ואם רכבים חשמליים יוזלו לעם למחירים שפויים כמו של מחיר משפחתומטית ממוצעת? זה כבר ישנה את התמונה..
אני לא יודע אם אלו שטויות, יש היום המון כלים חשמליים שמתקבלים AS IS, ואף אחד לא עוצר לרגע ושואל אם זה נכון או לא. לחלקם אתה אפילו לא מודע.
אתה יכול לומר את זה על כל דבר.. איך פעם אנשים היו צריכים ללכת לנהר לשטוף את עצמם? איך פעם אנשים התניידו על סוסים..? זה קרה, כי זה מה שהיה. זו לא חכמה לבקר בדיעבד את העבר. אבל זהו לא דיון פילוסופי, זהו דיון פרקטי. בסופו של יום, כמה משתלם להשקיע בענף הדו-גלגלי, ספציפית בישראל, לנוכח העתיד המאיים עליו?
זה לא דיון של מדע בדיוני. זהו דיון פרקטי. אני חיפשתי תשובה פרקטית: כן להוציא רישיון, לא להוציא רישיון; כן שווה לקנות היום אופנוע, לא שווה לקנות היום אופנוע. אני אשמח אם נישאר עם רגליים על הקרקע [תרתי משמע].
רב ראשי, אני מקווה שלא. אפיפיור, אני מניח שלא. אבל אולי אנשים בפורום שמבינים קצת יותר ממני ויוכלו לשער לאן נושבת הרוח ומה עוצמתה.
לא מדובר כאן על תיאוריות קונספירציה, מדובר כאן על העתיד (הלא ממש רחוק) ועל השפעתו על תחום הדו-גלגלי. יותר מזה..?
עכשיו, אם אין לך משהו לתרום לשאלה שלי, אתה באמת לא חייב להשתתף בדיון.
אם המחיר ירד למחיר משפחתית בנזין, הטווח יגדל והטעינה זמינה בכל תחנת דלק בפחות מ10 דקות ובנוסף יצור הבטריות לא יצרוך מחצבים נדירים שקיימים בטבע פחות מנפט אז מנוע הבערה הפנימית יעלם.
הנ"ל עוד רחוק מאד מאיתנו ולא בטוח שבכלל אפשרי.
מכל הסיבות למה לא אופנוע זאת הסיבה הכי מגוחכת.
כנביא זוטר אני צופה שמקומות שבהם מתנהלים עם מכונית ואופנוע אוטונומיים לא נראה בעשורים הקרובים -בעיקר מסיבות כלכליות (תאגידי רכב) אבל גם טכנולוגיות (קישוריות בין כל כלי הרכב לתשתית עירונית וארצית , סכנות סייבר ועוד) מזכיר קצת את הבאז וההבטחה למשרד ללא ניירת שהיתה מוסכמת ומקובלת לפני 20 שנה.
כמו ששיערתי אז, לא קרה.
הקורקינטים או מכונה אוטונומית זולה להשכרה סביר להניח שיחליפו את האופנועים והרכבים לפני.
מעבר לכך, אני מעריך שלפני שתהייה מערכת הסעת המונים אוטונומית תהייה בכל רכב מערכת דירוג של נהגים אחרים והמסוכנים והחולרות שבשמאלי ישלמו ביטוח יקר יותר ויהיה להם קורס נהיגה מונעת כל חודש ויישרף להם הצ'ולנט. זה עיקרון עתיק כזה שמניאקים משלמים יותר. חוכמת העמונים.
בקיצור, צא לרכב בשטח ותהייה עירני וצעיר.
זה לא עובד ככה. אתה (יצרן) לא יכול לכתוב על רכב "אוטומתי" - חוק נוחכי דורש נהג. ולא בשלט רחוק אלא בתוך הרכב. אחרת הדבר הזה לא מורשה לנסוע בכביש ציבורי. אותו נהג יהיה אחראי על כל תאונה (או הרוג).
לכן - חקיקה חייבת להיות קודם. ולפני חקיקה - הוכחת יכולת הנדסית בניסוי רחב הקף. לפני זה - הוכחת יכולת הנדסית בניסוי בודד. ולפני - הוכחת יכולת בתאוריה.
בנתיים אף אחד לא הצליח אפילו בתאוריה. עד כמה רחוק יכול להיות מימוש המוני מתאוריה? מטיורינג לאיפון לקח 60 שנה.
טעות. יש פיתוחים שמחכים לפקידים שיאשרו דברים. בעיקר כשזה נוגע לכיס הממשלתי והתאגידי. לדוגמא, חשבונית דיגיטלית שנשלחת ללקוח. הבעיה שיצרנים לא מוכנים לשתף פעולה (תקנים, פרוטוקול, קישוריות) בכל הנוגע לאוטונומיות כדי לא לאבד מהבידול שמסייע למכירות. (כי בינינו רוב המכוניות באותה רמת מחיר מספקות את אותה רמת שירות) נובל לא ויתרה על הבידול ונעלמה למרות שהיתה יציבה וחדשנית מה NT ו Win2K.
היעילות בתחבורה אוטונומית והכדאיות יתרחשו כשכל תאגידי הרכב ישתתפו במשחק לפי אותם חוקים. זה מה שיאפשר ביזור עומסים, בטיחות ונוחות. בחזוני אני רואה שיירות של אנשים עונים לאימיילים בקרונוע שזוחל במהירות 30 קמ"ש בפקקים במרווחים של 3 ס"מ. לא רואה שום כדאיות או היתכנות לקרונוע אוטונומי פרטי.
אני ארכב על אופנוע בנזין כל עוד אהיה מסוגל להרים את הרגל מעל המיכל עצמאית.
גם אם אצטרך לגנוב אופנוע בנזין מהמוזיאון, לברוח מניידות משטרה חשמליות, להילחם בחוצנים
או סהרסונים.
כל עוד אוכל להשיג דלק (גם בשוק השחור) ולהתעלם מאלה שינסו להגיד לי אחרת.
האופנוע כמו שהוא עוד לא אמר את המילה האחרונה וגם אני לא!
כל השאר ספקולציות.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
כן לא, לא כן מה זה משנה, מי שרוכב על אופנוע כתחביב ימשיך לעשות זאת עוד עשרות שנים בדיוק כמו אלו שרוכבים עדיין על סוסים או יורים חצים עם חץ וקשת.
גם אופניים זה טכנולוגיה סופר ישנה שבחלק מהמדינות בעולם כבר לא משתמשים בהם ככלי תחבורה אבל כתחביב זה סגמנט חם שמוכר הרבה.
יש דברים בגו. על היבט הסייבר תהיה עבודה מאסיבית. לזה התכוונתי כשאמרתי "בירוקרטיה". אף אחד לא יעז לעלות על רכב שנתון לשליטה של מישהו אחר.
עצוב, אבל זה המצב..
הלוואי, מה אני אגיד. ביום שבו האופנוע ייעלם (קרי: רכיבה עליו או תדלוק שלו בבנזין ייאסרו מטעמים ירוקים), זו יהיה המסמר הראשון בארון הקבורה של ענף המוטוריקה.
אתה מפספס פה משהו חשוב: כאמור, סוסים ממשיכים להתקיים גם היום, כנ"ל אופניים וכנ"ל חץ וקשת. כל משתמשיהם יכולים לתפקד עצמאית - הם יכולים לגדל סוסים עצמאית, להאכיל אותם בחציר שממשיך להתקיים היום, לערוך מטווח אם הם רוצים. רוכבי האופנועים תלויים בחסדיהם של שני גופים - המדינה ויצרני האופנועים. אם היצרנים יראו כי מטעמים ירוקים תחול ירידה בקנייה של אופנועים, הייצור שלהם ייפסק. אתה לא יכול לבנות אופנוע לבד כמו שאתה יכול לגדל סוס לבד. כנ"ל לגבי הבנזין - אתה תלוי כאן בגורמים חיצוניים. וזה בדיוק ה"פחד" שלי כששאלתי את השאלה. מניין לנו לדעת ש"מחר בבוקר" לא יקומו ארגונים פרו-ירוקים שיאיצו ברשויות לסלק כלי רכב מזהמים, ובתוכם האופנועים...?