לרדת בנפח זה תמיד חרא, אבל תכל'ס???
מ250 ומעלה אתה יכול לעשות הכל עם כל כלי, אפילו אם זה קטנוע, וכל השאר זה רק פינוקים...
עברתי מKTM S.M.T990 לKTM DUKE790
שני האופנועים מאותה חברה ומקטגוריה דומה (נייקד -פאן) כך שההשוואה רלוונטית מאד.
בהתחלה חששתי שאצטער על המעבר אבל אחרי 5 חודשים עם ה790 אני רואה כמעט רק יתרונות.
האופנוע הקטן (יחסית) קל יותר, זריז יותר, צורך פחות דלק, נמוך יותר ונותן תחושת ביטחון ושליטה בכלי.
לגבי מהירות - בגלל יתרונות השליטה והביטחון ב90% מהמצבים אני הרבה הרבה יותר מהיר על האופנוע הקטן מאשר על הגדול
מבחינתי זה פחות עניין הנפח ויותר כל החבילה מסביב.
אחרי שמכרתי את הNC התלבטתי תקופה אם לחזור לטימקס. אחרי אופנועי A, הוא מרגיש די איטי אבל המכלולים מרגישים איכותיים, כל דבר (חוץ מהמכסה דלק) מרגיש פרימיום, כל בלימה מבוצעת עם אצבע אחת, המורכבת לא מורגשת בכלל, ההיגוי חד והמנוע באמת מספיק לכל כביש בארץ.
התחדשתי במשהו מעט אחר, אבל אם היה קופץ אחד שמור שנכנס לתקציב הייתי שוקל את האופציה לחיוב.
אני לא חושב שאני צריך את כל הכח שאופנוע עתיר סמ"ק מציע, אבל זה רק דבר אחד מני רבים שאתה מוותר עליו כשאתה יורד בנפח.
הייתי רוצה לראות איך CBR250RR החדש היה נמכר בארץ. הוא יקר אבל יש לו את הלוק, יש לו את המכלולים ויש מנוע טווין פצפון שכל הכח שלו מרוכז ב11 אלף סל"ד והייתי מת לעשות עליו סיבוב.
![]()
רוכב בכביש על ליטר ויש לי דוש 250. הנאות אחרות
הטויוטה הזאת היא 1390 סמ"ק, למרות שזאת נראית עלייה בנפח, זה לא בא לידי ביטוי85 כ"ס 205 ק"ג עם האופנוע לעומת 90 כ"ס ו1050 ק"ג משקל של הרכב, מומנט של קלנועית ואיבדתי את כל יכולת התמרון שהייתה לי עם האופנוע.
תסכול פקקים בכלל וברמזורים בפרט, חניה...
הרכב עצמו אחלה, אבל ההתמודדות קשה. (בגלל זה יש פזילה לאופנוע)
כן...ולא שורדים את זה
תוכל לפרט על הכלים?
אני כבר חצי שנה משתעשע ברעיון להחליף את המולטי (שהוא אופנוע מדהים, ודי חסכוני) ב-CRF250 RALLY כדי לחסוך 600-700 שקלים בחודש והרבה זמן שאני מבזבז על תיקונים קטנים של אופנוע פרמיום ישן.
הנסועה שלי היא כ-45 ק"מ לכיוון, שמתוכם 20-30 הם פקקים (60-80 קמ"ש בשול - כל דבר מעל 125 בסדר לזה) והשאר זה כביש מהיר מאוד, שבו אני משייט 120-140 ועדיין נעקף ע"י רכבים.
אני מבין שהפער הריאלי בין לרכב במקטע המהיר 100-110 לבין 120-140 זה 2 דקות לכיוון, אבל פסיכולוגית - אני מפחד שתידפק לי הקופסא מלרכב בימני אחרי משאיות.
כל דבר מעל 250 מצמצם את החיסכון ולכן חוטא למטרה.
250 לא יאריך ימים ולא יפגין צריכת דלק טובה אם ארכב בקצב הרגיל שלי.
אני תקוע בהתלבטות כבר חודשים, ולכן אשמח לשמוע ממך:
מאיזה אופנוע לאיזה אופנוע עברת?
כמה אתה חסכת במעבר?
איך אתה מסתדר עם הורדת הקצב בכביש מהיר?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
140 ברור שאי אפשר\לא מומלץ לרכב על 250 באופן קבוע, אבל 120 קמ"ש ל20 ק"מ בקטע המהיר - לא נראה לי שיקצר את חיי המנוע יותר מדי.
בינינו, חוץ מחלקים מכביש 6, לא זכור לי הרבה מקומות שנוסעים יותר מהר מזה. וגם ב6 לא כולם מרביצים.
אז ככה
איזה טוסטוס 125
CBR250
HONDA הורנט 600 (ההוא עם ה103 כ"ס)
ואז בא הקורס באופנוען מאומן + אימונים מאז
KTM SMC 690 (שהוא יותר חלש מההורנט)
HONDA MSX125 ועד עכשיו האופנוע הכי מהנה שהיה לי וזה שגם למדתי עליו הכי הרבה.
יש לי Crf rally כשנה ואוכל לומר באופנוע מצוין שבנוי טוב ועושה טוב את הרוב, אבל הוא מוגבל בנסיעות בינעירוניות בקצב גבוה למרחקים גדולים. הוא מסתדר טוב בקצב התנועה הרגיל ביציבות ובנוחות. בשל גובהו לא הייתי ממליץ למישהו מתחת ל 1.75 לטפס עליו אלא אם כן הוא אוהב להתלוצץ עם נהגי משאיות ברמזור. בשבילים בין השדות הוא זורח.