עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 35

אשכול: נגנב האופנוע. מתלבט אם לקנות אופנוע חדש או רכב קטן.

Junior Member

Question נגנב האופנוע. מתלבט אם לקנות אופנוע חדש או רכב קטן.

שלום,

חשוב לי לומר שעברתי על הפורום ומצאתי נושאים שנגעו חלקית בשאלה שלי אבל לא הצלחתי להגיע מהם למסקנה מה אני מעדיף.

ברשותי רשיון A1 כרגע לא מעוניין להרחיב.
    עד לפני שבועיים רכבתי על דיוק 390 שרכשתי לפני שנה וחצי והוא נגנב(לא היה לי ביטוח מקיף).
    אני מתלבט אם לעבור לרכב או לקנות אופנוע cb500x בין אם רכב בין אם אופנוע הם לא יהיו חדשים אלא יד שנייה. אני אסביר את אופי הנסיעה שלי ואת השיקולים:

אני גר בירושלים ועובד בהוד השרון (מעבר כרגע לא על הפרק). יוצא לי כל יום לנסוע 140 ק"מ הלוך חזור. עד עכשיו נסעתי עם הדיוק לא היה הכי נוח אבל נהניתי.
    בחישוב גס אני עושה בערך 2800 ק"מ (עבודה הלוך חזור) כמובן שיש עוד נסיעות אחרות אבל זה נפח הגדול.

השיקולים:
    1) חסכון באחזקה - מעוניין להוציא כמה שפחות כסף על אחזקה של כלי הרכב. השאלה שלי מה ההבדל מבחינת אחזקת רכב קטן וחסכוני (טויוטה אייגו לדוגמה) לבין אופנוע (cb500x). האם לאורך זמן ההוצאות על הדלק עם הרכב יעברו את הוצאות האופנוע? האם יש הפרש ניכר בניהם? אם כן לטובת מי? עשיתי כל מיני חישובים משלי ולא הגעתי למסקנה ברורה. אשמח לשמוע מכם.
    2) חסכון בזמן - אופנוע ביתרון ברור.
    3) נוחות - כנראה רכב.

השאלה הכי קריטית עבורי היא החיסכון. אני מעוניין לחסוך כמה שיותר.
    אני אשמח לקבל תשובות במיוחד מאנשים שרוכבים מרחקים כאלו או יותר לעבודה, אבל כל עצה/הצעה תתקבל בברכה.

תודה רבה (:

Senior Member
    טויוטה אייגו הוא רכב עירוני. הוא לא רכב נוח לנסועה כל כך גבוהה. אתה אמנם מגיע מאופנוע אבל קח בחשבון שכאן אתה עלול לבלות הרבה יותר זמן.
    לעניין חישוב סדר גודל של עלויות:
    1. אני מעריך שרישוי שנתי לרכב כזה יעלה באיזור ה1000 שקל. הערכת עלויות של ביטוח חובה וצד ג' אתה יכול לקבל מwobi, אני מניח שמדובר בסדר גודל של 2000 שקל אבל זה תלוי מאוד בפרמטרים שלך. מקיף יעלה יותר.
    2. במקרה הטוב, בתוואי דרך הררי כזה וללא פקקים משמעותיים, הרכב יתן לך צריכת דלק מסדר גודל של 18 ק"מ לליטר. אתה מדבר על כ34,000 קילומטר בשנה או כ1900 ליטר דלק שהם כ12,000 שקל בשנה.
    3. טיפול אחת ל15,000 ק"מ. שניים בשנה. בתלות במה שמחליפים ובמוסך זה יכול להגיע לאיזור ה2000 שקל לשניהם.
    4. קח בחשבון גם פחת שנתי של כ20% משווי הרכב בקניה. הסכום כמובן תלוי מאוד בשנתון שאתה קונה.
    5. כל זה בהנחה שהרכב תקין ואין בעיות מיוחדות. זו הנחה שצריך לקחת בעקבון מוגבל אפילו שמדובר ברכב אמין יחסית.

Junior Member
    דבר ראשון : ימח שמו של גנב האופנוע המנוול. במערב הפרוע היו תולים גנבי סוסים - כדאי לחזור לזה.
    אני נוסע בשנה וחצי האחרונות ברכב לעבודה 50 ק"מ כל כיוון דרך כביש שש ולפני כחודש קניתי דיוק 390 חדש ע"מ לסוע איתו לעבודה לפעמים. אני בטוח שכסף לא אחסוך, האופנוע עושה כפול ק"מ לליטר מהרכב אבל מה שאחסוך בדלק אוציא בטיפולים\צמיגים\בלאי. אבל החיסכון בזמן משמעותי בימים ראשון שני וחמישי כשכביש שש עמוס אני מרוויח בין 40 דקות לשעה ביום לעומת נסיעה ברכב. אני הייתי הולך על אופנוע אבל הנסיון שלי מצומצם.
    שאלה לא קשורה: הדיוק שגנבו לך היה קשור נעול למשהו?

Junior Member
    תודה על התגובות.
    bsy020 - הוא לא היה קשור למשהו, הוא היה נעול עם מנעול דיסק. אני יודע שזה לא רציני אבל זה מה שהיה לי.
    זה מוזר אבל כל פעם שאני עובר בחניה של הבניין יש לי איזו תקווה מוזרה כזו שאולי אני כן אראה אותו ואולי פשוט שכחתי איפה החניתי אותו...
    אני יודע שכנראה לא אחסוך כסף עם האופנוע השאלה עד כמה קרוב יהיו ההוצאות עם האופנוע לעומת הרכב.
    אני חושב לקחת cb500x שהמרווח טיפולים שלו יחסית גבוהה והצריכת דלק שלו מאוד מאוד טובה.

אני אשמח לשמוע עוד דעות.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    תראה,
    לדעתי (וללא גיבוי במספרים), רכב קטן וחדש יחסית (נניח נפח מנוע עד 1200, שנת 2013 ומעלה, בטח אם ידני) יהיה זול יותר מאשר אופנוע.
    מצד שני אופנוע יהיה מהיר יותר על הכביש (ולא מבחינת מהירות רכיבה, אלא בגלל שיקולי פקקים) ויחסוך לך לפחות שעתיים מיותרות על הכביש ביום.
    בנוסף, אופנוע יהיה מהנה הרבה יותר לעומת רכב קטן שבכל רגע בפקק אתה תרגיש את החיים שלך מתבזבזים לחינם. תוסיף לזה את עניין הסיכון, ואת תנאי מזג האוויר.
    אם תחליט ללכת עת דו''ג הייתי ממליץ לך ללכת על כלי בנפח גבוה ככל שתוכל, כי 140 ק"מ יומיים זה לא מעט, ואופנוע קטן (בטח כזה בלי מיגון רוח) יתסכל אותך לאורך זמן.
    אני רוכב על cb500x על בסיס יומיומי, אמנם בסביבות ה 30 ק"מ, ונראלי שלא תהיה לו שום בעיה להתמודד עם המשימה, כנ''ל גם כל ה 650 סמ"ק המוגבלים.

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    לדעתי רכב קטן וידני יהיה יותר זול לאחזקה. עם זאת, יהיה הרבה יותר כיף לעשות את הדרך עם אדוונצ'ר כלשהו בתנאי שיהיה לו מיגון רוח יעיל. וכלים כמו ה-500x לא יעלו יותר מתי לתחזוקה. לנסועה כזאת הייתי משדרג רישיון והולך על משהו בסגנון של ה nc750.

Junior Member
    AsafA, כשאתה אומר זול יותר האם אתה מתכוון משהו זניח יחסית, בסביבות האלף אלפיים ש"ח בשנה או משהו יותר לכיוון העשרת אלפים?

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    תחזוקה של אופנוע יפני חדש לא אמורה לעלות הרבה יותר מרכב קטן.

ברכב צמיגים מחזיקים כ- 60,000 ואפשר לקנות סט סביר ב-800. באופנוע הם מחזיקים כ- 20-10 ועולים 1800.

ביטוח יותר יקר (תלוי גם בוותק) באופנוע והטסט יותר זול.

צריכת דלק בנסיעה בינעירונית עם רכב ידני קטן יכולה להיות חסכונית כמעט כמו של אופנוע.

החלקים שמתבלים מהר באופנוע תלויים בסגנון הרכיבה, שחיקה של שרשרת, גלגל''ש, ברקסים וצמיגים תלויה בעיקר בך ובסגנון הרכיבה.

אם תרגיש שהתחזוקה של האופנוע יקרה מידי תמיד תוכל לרכוב בצורה יותר יעילה.

Senior Member
    משהו שאולי לא שקלת זה נזק לשמיעה.
    http://www.motorcycle.com/features/m...ring-loss.html

אטמים מקלים על העניין אבל הם לא תמיד יושבים מושלם ולא תמיד חוסמים את הרעש כמו שצריך.

אם מדברים על עלויות אז כדאי לכלול ציוד שמתכלה. כפפות כל שנתיים-שלוש, מעילים לכל עונה, נעלי רכיבה, מכנסי רכיבה, קסדה כל כמה שנים.
    הדברים האלה מצטברים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
    אם מדברים על עלויות אז כדאי לכלול ציוד שמתכלה. כפפות כל שנתיים-שלוש, מעילים לכל עונה, נעלי רכיבה, מכנסי רכיבה, קסדה כל כמה שנים.
    הדברים האלה מצטברים.
    ברזולוציות כאלה גם למכוניות יש עלויות מצטברות בסדר גודל לא מבוטל (לדוג': בלמים, טיימינג, פלאגים, תושבות מנוע, נזילות מאינסוף מקומות, משולשים, ציריות,...).
    אלה דברים שמחייבים תחזוקה שוטפת ברכבים שעברו יומולדת 4-5...

Junior Member
    תודה על התגובות. עדיין קשה לחליט. אני צריך לשקול את הדברים ולא להחליט בפזיזות.
    אם יש למישהו עצות נוספות אשמח לשמוע.

תודה!

Member
    עמדה בפני דילמה דומה, איאפשר להנות מכל העולמות אתה צריך לחשוב מה יותר חשוב לך פקקים וזמן בכבישים או חסכון.
    יש לי איביזה 2016 ידנית עושה במצב ממש טוב 1:25 (בין עירוני), עירוני 1:18, האופנוע יותר חסכוני בדלק ובקלות אפשר להגיע ל1:25 וגם לראות 28 או 30. טיפולים אותם מחירים כמו של האופנוע 500X, הרכב כל 15K האופנוע כל 12K.
    הרכב בסה"כ יוצא יותר זול אבל לא בהרבה והפער מצתמצם שהק"מ גודל, לפי דעתי הפרש יכול להגיע בין 3000-4000 בשנה כתלות בהמון משתנים.

Senior Member
    אני חושש שכשאתה אומר שהרכב יוצא יותר זול אתה לא משקלל את ירידת הערך (כ25% לשנה כשמדובר באיביזה ידנית עם מנוע קטן) ומניח שההוצאות הנוכחיות שלך על הרכב ימשיכו גם בשנים הקרובות למרות שמדובר בואגית חדשה שכנראה עדיין באחריות.
    בנוסף, אם הבן אדם מתנייד בפקקים אז רכב ידני עם מנוע קטן שמכויל לחסכון יכול להיות סיוט ולקנות ואגית עם תיבה רובוטית בפקקים ובחום הישראל זה להכניס את עצמך למיטה מצורעת.

Senior Member
    כך גם לא שוקלל עניין ציוד הרכיבה...

Junior Member
    ציוד רכיבה כבר יש לי מהדיוק ככה שלפחות את ההוצאה הזאת אין לי...
    המממ... יש עכשיו בהונדה מבצעים על כל האדוונצ'רים. ה cb500x ב 44,900 או שאולי עדיף לקנות אחד טיפה משומש ועם עוד קצת תוספות?