ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
וואללה??? עמוק, עמוק? או סתם עמוק?
ואני מה? סתם נגר שיש לו דוד שעובד בזה אז אני מטקבק בפורומים? נניח.
אז אותו דוד, מספר לי בין היתר שכמעט כל שנה ולפעמים יותר מופיעות כתבות בעיתונים עם כותרות בסיגנון:
"המחסור החמור באנשי הייטק ובעיקר תוכנה בישראל"
הוא סיפר לי גם שכפועל יוצא מהפרדיגמה הזו מתקיימים קורסי הסבה לאנשים שלא מהתחום (או בעגה המקצועית - אין להם מושג בשיט)
למרות שהוא מהתחום הוא לקח קורס כזה. בוט קאמפ של חודשיים מאסיבים בפולסטאק פייתון עם נגיעות במונגו, לינוקס, ואנגולר. (בעיקר דג'אנגו)
מתוך כיתה של תרייסר - אחד חתם על חוזה עוד לפני סיום הקורס, עוד שניים שלושה בסיום הקןרס והשאר תקופה קצרה לאחר מכן (או לא)
משכורות בסביבות ה 14 15. ג'וניורים.
המדריך כמובן קיבל עמלות על השידוכים. הוא הצהיר את זה עוד לפני תחילת הקורס ועל סמך זה היו "מבחני" הקבלה.
שוב. אנשים שלא היה להם רקע או נגיעה וואטסואבר בתחום.

אגב, אותו דוד סיפר לי שאם אתה אישה זה בונוס ענק! נגיד זה - https://she-codes.org/he/home-heb/

אגב#2 אותו דוד סיפר לי שלא לימדו אותו בקורס מה זה משתנה אימיוטבל, או שהוא נרדם בחלק הזה של הקורס.
אבל זה דווקא אחד הדברים שכדאי לדעת.

זה מה שהדוד מספר לי בין היתר.
לי אין מושג מה המילים המוזרות שכתבתי. אני בסך הכל נגר.
והטנטרום הזה אמור לתמוך בדברים שלך?

לא מכיר אותך או הדודים הפלאיים שלך. אני בסה"כ למדתי בתיכון ריאלי "נחשב", אותרתי על ידי גרביים כאלה ואחרות כ"ילד PC" ושם שירתתי, בתחומים הרלוונטיים, כחייל ואח"כ כקצין. תואר ראשון בהנדסה, עבודה בהייטק, תואר שני ודוקטורט בהנדסה (מהזן המדופלם ולא של "החיים").
הייתי שם כשהחברים שלי יצאו מאותו שירות צבאי מיוחס בתקופת הבועה, מצאו עבודות בתוך שניה ואז גילו את תקרת הזכוכית. סטטוס של פועלים שחורים שמקבלים את כל העבודות שאף אחד אחר לא רוצה לעשות, יכולת מוגבלת מאוד להתקדם בעבודה הנוכחית, יכולת עוד יותר מוגבלת להחליף מקום עבודה (והשניים האלה תלויים) והראשונים לחטוף ירידת שכר או פיטורין ברגע שהמצב בשוק מאפשר את זה. כולם בסוף הוציאו תארים אקדמיים, גם אלו שלא חשבו שזה חשוב ואפילו שהפרסומות של מכללת "ניסן" שקר כלשהו דיברו על לעשות קורס של יומיים וחצי לפרוש לגמלאות לפני ההורים שלהם.
ראיתי את החברים ואת לא מעט הסטודנטים שתרגלתי ובאו לדבר, עם תארים בהנדסה, מאוניברסיטה נחשבת, מתקשים למצוא מקומות עבודה כי הממוצע שלהם נמוך מ80. המשכורות של בוגרי הנדסה, בממוצעים טובים (85+), חסרי נסיון בעבודה ראשונה, הן צפונה מ20K.
ראיתי גם עשרות רבות של אנשים שיוצאים בגיל שלושים ומשהו עם דוקטורט רלוונטי. חלק מהם עם אפס נסיון תעסוקתי, אנשים שיצאו מהצבא ומיד הלכו לאקדמיה. המשכורות ההתחלתיות שלהם כפולות והעבודות שהם מתברגים בהם הן עבודות נוחות ולא מהזן של ה"סיירת"/מצאת החמה עד צאת הנשמה. גם אופציות הקידום שלהם טובות. מי שמסתדר עם לימודים, זה המתכון הטוב והמהיר ביותר שאני מכיר לרווחה תעסוקתית כשכיר.