עדיין מאמין שעדיף בלי קסדה, תנו למות בשקט. כן תקן, לא תקן, קיבלה מכה, לא קיבלה מכה. הכל בולשיט, עדיף מילימטר מזל, מעשרה קילומטר שכל ותקנים .....
ביטוח הבריאות הוא ממש לא סוציאליסטי, הוא פשוט עוד מס המוטל על האזרח בכפיה (ותאמין לי שאני משלם הרבה מס בריאות). משום מה אתה קובע קביעה נחרצת, בלי שום ביסוס יש לומר, שאם לא חובשים קסדה בהכרח אתה תממן אותי. אותה טענה דרך אגב טוענים בעלי רכבים ארבע גלגליים נגד רוכבי אופנועים ושכמותך, שלא בצדק שוב, יש לומר.
טענתי, כי רכיבה בלי קסדה אינה מעלה ואינה מורידה, עומדת בעינה. גם אם זה מעניין אותך וגם אם לא.
כולם משלמים את המס הזה שנקרא ביטוח בריאות באופן זהה באחוזים כמובן, לכן זה ביטוח סוציאליסטי שבו החזק עוזר לחלש ומשלם עליו ללא כל התחשבות למעשיו של הנפגע.
שאתה רוכב ללא קסדה ולא מת בתאונה אחרים צריכים לשלם עליך.
השאלה היא איפה הגבול עובר, קסדה, כפפות, מגן ברכיים?
אגב, רק עצם העובדה שאתה מחוייב לשלם ביטוח בריאות עונה על ההגדרה של ביטוח סוציאליסטי.
דווקא לא, ואני מוכרח לציין שעדיין מדובר במס, ואני יודע שאם הייתי משלם ביטוח בריאות כמו שנהוג במקומות אחרים, הייתי משלם הרבה פחות ממה שאני משלם היום. בכל מקרה, הייתי ממש שמח לו היה לי את החופש ויכולתי לבחור אם לרכוב עם או בלי קסדה. ולא נראה לי שזה היה משנה יותר מדי.
שבת שלום ומבורך/כת
קסדה היא אביזר הבטיחות היחידי שמציל ממוות ומונע פציעות קשות. הקביעה הנחרצת של דרזדנר לגבי חבישת קסדה הוכחה באין ספור מחקרים אמפיריים בלתי תלויים. איני זוכר בדיוק את הנתונים אבל מאז הונהגה חובת חבישת קסדה בקליפורניה מקרי מוות ופציעות קשות כתוצאה מחבלה בראש ירדו באופן ניכר.
הטענה של נהגי פחיות נכונה רק בסביבה של היעדר אשמה. במרבית התאונות בהן מעורב אופנוע ורכב, נהג הרכב הוא האשם. במערכת המורכבת של תנועה, פתרון חלקי להבדלי מאסה וגודל היא שיטת החציה.
איללכא...וגם בארץ יש איזורים בהם קסדה היא המלצה בלבד.
המכירות של אמצעי בטיחות (לרוב) מבוססות על הפחדה. זה לא אומר שאין ממה לפחד.
קסדה בוודאי מגנה ועוזרת למנוע פציעות ואני בטוח שיש הבדלי חוזק ועמידות לאורך הזמן בין קסדה של 40 ל- 400$.
1. לא חושב שההפרש (פי 10) במחיר זהה להבדל האיכותי ומניח שקסדה שעולה פי 2 לא מספקת פי 2 הגנה.
2. מצד שני אני בטוח שלאף יצרן-במיוחד מהקצה העליון, אין אינטרס לפרסם בדיקה שתראה שהקסדות שלו מספקות הגנה של 98% אחרי עשר שנות שימוש יחסית לחדשה. נפח המכירות כתוצאה מפרסום מבוסס שכזה יחתוך את הכנסות המותגים המובילים בעשרות אחוזים. אנחנו לא רוצים שזה יקרה כי אז הם יתחילו לייצר קסדות ברמות נמוכות תחת שם המותג ויצוצו תקנים פחות מחמירים.
אני לא מהגיבורים וקניתי כמו טטל'ה קסדה יקרה של מותג. למרות הפקפוק העז...
על פניו, מפליא שב-2018 עם כל הרשתות החברתיות והקשרים בין אלפי מועדוני אופנועים ומאות מליוני רוכבים ברחבי העולם (!) אף מועדון ארגון או ממשלה לא לקחו את בדיקת עמידות הקסדות לאורך לזמן. ההסבר בעיני טמון בעובדה שרוב הרוכבים מחליפים קסדה פעם ב- 5 עד 10 שנים. עלות קסדת מותג 400$-600 בשורה התחתונה מסתכמת במקסימום באזור ה -10$ לחודש. לא סכום שיניע מישהו לבדוק משהו ביסודיות. על טלפון ממותג מוציאים פי 2 לאותה תקופה בערך...
יש לי עשרות שנים של רכיבה בכל סוגי מזג האוויר ובכל סוגי הכבישים והאופנועים (כמעט), קסדות המותג עשו את ההבדל בין טיול מבאס לתענוג בהמון פרמטרים, לא יודע להגיד אם קסדות המותג בטוחות יותר או אם שווה את הסכום המבוקש אבל בהחלט הן טובות בהרבה מקסדות זולות.
העבר גם לימד אותי שהחזקתי עם קסדה יקרה הרבה יותר זמן מזולה שכבר לא יכלתי לסבול אז המחיר מתקזז