שלום לכולם.
אני חדש בפורום. רוכב על קטנועים 20 שנה. די אוהב להיות בעניינים בכל מה שקשור לדו״ג, גם אם השימוש שלי בכלי הוא סולידי למדי, ואך ורק להתניידות יומיומית.
אני מחפש לקנות קטנוע חדש, באיזורי ה-250-400 סמ״ק, והפיאג׳ו mp3 צד את עיני כבר הרבה זמן. העלות שלו גבוהה משמעותית מהאופציות האחרות, אבל אני מוכן לבלוע את ההוצאה הנוספת - כלומר, רק בהנחה שהוא אכן יותר בטיחותי מדו״ג רגיל. לכאורה ברור שהוא בטיחותי יותר, אבל ככל שאני חופר באתרים באנגלית אני מגלה שלל טיעונים שסותרים את ההנחה האינטואיטיבית שלי (ושל 99 אחוז מהאנשים כנראה). קראתי טיעונים לכאן ולכאן, והם נעים בין אמינים למדי לבין ספקולציות של אנשים שלא עלו על אופנוע מימיהם. בכל הפורומים בחו״ל וסרטוני היוטיוב כולם מדברים על ״חוויית רכיבה״, ״תחושת ביטחון״ וכו׳. הכל סובייקטיבי נורא. לא הצלחתי למצוא טיעונים מנומקים, מדעיים, מוכחים, לשאלות שהן עניין של חיים ומוות: מה קורה לתלת גלגלי שנכנס במהירות גבוהה לתוך שלולית שמן? מה קורה אם שני הגלגלים הקדמיים נוגעים בשמן? מה קורה אם רק אחד? האם אפשר לקחת עם הכלים האלה פניות בזווית חדה יותר מאשר דו״ג (בהנחה שנכנסים לסיבוב באותה המהירות)? האם נפילה לכביש עם הכלי (תאונה עצמית לצורך העניין) היא עניין נדיר, או שזה קורה המון? האם נפילה שכזו היא בהכרח תוצאה של רכיבה מסוכנת, או שהיא מנת חלקם גם של רוכבים זהירים חסרי מזל (כביש משובש, חול על הכביש, בור מוסווה וכו)? כדי להפסיק לחפור אני אגש ישר לשאלה שמבחינתי היא הניסוח הכי מזוקק של מה שמטריד אותי ב-MP3 הזה: האם רכיבה על תלת גלגלי בטוחה יותר, או רק נותנת תחושה בטוחה יותר? (בלי תחושות בבקשה. רק פיזיקה...)
תודה רבה למשיבים!