tmax 2010 עם ABS
A1-47 כ"ס
אשמח לעזרתכם,
אתחיל בקצת על עצמי - בן 28 עם 11 שנות רשיון על רכב (ונהיגה לאורך כל התקופה הזו, עם רכב צמוד מגיל 17 ולמעלה מ 200 אלף ק"מ מאחורי), גובה 190~, שנוסע מדי יום מודיעין-הרצליה. הדרך ארוכה, ובתחבורה ציבורית\רכב פרטי אורכת בין שעה (רכב) לשעה 40 (אוטובוס\רכבת) לכיוון. כאשר כיוון מבחינתי הוא 40ק"מ.
נראה כי הצעד היחידי שאוכל לעשות כדי לתקן זאת יהיה למכור את הרכב (אוכל להשיג עליו כנראה 40) ולרכוש במקום דו"ג.
לפי איך שאני מבין את זה, הכי הגיוני להוציא רשיון a1, וזאת גם כי בכל מקרה 125סמק לא ישרדו את המרחקים\מהירות האופינית לכביש מהיר
אז נותרנו עם a1, מוגבל 33כ"ס.
באופן טבעי אופנוע יותר מושך בעיניי, וכאחד שכל ימיו נוהג על רכבים ידניים, נראה לי הצעד המתבקש הוא אופנוע, על אף העדר כמעט מוחלט של שטחי אחסון (לפעמים צריך בשביל תיק גב נגיד או ז'קט וכאלה)
אז התחלתי לקרוא פה כמה וכמה דפים, ונראה כי ישנה הסתייגות האם מנוע 250סמק ישרוד לאורך זמן בתנאים כאלו, שכן הוא מיועד בעיקר "לעיר".
ובנוסף אני תוהה לגבי הטיפולים, כתוב שבמרחקים כאלו מדובר בטיפול כל חודשיים. סביב מה נעה עלות הטיפול ולמה הוא נעשה לאורך מרחקים כה קצרים של ק"מ יחסית לרכב?
מעבר לכך, יש את סוגיית הביטוח, שלפי איך שזה נראה עבור דו"ג 250סמק 33כס כלשהו העלות מתחילה מ 3.7~ (לעומת 1600~ כיום על רכב)
ולכלי דו"ג עם מנוע גדול יותר הביטוח קופץ בעוד 2000~, כאשר אני בכל מקרה אהיה מוגבל ל 33כס לפחות בשנה הראשונה. אז מה יוצא מזה? מדוע היא קיימת בכלל? התמודדות טובה יותר עם בלאי כי המנוע גדול יותר?
עולה גם סוגיית הבטיחות, למרות שבתור ילד הייתי מופרע על האופניים, הבטיחות מאוד חשובה לי. אני מגיע מצעד שהוא פרקטי, אך רוצה להנות על הדרך. אבל כל אותם אופנועי 250סמק כמו ה cbr, הגלגלים נראים דקים יחסית. למה? האם אפשר להחליף לרחבים יותר ברשיון ולקבל יציבות מוגברת? באופן כללי אילו צעדים ניתן לנקוט?
ושאלה אחרונה לרגע זה, האם יש לכם מישהו מומלץ במודיעין ללימודי רכיבה להוצאת רשיון?
tmax 2010 עם ABS
A1-47 כ"ס
אז נתחיל מהתחלה, רשיון a1 מוגבל ל 47 כס ולא 33. (עודכן בשנה האחרונה)
כלי של 250 יעשה את העובדה בכלות. כולל סיביאר 250 .
החוק החדש נותן מגוון גדול של כלים ויש כלים בנפחים גדולים יותר כמו משפחת ה500 של הונדה שמותרמים למתחילים
אין צורך וגם אין אפשרות להחליף צמיגים למידה אחרת. החק לא מרשה. והאופנוע יציב מאוד. הצמיג מותאם ליכולות האופנוע.
אם תגדיר את התקציב אולי יעלו פה עוד אופציות.
הטימקס יחסית יקר לאחזקה וגם לא זול במחיר.
אתה מעדיף אופנוע או קטנוע?
אל תשכח לשים כסף בצד לציוד מתאים בעיקר בחורף. אם אתה מגיע רטוב לעבודה אתה תשבר מהר.
200 אלף קילומטר ב11 שנים זה לא הרבה.
אתמול הסתכלתי על הטימקס מבחינת נתונים, והתהיות שלי הן כאלה:
1. עד כמה אנחנו בעד נפח מוגדל של 500 לצורך העניין, לעומת 250? אני שואל נטו משיקולי ביטוח. אך כמובן תוהה איפה היתרונות, מלבד זמינות כוח נוספת, כמובן, שאני מתעלם ממנה כרגע. נגיד שאני רוצה כלי שיתן תאוצה יפה ויהיה כייפי, אבל אני לא בדיוק הולך לשבור איתו את מהירות הקול.. האם קיימיים כלים בתחום ה 40-47כס בכלל ב250סמק, או שרק הסיביאר עם 33כס זה הכי הרבה שאפשר לגרד?
2. עד כמה בכלל אופנוע פרקטי בחורף? אתה מעלה פה נקודה חשובה אחרת שלא ציינתי, אבל יצאתי מנקודת הנחה שמאחר ותמיד אני רואה את כל האופנוענים\קטנוענים תופסים מכסה מתחת לגשרים בחורף, זה לא ממש אפשרי. גם בשלוליות הכי קטנות הרבה פעמים הרכב מאבד מעט אחיזה, אבל פה יש לנו esp...כך שלא הנחתי שזה דבר פרקטי לחורף. יצאתי מנקודת הנחה שבמצבים של גשם אני אסע ברכבת. מה גם, אני לא רואה את עצמי מתעטף במגפיים-מכנסיים-מעיל ועוד שלל דברים רק כדי לא להירטב, נראה לי מסורבל בעליל.
אני נמשיך לאופנוע יותר מאשר לקטנוע, למרות שאני מתלבט בנוגע לפרקטיות - באופנוע אין מקום לאחסן כלום. למשל אם אני עכשיו יש לי מעיל רכיבה, מגני ברכיים ועוד איזה שטות - הייתי יותר משמח שזה תמיד יאוסחן באופנוע. ממש לא להתחיל לטייל עם זה למקום עבודה\הביתה כל היום. היה נראה לי הכי פרקטי שזה יושב באופנוע במושב. כשאני בא לרכב, ניגש ולפני שאני מתניע שם עלי את הציוד ונוסע לדרכי.
אבל לא חושב שזה, כשיקול בודד, היה גורם לי ללכת לקטנוע.
3. איזה ציוד חשוב לקיץ? יש מעיל, קסדה, מגני ברכיים וכפפות? איזה ציוד יש לחורף? מכנסי רכיבה ומגפיים או משהו כזה?
4. נושא הטיפולים - בטימקס נראה שהם נורא יקרים. למה? האם בכל הכלים הטיפולים ככ יקרים שזה אפילו יקר יותר מאשר טיפולים לרכב?
התקציב לדעתי יבוא ממכירת הרכב, ובאיזור ה 30-35k.
זה הטופ העליון, שזה אומר שכל הכסף מהרכב שלי הולך לאופנוע ולציוד.
ברור שאני גמיש ויכול להוסיף, יש לי כסף בצד מהמשכורת והכל, אבל לא יודע אם יש סיבה.
לא נראה לי ששני גלגלים זה בשבילך.
תנסה אלטו אוטומטית
אופנוע פרקטי בחורף אם אתה רוכב עליו. הוא בחנייה העט לא שווה הרבה. כל ציוד שיש לקיץ יש גם לחורף. יש כלים שעלות התחזוקה והטיפולים שלהם יקרה יותר מאחרים. גם בעולם הרכב זה ככה...
Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
אופנוענים שתופסים מחסה מתחת לגשר בגשם הם לא אופנוענים הם אנשים שבבעלותם אופנוע.
לא התכוונתי להעליב במונחים בהם השתמשתי. אני לא בקיא במילון המונחים :d
בגדול אני עדיין מתלבט. אני גבוה, ובטוח שזה מגביל מבחינת נוחות ותנוחת ישיבה, וכנראה שחלק מהכלים לא יהיו לי נוחים לרכיבה.
הידיעה שמדובר ברשיון עד 47כס ולא 33כס כפי שחשבתי, מבלבלת עוד יותר. רוב הכלים של 250סמק מציעים כ25-30כס, ומקריאה על המבחני דרכים עליהם נראה שרובם ככולם סוחבים יפה עד 100קמש, אבל עקיפות בבינעירוני ותאוצות ביניים הם כבר כמו במשפחתית רגילה..
חלק מהכלים דורשים טיפול כל 12אלף וחלק כל 5.
ועצם העובדה שאני יכול לקחת מראש 300~סמק, שכנראה בטווח הארוך, של מעבר לשנה הראשונה בהיותי רוכב מתחיל, כנראה יתנו מענה טוב יותר לטווח הארוך
כך שההתלבטות בין לספוג ביטוח של 250+ או לא היא קשה.
מה הייתם עושים במצבי?
הרי כל הצעד הזה, מעבר למשיכה לדו"ג, נעשה כדי להתמודד עם הפקקים הנוראיים שיש לי כל יום בדרכים, כדי לחסוך זמן וכמובן ככה גם לחסוך מעט כסף על הדרך.
אבל אם אני עושה את המעבר לכלי שצורך דלק 1:20 בזמן שבאוטו אני עושה 1:15, צריך טיפולים בתדירות כפולה מאשר ברכב, והביטוח עולה פי 3...כבר נשארתי רק עם הכיף (שאני חלילה לא מזלזל בו, אבל עדיין, זו רק מטרה אחת ולא היחידה)
אשמח להמלצות קונקרטיות.
קח גם בחשבון שהביטוח עד 250 סמ"ק זול ב1500 מאשר ביטוח על 251 ומעלה
כן כן, ההבדל של 1 סמ"ק עולה 1500 שקל בשנה
את זה כבר הבנתי לצערי
אני כמובן לא יודע לגבי האם לרכוש כלי חדש (ולהוסיף מעט אפילו) או יד2,
וזה ממש מרגיז שרוב הכלים שעושה רושם שישרתו לתקופה ארוכה יחסית, עם זמינות כוח גבוהה יותר וכו' הם כמובן כולם 300-320סמק
וגם שדגמים של 250 נעלמו מהאתרים של היבואנים כמו ההונדה או הקוואסקי
אז מה נשאר בכלל? נראה כאילו "אין ברירה" ובכל מקרה הדרך היא לקחת משהו 300סמק~
ב30 אלף אתה קונה טנרה 660.. אופנוע.
לאנשים גבוהים.
Sent from my SM-E500F using Tapatalk
אני אנסה לעזור מנקודת המבט שלי, בתקווה שזה לא יבלבל אותך יותר.
נתחיל מהשורה התחתונה, כפי שכבר כתבתי בעבר במספר פוסטים, אני בדעה שאם אתה מתלבט אם לקנות אופנוע אז אל תקנה.
הרבה אנשים רואים באופנוע פתרון קל לפקקים, אבל שוכחים להכניס פנימה המון היבטים אחרים (על חלק אני אנסה להרחיב).
ראשית - חורף. חורף זה לא רק יום גשום. חורף זה גם הימים שאחרי כשיש שלוליות על הכביש (או לא עלינו, בוץ). אפקט ההירטבות, וגם סגנון הנהיגה, הוא כמעט זהה. אם אתה לא רוצה להשאיר את האופנוע שליש מהשנה בבית (אתה גר במודיעין, לא בדיוק היובש של אילת) אתה צריך ציוד גם לחורף.
שנית - קיץ. כן קיץ. תמיד מדברים על החורף ושוכחים בדרך את החום הנורא שיש כאן בקיץ. אם אתה נוסע על בסיס יומי, יהיו ימים שאתה תצטרך לבחור, בין לנסוע לא ממוגן (אל תחשוב על זה אפילו) לבין להגיע לעבודה סחוט מזיעה מסריח, ומרגיש כאילו רצת מרתון. בסוף היום כשאתה עייף, וכבר רגיל לאופנוע ופחות מתרגש מכל נסיעה, אתה עלול למצוא את עצמך על סף ניקור. ברכב זה מסוכן, באופנוע זה קטלני.
שלישית - ציוד. כפי שהבנת, זה לא עניין פשוט. זו לוגיסטיקה שצריך להיערך אליה. אני לא מכיר דו"ג שמכיל מעיל + קסדה בתא מובנה מראש. אם אתה מתכוון לאחסן את הכל בכלי אתה חייב להוסיף ארגזים מתאימים. גם אז, זה יקר וזו פרוצדורה. זה נראה שולי, אבל אפילו בהיבט של מהירות התחלת וסיום הנסיעה יש הבדל מהותי. צריך להתפשט ולארוז הכל, או לחילופין לפרוק את הכל ולהתלבש. בנוסף ציוד זה יקר. לרוכבים שמתכוונים לנסוע מעט זה יכול להגמר בקצת מעל 3000. אם אתה מתכוון לעשות כל יום מודיעין הרצליה וחזרה זה לפחות כפול (לדעתי הרבה יותר אם צריך להוסיף ארגזים).
רביעית - נהיגה. נהיגה על אופנוע היא נהיגה אחרת. גיל 28 זה לא מאוחר להתחיל, אבל לא סתם אין אופנוען שלא החליק או עשה תאונה. האינסטיקטים שלנו הם הפוכים לנהיגה נכונה ועד שלא מתרגלים - נופלים. אני לא ארחיב על זה יותר מידי, אבל הדוגמה הפשוטה ביותר היא שכל אופנוען יודע שבמהירות שהיא מעל אפסית, כשאתה רוצה להסתובב שמאלה, ההגה (הכידון) מסתובב ימינה, ולהיפך. בשורה תחתונה - כולנו חשבנו שזה לא יקרה לנו, וכולנו נפלנו הרבה בהתחלה (ואלה שעוד לא נפלו - יפלו). תתכונן.
חמישית - טיפולים. טיפולים באופנוע הם הרבה יותר תכופים (ככה זה) ובסופו של דבר לא זולים. בחלק מהכלים (כמו TMAX למשל) הם מאד יקרים. הדרך היחידה להוזיל אותם היא לעשות אותם בעצמך, ונראה לי שאתה עוד לא שם (אני מקווה שאני לא מעליב - זו לא הכוונה). בהשוואה לרכב קטן (אלטו ודומיו) האחזקה של אופנוע תצא לך יותר יקרה, והחיסכון בדלק יהיה זניח.
ואחרון חביב (מאד לא חביב) - ביטוח. כבר עלית על חוסר ההגיון, אבל המספרים שלך עדיין רחוקים ממה שיקרה במציאות. פסילה קטנה או תביעה, תביא את המחירים המופרזים למחירים מופרכים. ככל שהאופנוע יהיה גדול יותר ויקר יותר הביטוח יטפס למעלה.
בשורה התחתונה - אני בדעה שקפיצה מ - "אין לי רשיון" ל - "אני אסע קרוב למאה ק"מ כל יום" היא טיפה גדולה מידי, וחבל שתתאכזב, ותאבד הרבה כסף בדרך.
אני ממליץ על לקיחה של שיעורים, קניית דו"ג כתוספת ולא כתחליף, ורק אחרי הבנת כל המשמעויות, אם עוד לא התייאשת - תעשה את מה שאתה מתכנן.
אם אחרי השיעורים, תראה שזה מה שאתה רוצה, קנה cbr250 / ninja250 במחיר לא יקר, תתגלח עליו, תיפול עליו, תתנסה עליו ואחרי זה יהיה לך הרבה יותר קל להחליט מה אתה רוצה.
בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי רוכב על 2; 14-09-2015 בשעה 18:55.
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)