קצת רקע, לפני קנית הכלי היו ברשותי מספר קטנועים, מ 50 ועד 300 סמ"ק ( 279) .
רוכב מתחילת שנות ה90 וב 13 שנים האחרונות רוכב באופן קבוע לפחות 60 ק"מ ביום (ראשל"צ – רעננה – ראשל"צ) ולעיתים נסיעות ארוכות יותר בסופי שבוע, כ20 אחוז מהנסיעות בהרכבה.
לא פריק של דו גלגלי אך בהחלט נהנה מהרכיבה.
חיפשתי כלי בעדיפות לחדש
בקטגוריה 1A
עלות תחזוקה נמוכה
טווח טיפולים גדול
כלי אמין
ישיבה זקופה
וש 171 ס"מ שלי לא יהווה מגבלה.
במשך זמן רב בחנתי מספר דגמים של חברות שונות וקראתי המון סקירות, מבחני דרכים וחוות דעת. לאחר הרבה התלבטויות בחרתי את ה cb500x . אציין שמאוד אהבתי את ה DL650 ונהניתי מרכיבת המבחן עליו, אך הייתי צריך למתוח את התקציב גם למשומש עם קילומטרז' נמוך.
היום הראשון היה קשה, במיוחד עקב פקק עירוני שנקלעתי אליו וחום אימים. כמי שעבר מ 300 JOYMAX האופנוע הרגיש בהתחלה מאוד גדול, לא הסתדרתי עם ההילוכים (גם שבתרגול במגרש דווקא הרגיש בסדר גמור). לאחר הרכיבה הראשונה הגעתי הביתה כולי רטוב מזיעה ומהרהר אם הקניה הייתה הבחירה הנכונה עבורי.
החששות עברו מהר מאוד וגודלו של האופנוע מרגיש סטנדרטי לגמרי.
הרכיבה על האופנוע מרגיש הרבה יותר יציב מקטנוע, במיוחד בסיבובים, כביש מקורצף, ושבילי עפר.
רכיבה עירונית לא פחות נוחה מרכיבה על קטנוע, הכלי עובר יפה בין רכבים וההיגוי נוח מאוד.
חוסר במד הילוכים בדגם הנ"ל הפריע לי מאוד בהתחלה, היום הייתי שמח שיהיה אך ממש לא קריטי.
מקום אחסון, מסתפק בארגז שיכול להכיל שתי קסדות מלאות. יש/היה תכנון להוסיף ארגזים או תיקים, אם כי אני חושש שארגזים יגבילו אותי ברכיבה עירונית.
אופי הרכיבה שלי הוא רגוע ורוב הנסועה בבין עירוני כך שצריכת הדלק הממוצעת עומדת על 29.7 ק"מ לליטר.
קצת מספרים
סה"כ קילומטרז' – 19,138
טיפולים 1,000 ו 12,000 – סה"כ 1,155 ₪ במוסך שאני מטפל בו כבר למעלה מעשר שנים
בלאי, שני תקרים - 280 ₪
ביטוחים, חובה + ג' – 4650 ₪
אגרה + טסט – 338 ₪
עדיין לא יצא לי להחליף צמיגים או החלפת שרשרת וגלגלי שיניים.
זהו האופנוע הראשון שברשותי כך שאין לי ממש עם מה להשוות, אך באופן כללי אני מרוצה מהכלי ולא חושב על החלפה בקרוב.