דבר ראשון אף פעם אי אפשר לדעת כמה מנוע יחזיק. ובכל מקרה תלוי מאוד על איזה כלי אתה מדבר.
אפשר סתם לדבר על אומדנים גסים סוג של "ממוצעים" לכל כלי שלא מחייבים פרטנית.
קח בחשבון שגם אם חלק מהמנועים מאוד אמינים המסביב יכול להתפרק וזה עולה לא פחות כסף (מיסבים,בולמים,בלמים,דיסקים,גיר וכו'..)
הנינג'ה 250 מאוד אמין הוא כאן מבערך שנות ה80. יש הרבה כלים שעברו 100-150K (ראיתי בפורמים בחו"ל).
האקסאבו הייתי אומר עד איזור ה80K. ראיתי כלים עם 80+ אבל לא זכור לי מעל ה100.
הדיוק לא הייתי בונה עליו שיחזיק אפילו 80.
הבורגמן די סוס עבודה ויעשה צפונה מ100 בקלות, רק שיש לו בעיות גיר ידועות שדורשות שיפוץ\החלפה יקר. מעבר לזה הוא מאוד אמין.
בגדול ככל שעולים בנפח המנוע ככה גם השרידות של המנועים עולה כי הם עובדים פחות קשה (סל"ד יותר נמוך בדר"כ, כמובן לא סופרספורטים).
בלי השתתפות עצמית ?!
מה יקרה אם הוא יורד bmw בטעות ?
זאת העצה הכי מפגרת ששמעתי בחיים שלי...
בחיים, בחיים אל תוותר על השתתפות עצמית, מספיק שמישהו ידחוק אותך מהשול השמאלי לימני ותברח ממנו ותפגע ברכב חדש (קורה כל יום) ובום אתה צריך לשלם והמון.
Sent from my MI 5X using Tapatalk
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
כדאי לך אופנוע עם 6 הילוכים. כדי לאפשר מהירות שיוט נוחה למנוע
לדעתי, תתחיל עם ה xevo , אולי זה לא יהיה כיף אבל הוא יעשה את העבודה.
אני נסעתי במשך שנה 150 ק"מ ליום על XMAX 250 ולא היה כ"כ נורא.
ממילא רוב הדרך פקקים ואז רוכבים על 60-70 בשוליים.
אחרי שנה ממילא כבר תרצה לשדרג.
אני נוסע בערך חצי מהמרחק הזה על xevo ( 35 ק"מ כיוון), חלקם על כביש 6. לא תענוג גדול. במיוחד כשממהרים.
למען האמת, כביש 6 לא הכי נעים גם עם כלי כבד יותר.
כשרכבתי על קטנוע (סביב ה 35-50 ק''מ יומיומיים) השתדלתי להימנע ככל האפשר מכבישים מהירים (בפרט כביש 5), גם על 110 קמ''ש אתה כמעט הכי איטי על הכביש ונאלץ לרכוב בימין ולהיות נתון לחסדי הפחיות.
כמו שאמרו לך פה כבר, אתה מחפש את הכלים הלא נכונים למשימה ובנפח הלא נכון...
בתור אחד שהיה לו XEVO עד לא מזמן וגם נסע איתו כל יום 25 ק"מ כיוון וגם יצא לי לצאת איתו רחוק למדבר ולכנרת וחזרה למרכז כמה פעמים... זה לא הכלי למשימה, חוץ מאחסון מעולה שזה מאוד כיפי, הוא לא נוח לרכיבה ארוכה וחבל כי אתה הולך לנסוע קילומטרז' מכובד כל יום, אז לפחות שתהנה קצת בנסיעה ושלא תרגיש שאתה הכי חלש בכביש, בכל זאת דו גלגלי לפעמים צריך את האקסטרה כוח בשביל להתחפף ממשאיות ואוטובוסים ורכבים שבאים לא בטוב, אתה לא רוצה ללוות אותם כל הדרך, וגם סתם בשביל הכיף כמובן.
עם הבברלי 350 שיש לי היום נסעתי חצי מדינה, גם בכביש שש ובלי שום בעיה, עם הXEVO כביש שש היה אפשרי אבל הרגשתי שזה יותר מדי בשבילו, שוב... אלא אם כן אתה רוצה לרכב על 100-110 בצד ימין כל הדרך מאחורי משאיות ואוטובוסים ושיעקפו אותך הרבה - אתה לא רוצה.
ואם אתה בכל זאת מחליט לסחוט אותו לאיזור ה140, אז אתה כל הזמן על הקצה, גם מבחינת המתלים והבלמים והצמיגים, לא רק על קצה המנוע וזה לא בטיחותי ולא מומלץ.
אם אתה רוצה אופנוע כביש בשביל להנות מרכיבת כביש, אז חפש אופנועי ספורט באיזור ה300-500סמ"ק, אם אתה פשוט רוצה "להתנייד" בלי בקשות מיוחדות אז אני ממליץ על הDOWNTOWN 350 או הXMAX 300 או הFORZA.
כן הביטוח יקר יותר וזה זין, אבל אתה רוצה במקרה הזה את האקסטרה נפח.
מדובר בנסיעה מחריש לתל אביב וחזרה.
לדעתי בשעות שאני מתכנן לרכב אין סיכוי להגיע למהירויות של 100-110. כל הכביש פקקים, תקנו אותי אם אני טועה.
גם אם ''כל הכביש פקקים'' זה לא יהיה נוח. אני הייתי נוסע יומיום מראשון לת''א, בשעות השיא (8-9 בבוקר ו 5-7 בערב, לכאורה שיא הפקקים), ועדיין היו חלקי כביש יחסית פתוחים שבהם הייתי חייב להיות בימין, עם כל מי שיצא מהפקק שנוהג בלחץ לפצות על הזמן שעמד. 100-110 זה הגבול המינימלי לכבישים מהירים, ועדיף שיהיה עוד ספיירים לעקיפות או התחמקויות.
Xevo250
בהחלט יכול לעשות את הדרך הזאת על 100-110.
תהיה חייב להקפיד על בדיקת שמן כל מספר ימים לוודא שמפלס השמן תקין.
הבעיה היא שנוח זה לא יהיה ובטח שלא כיף.
אתה תגיע סחוט בסוף כל יום.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk