מצד אחד יש את הזמן (המשמעותי מאוד!) שאני חוסך בפקקים
ומצד שני יש את הזמן שלוקח לי:
1) לעלות על מיגון מלא
2) לרדת ממיגון מלא
3) לכבס ביד מיגון מלא (כל הציוד הזה אישהו מאוד עדין ויקר + להוציא מיגונים ואז להחזיר אותם ואז להבין למה הם כבר לא יושבים כמו שצריך)
4) להחליף לבגדים ספייר כשמגיעים לעבודה
5) לתחזק:
- א. לשטוף את האופנוע (כי מכל שלולית הוא מתמלא ג'יפה)
- ב. שימון שרשרת
- ג. לבדוק שמן, לחץ צמיגים, מכלולים עובדים
- ד. יותר טיפולים במוסך מאשר אוטו
6) כל מה ששכחתי
וכמובן את כל הכסף שאני מוציא על ציוד וביטוח
והסיכון המוגבר
כנראה שבסוף אני חוסך זמן כי זו נסיעה יום יומית לעבודה בעיר, אבל הזמן הזה בא על חשבון ישיבה נוחה באוטו ממוזג ויבש עם טיפה זעם מהפקקים
נערך לאחרונה על ידי nihrider; 15-09-2015 בשעה 13:54.
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
נגעת בהמון נקודות, תודה רבה! נתת לי חומר למחשבה וכנראה שאני אדע יותר טוב את התשובות רק לאחר שאתנסה בכך בעצמי.
בגדול אני מניח ש(וזה בלי שנדבקתי בחיידק ועליתי על אופנוע עדיין) בימים הסוערים באמת אני אעדיף תחבורה ציבורית. גם עכשיו, ברכב, כשהכבישים במצב זוועתי בגלל יום חורפי במיוחד אני מעדיף ת. ציבורית. אבל בוא נדבר עוד כמה חודשים ונראה אם דעתי תשתנה...:-)
יש לי רק שאלה לגבי המיגון - מאחר וקו המחשב ההוא לגמוע כ80קמ ביום, וברור שאני צריך להתמגן כמו שצריך, איפה זה שם אותי? קסדה, מכנסיים, מעיל ובמקרה הטוב גם נעלי רכיבה?
למרות כל הפלסטיקה שבמכנסיים ובמעיל בתכלס, הם מגנים רק מפני שפשופים, נכון? (לא שאני תולה בזה תקווה או חבל הצלה, רק כדי לדעת מה הם מתיימרים להגן עליו)
האם המכנסיים זה משהו שלובשים על גבי המכנסיים הקיימים, או שזה במקום? :-)
המכנסיים והמעיל כבר מכילים בתוכם את המגני ברכיים\מרפקים?
ונגיד ואני עכשיו צריך לנסוע עם איזה תיק גב, האם אפשר לשים עלי סתם תיק, או שמבחינה בטיחותית אמורים לקנות משהו מתאים שיושב הדוק בלי משחק על הגב?
אז בגדול זה משהו שתמיד משך אותי, אבל המשפחה לא ממש בעד. האמת שמאז כבר גדלתי, וזה פחות פקטור, ופשוט אני חווה פקקים נוראיים, זה בבוקר הכניסה לת"א + הרצליה, ובערב כל איילון דרום מהרצליה עד לה גרדיה, ומשם הקצב למודיעין גם כן לא להיט.
אבל למה חולה בראש? אין רוכבים שנוהגים בצורה שפויה, בלי להיסחף למהירויות לא הגיוניות? היה ולמדתי אצל מורה נהיגה והגעתי לרמת רכיבה כלשהי, אי אפשר לנהוג בצורה שקולה ולשייט על 100~? כולם מראש חושבים שאנשים טסים על 140?
אם היית יודע כמה זמן אני שורף כל פעם שאני שוטף את האוטו, או חלילה מחליט לעשות פלסטלינה וווקס...:-)
כל נושא העליה וירידה ממיגון מלא, איך אתם עושים את זה? אני באמת מסתקרן ואל תצחקו,
אתם נכנסים לעבודה בבוקר עם הקסדה, לבושים כמו נהג מירוצים על כל הביגוד, ואז מחליפים לג'ינס, נעליים וחולצה כלשהי ומתחילים לעבוד?
ובערב הולכים רגע לשירותים, יוצאים עם כל הלבוש ונוסעים הביתה?
:d
'חולים בראש' - התכוונתי, שהרבה רוכבים לקחו בחירות לא לגמרי הגיוניות מבחינת חישובי כסף, זמן, נוחות או בטיחות. אלא הרבה בגלל שהם אוהבים לרכב.
מהירות - היא לא בהכרח לקיחת סיכונים. הרבה פעמים היא אסטרטגיה להתרחקות מגורמים מסוכנים. 140 זה לאט כשלפניך מישהי שדופקת ברקס ומשמאל מאחוריך טייס שהכביש של אבא שלו. שאר הפעמים המהירות היא פשוט ממכרת.. וכן יש כאלה שרוכבים לאט.
לגבי הציוד - אני שם את המעיל-כפפות-קסדה-מגיני-ברכיים-מגפיים בארגז בעבודה ונועל נעליים ספייר שאני מחזיק במגירה שם.
לפות״ש ולמתלבטים חדשים, הופתעתי לטובה מהתשובות האמיצות שהחברה הוותיקים נתנו פה.
אני מאד מזדהה עם הלבטים שלך אוטוטו 40 ולאחרונה עברתי תקופה של התלבטות מאד מעמיקה - האם לעבור לדו״ג ולהגשים חלום ישן.
רישיון יש מגיל 18+יום, בגיל 22 הייתה גם וספה למשך שנה עד שהחלקתי מתחת לבית בגלל דליפה של תערובת דלק על הצמיג האחורי, החוויה הלא נעימה גרמה לי להבין בזמנו שזה לא הזמן לדו״ג, מלבד זאת הניסיון והידע שלי בנבכי הדוג הם מתחת לאפס. בכל זאת תמיד ידעתי שמתישהוא אחזור לחלום.. ובחלום אני מטייל על אופנוע touring ומתחבר למשולש של אדם-מכונה-טבע . לאחרונה נדלקה הנורה והתחלתי לחפור לעצמי וללא הפסקה, להפתעתי לאט לאט כל ההתנגדויות התבטלו : ׳צריך בית קרקע נגד גניבות, הוצאה לא מבוטלת, המשפחה שדואגת, סרטי תאונות בhd ובנוסף אני עובד בביה״ח בתור רנטגנאי ורואה מספיק׳ . בקיצור שבועיים מטלטלים, כמעט ואין רגע שאני לא חושב על הנושא, מנצל כל שניה פנויה לקרוא, ללמוד, להשיג כל שבב מידע, ברב היום חלמתי את החלום וברגעים מסויימים - זה קצת דעך ושזה קרה ניסיתי לעשות מאמצים כנים כדי לדחות את החלום לעוד 20 שנה ובכך ׳פתרתי את כל הבעיות׳, באיזה שלב אפילו החלטתי שאני מוותר - אז החלטתי... מסתבר שלא טוב לאדם ללכת נגד רצונו והרבה יותר קל ללכת נגד ההיגיון .
מכאן ההחלטה יותר פשוטה ומחר אני ניגש לפגוש את המיועד בסוכנות והכי חשוב - הלב נקי, חלום אמיתי נוצר ברגע ההתגשמות שלו.
העצה שלי - תנסה להקשיב ללב שלך
במידה והראש מנצח, תוותר.
איזה כלי אתה קונה?[/QUOTE]
cb500x ובנתיים מברר גם בכיוונים נוספים, כדי לא לגלות שטעיתי בבחירה. נראה לי שהcb יותר מתאים לצרכים שלי (חסר ניסיון ו 1.70), מצד שני ה- gs 800(מוגבל) והויסטרום 650 נראים הרבה יותר טוב בעיניי.הויסטרום יותר יקר, כבד,גבוה , בלי abs (בדגם המוגבל), טיפולים יקרים, את היתרונות לא צריך לפרט.
מחר אני בהונדה ובשישי יש יום מכירות של עופר אבניר בקיבוץ שומרת(מטר מהבית), הזדמנות טובה לראות את הויסטרום .*
עולה פה עוד נקודה חשובה,
איך אני אדע איזה כלי מתאים עבורי?
כשמחפשים ברשת קצת מידע על דגמים כל מה שעולה זה מליון תגובות ש80% מתוכם של ילדים מכל מיני פורומים אחרים על נינג'ה וסיביאר.
אבל יש כ"כ הרבה דגמים..
אילו דגמים הייתם מציעים שיהיו נוחים למישהו גבוה ולנסיעות יחסית ארוכות,
שיהיה נוח מחוץ לעיר אבל עדיין יהיה נוח להתנייד איתו בתוך העיר?
מבחינת מראה אני לגמרי בעד מראה של אופנוע כביש, אבל שוב - אני לא מכיר הרבה מעבר.
דו"ש למניהם לא נראה לי, לא מדבר אלי..ויש את קטגורית אדוונצ'ר, למה היא טובה?
ממה שאני מתרשם ממך פה אני חושה שאתה מעדיף אופנוע ולא קטנוע, אומנם אתה יחסית גבוה לישראלי הממוצע אבל אתה רוכב מתחיל כך שכל אופנוע פול סייז יתאים לך.
אני חוזר להמלצה שלי הראשונה, וגם לפה שכתבו מעל, משפחת ה 500 תתאים לך, וה CB500x הוא אחד מהם ויתאים לך מאוד , הוא סוג של אדוונצר, היתרון הוא ישיבה זקופה וראות יותר נוחה לטעמי. ואם אופנוע כביש אז יש ה cb500 האחרים.
בזמנו רכבתי בקו דומה מאוד.
ציוד חשוב שיהיה ציוד איכותי ואטום למים ורוח. אני עד היום משתמש בציוד שנרכש במוטורייב של A-pro ועושה את העבודה במשך כמה שנים.
לגבי מה לובשים , מעיל וכפפות חשוב מאוד. מכנסיים, יש אפשרות לשים מעל גינס דק ויש כאלו שלובשים ישירות, אפשר לשים רק מיגון ברכיים ומעל חליפת סערה.
נעליים, חשוב שיהיו אטומות, לא נעים להגיע עם גרביים רטובות (תחזיק ביגוד ספייר במשרד).
אכסון, הכי נוח ארגז/ים , עלות כ 2000 שח לשני ארגזי צד , 1000 שח לארגז אחורי טוב. (תמיד יש יותר ויש פחות)
תיקי צד או תיק סבל שניתן לפרק בקלות רובם זולים יותר.
תיק גב שיהיה נוח, ואטום למים
שקול גם אופנוע חשמלי.
לא אוכל דלק,צורך חשמל עם קשית,מהיר,נוח,שקט.
נקודת טעינה בבית ובעבודה.
מסתדר יופי עם הרישיון כי כ"ס לא תופסים כאן.
תודה על כל המידע!
בהחלט כיסית לי את מרבית המידע שחשבתי שאצטרך (והיתר כנראה יבוא בהמשך בצורה זו או אחרת)
ה cb500x נראה אופציה סבבה לגמרי, הוא על הקצה העליון של a1 וככזה הוא גורם לי להרגיש ש"לפחות אם אני כבר חורג מה250סמק ומשלם כפול בביטוח, אז שיהיה לנצל את זה עד הסוף במגבלת הרשיון"
בכל מקרה, טופס ירוק הוצאתי ואני אתחיל בצעד הראשון - שיעורים.
משם נמשיך ונהיה חכמים יותר. יש לי גם למכור את הרכב, שזה יקח זמן בפני עצמו.
הזמן משחק לטובתי, שכן ה cb500x הוא אופציה יקרה יותר מאשר 250-300 למניהם, וככה אולי המחיר שלו ירד טיפה.
הוא גם אופציה מצוינת מבחינת עלויות ומרווחי טיפולים, שזה לא מובן מאליו (מסתבר)
אה? יש כזה דבר?
ראיתי רק איזו כתבה פעם על כלי ממש חזק של 70כס~ ומבירור חוזר לא ראיתי שיש מחירים לדברים האלה. תוכל להרחיב?
בבקשה
http://autoe.info/
Tracer 900
הספק לא תופס? וואלה?
אז אני יכול לעשות מבחן שליטה ולקחת את הכלי הכי חזק שלהם? איפה ההגיון?
ומה בדבר אמינות אחריות סחירות וכד'?
בכל מקרה מדובר במוצר עם מחיר מאוד גבוה.
אני "אצטרך" את הזירו S בעדיפות לזה עם הטווח הגבוה שזה 100K, או לחלופין לפרוס את זה בתשלומים חודשיים של... 2000? 1300? לא כזה ברור לי.
אבל עצם העובדה שאין טיפולים ואין עלויות דלק (כי 5-10 שקל ליום רכיבה לא ממש נחשב) מדליקה.
אבל האם זה בכלל כלי שמתאים מבחינת גודל (כפי שהומלץ לי פה על ה cb500x מבחינת תנוחת ישיבה ונוחות נסיעה)?
Sent from my D5803 using Tapatalk
נערך לאחרונה על ידי buddy123; 18-09-2015 בשעה 10:42.
אני לא מצליח לערוך את התגובה שלי. בכל מקרה אני רואה שגם הביטוח זול יותר משמעותית, ככה שביחד עם היעדר טיפולים ועלויות דלק, מדובר בחיסכון אם שמים רגע בצד את העלות ההתחלתית הגבוהה יותר, אבל הכלי מאוד חזק ואני תוהה אם זה מתאים לי כבר על ההתחלה.
Sent from my D5803 using Tapatalk