עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 29 מ 29

אשכול: כלים לשיחרור גלגל אחורי למתיחת שרשרת

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    דינמיקה. יושבים באזור (היו בחולון לפניכן).

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ישראל,
    התמונה ששמת היא של ידית ראצ'ט.
    לשחרור והידוק ראשוני/סופי (בהתאמה) עובדים עם ידית כוח (ללא ראצ'ט).
    ספציפית באום גלגל אחורי אין בעיה של גישה ומקום, כך שבשלב ראשון (אם אין לך) לא חייבים לקנות בכלל ראצ'ט.
    ברור שלעבודה על האופנוע כדאי שתהיה כזאת.
    בגלל שרוב האומים והברגים לא דורשים מומנט הידוק גדול, ידית 3/8 עם סט בוקסות תואם, מספיקה.
    בשביל עבודה על אום הגלגל אפשר פתיחה ראשונית עם הידית כוח, ואז עם מתאם לראצ'ט 3/8 שהוא זול.
    מיותר להחזיק ראצ'ט חצי בשביל זה.
    אגב,
    זרקו פה סכומים שמספיקים לסט כלי עבודה שלם למכונאי חובב.

ולא מכיר את הsv, אבל בנוסף לאום הגלגל יש גם את ברגי הכיוון הקטנים שהם סביב ה10-14 מ"מ, ובחלק מהאופנועים גם אום נעילה לציר (בורג אלן).

Member
    בסוף קניתי בוקסה 27ממ ב-17 שקלים ומתחתי ללא קושי. היה לי כבר בוקסה 19 לצד הימני של הציר וגם מתקן להרמת גלגל אחורי. עצתי למותחים - יותר קל למתוח מאשר להרפות אז רצוי כשמינית סיבוב לברגים המרחיקים ובדיקת מתח. באשר למומנט, ה-50 קילו שלי בקצה מנוף 20סמ שוה בערך ל-100ניוטוןמטר

Senior Member הסמל האישי של Tilbalisti
    לדעתי כל המומנט וכל הבטיחות יתר הזאת מיותרת לחלוטין. קח מפתח של רכב להחלפת גלגל ותשתמש בו. מיותר לחלוטין לקנות משהו במיוחד

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tilbalisti צפיה בהודעה
    לדעתי כל המומנט וכל הבטיחות יתר הזאת מיותרת לחלוטין. קח מפתח של רכב להחלפת גלגל ותשתמש בו. מיותר לחלוטין לקנות משהו במיוחד
    לגמרי.
    רק חבל שכשהציר ישתחרר במהלך נסיעה בכביש מהיר, השרשרת תצא מהמקום, הגלגל האחורי יתקע, האופנוע יעוף כמו טיל בליסטי וזק"א יגרדו את החתיכות שלך מסביב לשרידים החבוטים והעקומים של מה שהיה האופנוע שלך, חוקר התאונות יסמן V ליד "אבדן שליטה של הרוכב" ולאף אחד לא יהיה מושג שאבדן השליטה נגרם בגלל חסכון של 200 שקל על ידית מומנט.

Member
    המפתח של הקרוסה שלי לא מתאים

ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    לגמרי.
    רק חבל שכשהציר ישתחרר במהלך נסיעה בכביש מהיר, השרשרת תצא מהמקום, הגלגל האחורי יתקע, האופנוע יעוף כמו טיל בליסטי וזק"א יגרדו את החתיכות שלך מסביב לשרידים החבוטים והעקומים של מה שהיה האופנוע שלך, חוקר התאונות יסמן V ליד "אבדן שליטה של הרוכב" ולאף אחד לא יהיה מושג שאבדן השליטה נגרם בגלל חסכון של 200 שקל על ידית מומנט.
    חרטא ברטא ישתחרר.
    אם תיודע לסגור הכל טוב
    נערך לאחרונה על ידי Tilbalisti; 24-12-2018 בשעה 17:05.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    טילבליסטי,
    יש סיכוי טוב שאתה צודק. הגלגל כנראה לא ישתחרר אם תסגור בכוח.
    מה שכן יקרה כשעובדים עם כלים לא מתאימים (צלב של אוטו), זה שאתה עלול לסגור חזק מדי, ולהרוס את המייסבים. ואז אתה לא מבין למה האחורי בורח לך בפניות (כי בינינו אם אתה סוגר עם צלב של אוטו אתה כנראה גם לא תדע לזהות מיסב גמור).
    ועצה,
    במיוחד בפורום הטכני,
    אם אתה לא מבין במכונאות ועובד כמו חאפר, זה בסדר, גמור, פאק, יש מכונאים שמתפרנסים מזה שהם חאפרים. זה גם בסדר שאתה כותב מה אתה עושה, או ממליץ.
    אבל לבוא ולשלול עצות של אחרים, שכנראה מבינים הרבה יותר ממך במכונאות אופנועים (שזה לדעתי כל מי שהגיב כאן) לא עושה עמך חסד.
    ואני מתנצל מראש אם הגישה היא תוקפנית. אין כוונה לפגיעה אישית. פשוט, מעטים המקומות שבהם בנאדם שרוצה ללמוד איך לעבוד כמו שצריך, יכול לקבל תשובה מאנשים עם נסיון. תשובות איך אפשר לסגור ושהאופנוע ימשיך לנסוע הוא יכול לקבל גם בfxp.

וגילוי נאות, אחרי כמה וכמה אופנועים, ואחרי שהייתי מחליף בין סטים של גלגלים פעם בשבוע (שטח וכביש, כל סופ"ש), גם אני הפסקתי לחזק עם מפתח מומנט כל פעם.
    אבל אני בטח לא אמליץ למישהו אחר לעשות כך, ובטח לא מישהו בתחילת דרכו.
    ובטח ובטח לא אשלול בזלזול תגובות שהן הדרך הנכונה.

אני אמרתי את דעתי לא שללתי אף אחד וגם אם היה לו כבר ידית מומנט ברור שהייתי אומר שעדיף איתה.
    מה שהיה זלזול זה שרשמתי חרטא ברטא מכיוון שזה מעצבן שאנשים רושמים על כל דבר ״אתה תיפול ותמות ויגרדו אותך מהכביש״

Senior Member
    "לדעתי כל המומנט וכל הבטיחות יתר הזאת מיותרת לחלוטין" = "חרטא ברטא"

זה הגיג מופקר כי לך זה אולי בסדר, כי g2c מספיק חכם ויודע לחשב מומנטים, כי ayalzo מספיק מנוסה בשביל לדעת מה הכח שהוא צריך להפעיל אבל הבחור בן ה16 או ה18, שגירד איזה אופנוע משומש בכלום כסף, כואב לו לגשת למוסך או לקנות כלים, הוא ראה איזה מדריך ביוטיוב אבל אין לו ידית מומנט והוא לא בטוח אם הוא צריך לשבור את הראש על זה או שאולי מספיק שהוא יסגור את הציר ביד עם מפתח, הבחור הזה יקרא את ההודעה שלך ויקבל את הרושם שזה בסדר לחלטר כאן.
    וזה לא בסדר.

מעצבן אותך לשמוע את זה? אז תתעצבן...

צודק תאמת שמסתכלים על זה ככה אבל הבחור הבן 16 הזה אם הוא יודע שאין לו ידיים טובות עדיף שהוא לא יגע בכל מקרה.. האמת שהעניין הזה ממש מסוכן עם ילדים טוב הסתכלתי על זה מהזווית שלי ויצאתי דביל

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    וואו, אחרית הימים הגיעה - אני נאלץ להסכים עם טילבאליסטי.

צאו בבקשה מהסרט שאתם חיים בו. לא צריך מפתח מומנט כדי לסגור ציר אחורי, צריך רק קצת רגש והיגיון בריא.
    מומנט הסגירה של הציר האחורי ב-SV הוא כ- 100NM. עם תסגור ב-85 או ב-110, שום דבר נוראי לא יקרה ושום דבר לא ישתחרר במהלך הנסיעה. אחוז הסטיה שלא יגרום נזק במקרה הזה הוא גדול מאוד.
    זה מומנט של סגירה בריאה (בלי לקפוץ על המפתח על הרגליים או להפעיל עליו את כל הכוח שיש) על מפתח פתוח סטנדרטי (עם צד הטבעת כמובן, לעולם לא עם הצד הפתוח) או עם ידית חצי. פשוט - לסגור חזק.

נדיר מאוד שאני עובד על אופנוע כלשהו ומשתמש בידית מומנט לסגירת הצירים, ולא זכור לי שאי פעם השתחרר לי האום או לחילופין שגרמתי נזק למיסב.
    ידית מומנט זה כלי נהדר כשצריך לסגור ברגים במנוע ולייצר הצמדה מושלמת (ראש מנוע לבלוק, קאמשאפטים לראש וכו'). אני יכול להבין את ההיגיון בשימוש בידית מומנט בסגירת פינץ' בולטס, משולשים וחלקי מתלים וכו'.
    ברוב המקומות האחרים אין שום הכרח להשתמש בה, אלא אם המכונאי שעובד חסר כל ניסיון ולא יכול "להרגיש" את המומנט המספק שעדיין לא גורם נזק להברגה/או לחלק.
    תשובתי לפותש: אם המטרה היא רק למתוח שרשרת, סט מפתחות ייתן לך מענה (במידה ויש שם מפתח מספיק גדול לאום של הציר).
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 27-12-2018 בשעה 18:15.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    וואו, אחרית הימים הגיעה - אני נאלץ להסכים עם טילבאליסטי.

צאו בבקשה מהסרט שאתם חיים בו. לא צריך מפתח מומנט כדי לסגור ציר אחורי, צריך רק קצת רגש והיגיון בריא.
    מומנט הסגירה של הציר האחורי ב-SV הוא כ- 100NM. עם תסגור ב-85 או ב-110, שום דבר נוראי לא יקרה ושום דבר לא ישתחרר במהלך הנסיעה. אחוז הסטיה שלא יגרום נזק במקרה הזה הוא גדול מאוד.
    זה מומנט של סגירה בריאה (בלי לקפוץ על המפתח על הרגליים או להפעיל עליו את כל הכוח שיש) על מפתח פתוח סטנדרטי (עם צד הטבעת כמובן, לעולם לא עם הצד הפתוח) או עם ידית חצי. פשוט - לסגור חזק.

נדיר מאוד שאני עובד על אופנוע כלשהו ומשתמש בידית מומנט לסגירת הצירים, ולא זכור לי שאי פעם השתחרר לי האום או לחילופין שגרמתי נזק למיסב.
    ידית מומנט זה כלי נהדר כשצריך לסגור ברגים במנוע ולייצר הצמדה מושלמת (ראש מנוע לבלוק, קאמשאפטים לראש וכו'). אני יכול להבין את ההיגיון בשימוש בידית מומנט בסגירת פינץ' בולטס, משולשים וחלקי מתלים וכו'.
    ברוב המקומות האחרים אין שום הכרח להשתמש בה, אלא אם המכונאי שעובד חסר כל ניסיון ולא יכול "להרגיש" את המומנט המספק שעדיין לא גורם נזק להברגה/או לחלק.
    תשובתי לפותש: אם המטרה היא רק למתוח שרשרת, סט מפתחות ייתן לך מענה (במידה ויש שם מפתח מספיק גדול לאום של הציר).
    בדיוק זה מה שהתכוונתי אבל כדאי להוסיף שלילד קטן שלא מבין כלום ואין לו רגש ביד והגיון בריא - עדיף שהוא לא יגע וזהו

Senior Member
    כמובן שכל השרשור הזה מתייחס לאנשים חסרי נסיון ולא למכונאים משופשים.
    אני גם מסכים שסטייה של 10%-15% לכל כיוון לא צריכה להיות משמעותית אבל כמו שפות"ש רשם, 100NM זה מומנט ששווה להפעלה של 50 קילו על ידית במרחק של 20 ס"מ מהציר. זה כל המשקל של פותח השרשור וזה הרבה כח.