עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 26

אשכול: פעם בשנה, לחץ הדם עולה בפראות

צפייה משולבת

Member הסמל האישי של erez59

פעם בשנה, לחץ הדם עולה בפראות

השבוע שוב הגיעה ההודעה, שכל פעם מחדש, מעלה לי את לחץ הדם, הרגשת הקבס, חוסר האונים, התסכול והרצון לעלות עם D-9 על כנסת ישראל. חידוש ביטוח האופנוע שלי.
    Erez Ronen

אוי כמה שאתה צודק

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    גם את הD9 סביר שתאלץ לבטח בפול.
    אז לא עשית בזה כלום.....
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.

Senior Member
    מה מטרת הפוסט השבועי/חודשי הקבוע על הביטוח?
    Tracer 900

לפרוק תסכול
    Erez Ronen

Senior Member
    סבבה הבנתי את זה, פשוט אנחנו לא עושים כלום או כל מה שנוסה בעבר כמו מחאות או דרך התפקדות פוליטית לא הצליח.
    כמו שרשמתי בעבר-לאנשים לא איכפת, פשוט כי יש להם את הכסף או שהשלימו עם המצב והחלק השני שפשוט לא משלם ביטוח.
    Tracer 900

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אני מצטער, אבל 5000 ש"ח אחת לשנה, ועוד כאלה שיש להם תמורה (בתביעה שלי החזרתי לעצמי את הביטוח 30 שנה קדימה) - לא מצדיקים בעיניי בעיות לחץ דם.
    מס הכנסה וביטוח לאומי גונבים לי את הסכום הזה כל חודש - אז מה אני צריך לעשות, להתאבד?

אז נכון, הביטוח יקר. אופנועים זה כיף, וכיף עולה כסף.
    אפשר לנצל את הזמן כדי להתבכיין על המחירים - מי שמחפש לראות את העולם סביבו בגוון שחור, תמיד ימצא על מה להתלונן. אפשר לנצל את הזמן כדי לדבר על אופנועים, רכיבה, מסלולים ושאר הדברים החיוביים והכיפיים שבעסק.

אני אישית בוחר באופציה השניה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אני מצטער, אבל 5000 ש"ח אחת לשנה, ועוד כאלה שיש להם תמורה (בתביעה שלי החזרתי לעצמי את הביטוח 30 שנה קדימה) - לא מצדיקים בעיניי בעיות לחץ דם.
    מס הכנסה וביטוח לאומי גונבים לי את הסכום הזה כל חודש - אז מה אני צריך לעשות, להתאבד?

אפשר לנצל את הזמן כדי להתבכיין על המחירים - מי שמחפש לראות את העולם סביבו בגוון שחור, תמיד ימצא על מה להתלונן. אפשר לנצל את הזמן כדי לדבר על אופנועים, רכיבה, מסלולים ושאר הדברים החיוביים והכיפיים שבעסק.

אתה בישראל, נשמה של אבא.
    לא מכיר "אם לא תבכה, איך תגדל?"
    האגרת רישוי השנתית היא כמה גרושים לעומת רכב, כך שלא ממש ניתן להתבכיין על זה.
    אבל כיוון שהמחוקק השולט ביד רמה חש כאב חנון ורחום כלפי האזרחים והרוכבים המסכנים הוא דואג שלכל אחד יהיה על מה לבכות גם אם נהנה מכל היתרונות. שלעולם, חלילה, לא ישכח את המצאותן של החסרונות:
    ההוא שמשלם ביטוח זול יותר- ישלם אגרה גבוהה יותר כדי שיהיה לו על מה לבכות.
    ההוא שמשלם אגרה בתעריף בדיחה- ישלם ביטוח קצת יקר כדי שיוכל לזעוק חזק.
    זה שפונה לבית חולים וטופל היטב ישלם כמה שקלים- כדי שבכיותיו יעזרו לו להחלים מהר יותר.

ובכלל, לבכות זה משחרר. עושה טוב לנשמה.
    הבעיה היא שאנשים לא מבינים מה הבעיה בין לבכות ולהתבכיין.
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.

אחלה בחירה.
    קרוב לחמישים אחוז מרוכבי הדו"ג, בוחרים לא לבטח את הכלים שלהם. מבין חמישים האחוז הנותרים, יש אחוז קטן שלקו בתסמונת סטוקהולם ורוכבים בשמחה, דיצה וגיל, לדואר, לשלם את ביטוח החובה שנכפה עליהם, מבלי שתהיה אופציה לתחרות בין חברות הביטוח. עוד חלק קטן מהנותרים ולפי רשימת הכלים בחתימה שלך והסכום שאתה משלם למס הכנסה וביטוח לאומי, אתה נמנה אליהם, אין להם כל בעיה לשלם את הסכום הזה. כל השאר, סטודנטים, מעמד הביניים, בעלי משפחה, הנאלצים להחזיק 2 רכבים, אחד למשפחה ואחד לפקקים, משלמים כאלף ש"ח לחודש רק על ביטוחי הכלים שלהם. להם מותר וחשוב לקטר, כי אם לא יעשו כן, מהר מאוד יעברו לחלק שלא מבטח את עצמו. גם לסיר לחץ, יש פתח קטן להוצאת הקיטור...
    Erez Ronen

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי erez59 צפיה בהודעה
    אחלה בחירה.
    קרוב לחמישים אחוז מרוכבי הדו"ג, בוחרים לא לבטח את הכלים שלהם. מבין חמישים האחוז הנותרים, יש אחוז קטן שלקו בתסמונת סטוקהולם ורוכבים בשמחה, דיצה וגיל, לדואר, לשלם את ביטוח החובה שנכפה עליהם, מבלי שתהיה אופציה לתחרות בין חברות הביטוח. עוד חלק קטן מהנותרים ולפי רשימת הכלים בחתימה שלך והסכום שאתה משלם למס הכנסה וביטוח לאומי, אתה נמנה אליהם, אין להם כל בעיה לשלם את הסכום הזה. כל השאר, סטודנטים, מעמד הביניים, בעלי משפחה, הנאלצים להחזיק 2 רכבים, אחד למשפחה ואחד לפקקים, משלמים כאלף ש"ח לחודש רק על ביטוחי הכלים שלהם. להם מותר וחשוב לקטר, כי אם לא יעשו כן, מהר מאוד יעברו לחלק שלא מבטח את עצמו. גם לסיר לחץ, יש פתח קטן להוצאת הקיטור...
    סבבה אבל מה זה נותן בפועל אם לא יותר מרמור ותסכול?
    לא יודע מה עם שאר האנשים פה, אני השתתפתי במחאות בעבר, חשבתי גם שזה צריך להיות יותר אגרסיבי וכואב, גם על חשבון הנהגים.
    עובדה שבדרך הפוליטית ובמשא ומתן שעשו רבים וטובים בקהילה הזאת ובאמת ניסו, לא קרה בסוף שינוי גדול, יכול להיות שזה עצר עליות נוספות במחירים...
    Tracer 900

ציטוט נכתב במקור על ידי erez59 צפיה בהודעה
    אחלה בחירה.
    אני לא יודע מה ראית בחתימה שלי, שתפס לך את העין כל כך.
    יש לי רכב ידני פשוט וזול לאחזקה שנקנה כמשומש ב-40 אלף שקל.
    אופנוע כביש ששווה היום בשוק בין 25 ל-30.
    אופנוע שטח ששווה אולי 10 (וכן, אני רוכב עליו ללא ביטוח חובה).
    כל הכלים האלה ביחד לא מגיעים למחיר של טיוטה קורולה או יונדאי I30 - ה"דיפולט" של המשפחה הישראלית הממוצעת.

אני לא יודע עד כמה אתה בקיא במספרים, אבל כדי להשאיר למס הכנסה וביטוח לאומי את הסכום שציינתי אתה ממש לא צריך להיות מנכ"ל חברה. משכורת הייטק ממוצעת ותו לא.
    מהמשכורת הזאת אני מחזיק משפחה - אשתי עולה חדשה שתרם התחילה לעבוד בארץ, ויש לנו ילד בן שבועיים. מבחינת הכנסה למשק בית, אגב, אנחנו נמצאים מתחת לממוצע הארצי.

אז קודם כל, רד מהעץ שטיפסת עליו. אני לא קרוב משפחה של רוטשילד, אלא בן למשפחת מהגרים, שמקיים את משפחתו הצעירה בעבודה קשה - לומד, יוזם ומנצל כל הזדמנות להתקדם כדי להביא עוד פרנסה הביתה. אני עונה כמעט לכל ההגדרות שזרקת- אני "מעמד הביניים" (הגדרה תלושה, אבל זה דיון נפרד), בעל משפחה (עם ילד) נאלץ להחזיק 2 כלי רכב (אחד למשפחה ואחד לפקקים).

מכאן מגיעה הסלידה שלי מאנשים עם ZZR בחתימה (אופנוע זול וחסכוני בדלק ואחזקה, כמובן. כלי תחבורה בסיסי לסטודנט, שרק ביקש להגיע ללימודים ולעבודה) - שמתלוננים איך דופקים אותם בביטוח, ומקווים שאיזה "תחרות" תמנע את זה.

אז לא, חביבי. חברות הביטוח לא רוצות למכור לך ביטוח חובה לאופנוע, ושום "תחרות" לא תפתור את זה.
    בשביל שתהיה "תחרות" מחיר הפוליסה צריך להיות כפול מהנוכחי. אתה מקבל את הביטוח הזה במחיר הזה רק כי המדינה מחייבת למכור לך אותו.
    רוב הרוכבים שאני מכיר, כולל אותי, כבר החזירו לעצמם את הביטוח להרבה שנים קדימה אחרי תאונה כזאת או אחרת. חברות הביטוח לא מטומטמות והן יודעות את זה.

אבל עזוב את העובדות... בוא נגיד שדפקו אותך כמו שאתה חושב.
    אתה מבזבז את הזמן שלך על קיטורים, במקום להינות ב"שמחה, דיצה וגיל" מהחיים בכללי ומהאופנוענות בפרט.
    מהעושר ומהעוני, אתה בוחר את חצי הכוס הריקה: מהעושר את הדאגות, ומהעוני את תחושת ה"דופקים אותי".
    לא חבל?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    אני לא יודע מה ראית בחתימה שלי, שתפס לך את העין כל כך.
    יש לי רכב ידני פשוט וזול לאחזקה שנקנה כמשומש ב-40 אלף שקל.
    אופנוע כביש ששווה היום בשוק בין 25 ל-30.
    כל הכלים האלה ביחד לא מגיעים למחיר של טיוטה קורולה או יונדאי I30 - ה"דיפולט" של המשפחה הישראלית הממוצעת.
    בהתחלה, בואו נוודה עובדות:
    40+25+10=75
    טויוטה קורולה שנת 2014 עולה 60-70. אם אתה מבטח שני אופנועים אז ביטוח של אותה טויוטה זול פי 3. לכן "למשפחה ממוצעת" אין מולטיסטראדה.

אז לא, חביבי. חברות הביטוח לא רוצות למכור לך ביטוח חובה לאופנוע, ושום "תחרות" לא תפתור את זה.
    בשביל שתהיה "תחרות" מחיר הפוליסה צריך להיות כפול מהנוכחי.
    בהחלט. הביטוח יקר כי מה לעשות - אופנוע יותר מסוכן מאוטו.

מכאן מגיעה הסלידה שלי מאנשים עם ZZR בחתימה (אופנוע זול וחסכוני בדלק ואחזקה, כמובן. כלי תחבורה בסיסי לסטודנט, שרק ביקש להגיע ללימודים ולעבודה)
    ZZR ו-"זול" באותו משפט?

אבל עזוב את העובדות... בוא נגיד שדפקו אותך כמו שאתה חושב.
    אתה מבזבז את הזמן שלך על קיטורים, במקום להינות ב"שמחה, דיצה וגיל" מהחיים בכללי ומהאופנוענות בפרט.
    מהעושר ומהעוני, אתה בוחר את חצי הכוס הריקה: מהעושר את הדאגות, ומהעוני את תחושת ה"דופקים אותי".
    לא חבל?
    זה נראה כמו חלק מ-"חווית אופנוע" - לקנות איזה סופרספורט ב 150K+ שכל תיקון פיירינג 5K ואז להתבכיין שביטוח יקר מדי.

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    בהתחלה, בואו נוודה עובדות:
    40+25+10=75
    טויוטה קורולה שנת 2014 עולה 60-70. אם אתה מבטח שני אופנועים אז ביטוח של אותה טויוטה זול פי 3. לכן "למשפחה ממוצעת" אין מולטיסטראדה.

בהחלט. הביטוח יקר כי מה לעשות - אופנוע יותר מסוכן מאוטו.

ZZR ו-"זול" באותו משפט?

זה נראה כמו חלק מ-"חווית אופנוע" - לקנות איזה סופרספורט ב 150K+ שכל תיקון פיירינג 5K ואז להתבכיין שביטוח יקר מדי.
    לא הבנת את הסרקזם בחלק של ה-ZZR כנראה.

כנ"ל בהשוואה לטיוטה... זאת תשובה לפות"ש, שכנראה הסיק שאני מיליונר עקב רשימת הכלים שלי.
    אז לא. הרשימה מכובדת, אבל מבחינת מחירם - זה סדר גודל של משפחתית יפאנית אחת, משומשת קלות.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

אולי לפני שאתה מבקר, מטיף, משתלח ומתנשא, תבטח את אופנוע השטח שלך?
    Erez Ronen

Member

אם מס הכנסה וביטוח לאומי לוקחים ממך את הסכום הזה כול חודש אני לא רואה סיבה למה זה באמת יזיז לך.

ה0.02 שלי.