מ. ארבעים דקות רכיבה.
ר"ג-פ"ת 6 ק"מ. חצי שעה.
אני רוכב על אופניים סטנדרטיים, 36v, סוללה של 15ah - מטעין אחת לשלוש רכיבות כאלו - כשתצוגת מצב הסוללה יורדת לקו אחד.
מראות, צפצפה, קסדה וכפפות.
תהנה.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk