ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
סטטיסטיקה אכן אינה הוכחה מדעית אבל היא תמיד צודקת כשמדברים במספרים מספיק גדולים. מכיוון שאתה בן אנוש ועל אופנועי הספורט או התלת רוכבים בני אנוש, אז אם לתלת יש הרוג על 100 מליארד קמ נסועה ולאופנועי ספורט יש הרוג על 100 אלף קמ נסועה אז אופנועי ספורט יהיו יותר מסוכנים לך. ולמען האמת זה אפילו לא משנה אם זה בגלל האפקט הפסיכולוגי של "הטירוף" שהספורט נותנים לך (ונניח רק לצורך העניין שהברקסים שלהם יותר טובים והם יותר זריזים ולכן יותר בטוחים וכו) או כל סיבה אחרת. זאת פשוט התוצאה המוחלטת וזה מה שמשנה בסוף.
ממש לא! אם רוצים לטפל בבעיה ולהבין אותה צריך לדעת גם לפרש את הסטיסטיקה.
קח למשל את העובדה הסטיסטית שנשים מרויחות פחות, הרבה אנשים מיחסים זאת להפליה כי זאת עובדה אבסולוטית שהן מרויחות פחות אבל אם תקרא את הנתונים תראה שזה בגלל שהן בוחרות לרוב ללמוד באוניברסיטה מקצועות שבהם משלמים פחות.

באופנועים תראה את זה עם מעורבות גבוהה של הקטנועים בתאונות וזה בגלל שבקטנוע רוכבים לרוב בעיר בסביבה צפופה ומוקפת מכוניות ולא בגלל בעיה מובנת בקטנוע.