עמוד 4 מתוך 12 ראשוןראשון ... 23456 ... אחרוןאחרון
תוצאות 46 עד 60 מ 169

אשכול: האם סוללות הם העתיד?

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ציטוט נכתב במקור על ידי YaronNahum צפיה בהודעה
    יש כאן סתירה לוגית. אם תאי דלק צריכים מים וחשמל, אז מים אין בעיה אבל מקור חשמל ברכב = סוללה. אז כבר ניסע ברכב חשמלי.

ולפרק מימן , יש תהליך שכזה הוא נקרא בשפה העממית פצצת מימן. למיטב ידיעתי האנושות עוד לא יודעת לעשות היתוך קר

Sent from...
    מחילה, עברו כמה שנים טובות מהפעם האחרונה שהתעניינתי בתאי דלק (וגם אז זה היה רק בחלק שמתייחס לממברנה, ולא לאלקטרוכימיה שממנה אני סולד מאוד), והעיסה האפורה שבראש עשתה קצת ערבוביאדה בכל הדברים.
    הנה תיקון:
    תאי דלק צורכים מימן מולקולרי (H2) ואויר ופולטים עודפי מימן מולקולרי ומים ומפיקים מזה חשמל (מצורף תרשים צבעוני).
    בעוד בתאי דלק מפרקים מימן מולקולרי ליונים וחשמל, בפצצת מימן בשלב הראשוני מרכיבים איזוטופי מימן (או איזוטופ ליתיום בדורות מתקדמים יותר, =היתוך) כדי לקבל הליום וניורון שבתורו הולך לעשות שמח לאיזה איזוטופ (ליתיום, אורניום, פלוטוניום בהתאם לחיבתך) שמשחרר בתורו ניורונים, איזוטופי מימן ואנרגיה (=ביקוע) (מצורף תרשים שחור לבן).

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    מחילה, עברו כמה שנים טובות מהפעם האחרונה שהתעניינתי בתאי דלק (וגם אז זה היה רק בחלק שמתייחס לממברנה, ולא לאלקטרוכימיה שממנה אני סולד מאוד), והעיסה האפורה שבראש עשתה קצת ערבוביאדה בכל הדברים.
    הנה תיקון:
    תאי דלק צורכים מימן מולקולרי (H2) ואויר ופולטים עודפי מימן מולקולרי ומים ומפיקים מזה חשמל (מצורף תרשים צבעוני).
    בעוד בתאי דלק מפרקים מימן מולקולרי ליונים וחשמל, בפצצת מימן בשלב הראשוני מרכיבים איזוטופי מימן (או איזוטופ ליתיום בדורות מתקדמים יותר, =היתוך) כדי לקבל הליום וניורון שבתורו הולך לעשות שמח לאיזה איזוטופ (ליתיום, אורניום, פלוטוניום בהתאם לחיבתך) שמשחרר בתורו ניורונים, איזוטופי מימן ואנרגיה (=ביקוע) (מצורף תרשים שחור לבן).
    זה קצת מאכזב, ציפיתי לפטריית עשן סטייל הירושימה בכל תאונה עם רכב מימן

*ניוטרון
    דרזנר,
    פטריית עשן עדיין תהיה כי מימן זה גז סופר נפיץ

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    בדיוק עכשיו נתקלתי בכתבה שהזכירה שיחה עם בכיר בבמוו

Klaus Frölich, recently told in an interview in Munich that “There are no customer requests for battery electric vehicles (EVs). There are regulator requests for EVs.”

הכוונה שלו היא שאין ממש דרישה בשוק חופשי לרכב חשמלי (חוץ מהנישה הקטנה שלו) והם כנראה בונים על זה שהממשלות בעולם יכריחו אותנו לקנות משהוא שאנחנו לא באמת רוצים וזה כי זה לא טוב יותר ממנוע בעירה פנימית ולא פורץ דרך כמו הסמארט פון או האינטרנט (לא משפר את חיי היום יום שלנו)

Senior Member
    פטריות העשן של פצצות מימן הן הרבה יותר גדולות מזו של הירושימה
    https://www.youtube.com/watch?v=2wbpYyUMjXs
    (אבל כמובן שאף אחד לא מדבר על היתוך גרעיני בהקשר שלנו)

השוק לא דורש רכבים חשמליים אבל הוא דווקא כן דורש רכבים היברידיים. טויוטה מוכרת אותם כמו לחמניות חמות כבר המון שנים וגם ב.מ.וו מוכרת כאלה לא רע.

השוק דורש כי פימפמו לו שזה 'ירוק' מה שגרם לכל האקטיביסטים בשקל לרוץ לקנות אותו משל היה תרומה לגרינפיס.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה

השוק לא דורש רכבים חשמליים אבל הוא דווקא כן דורש רכבים היברידיים. טויוטה מוכרת אותם כמו לחמניות חמות כבר המון שנים וגם ב.מ.וו מוכרת כאלה לא רע.
    אפשר שאלה? קטונתי מלהבין ולו קמצוץ ממה שנכתב כאן.
    בסוכות טיילתי עם חבר לכביש 10 עם פריוס (נדמה לי) היברידית.
    כשביקשתי להשתתף בהוצאות הדלק "חוייבתי" בסכום מגוחך של מאה/מאה וחמישים שקלים.
    הוסבר לי שתצרוכת הדלק היא רבע מרכב רגיל.
    השאלה - איך עובד הקסם הזה? מהיכן מגיעה האנרגיה?
    (או כמו שאומרים דיאטנים - קאלוריז אין. קאלוריז אאוט)

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    המנוע בנזין טוען לך סוללה, ברגע שהסוללה טעונה או נגיד בפקק או בירידה המערכות של האוטו נוסעות על אותה סוללה עד שהיא נגמרת וחוזר חזרה לבנזין אם אתה לא נוהג באגרסיביות אתה יכול להגיע לתצרוכת מעולה

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Junior Member
    בואו אני יספר לכם משהוא ששמעתי ממקור ראשון. לפני כ20 שנה מהנדס רכב חבר לפרופ לכימיה מהטכניון ושניהם פתחו מערכת הזנה שמותקנת ברכב רגיל שמבצעת אלקטרוליזה ומוסיפה למנועי בנזין מימן. (דרוש ממיר, מיכל מים וחשמל מהמצבר - בטיחותי)
    הם גילו שהמערכת הזו יכולה לחסוך עד 30% בתצרוכת הדלק. (על ידי הוספת מימן לתערובת אויר דלק שמוחדרת למנוע)
    לאחר ניסויים ארוכים והוכחת יעילות המערכת ו בדיקה שאין פגיעה במנוע הם רצו לאשר את המערכת ליצור והתקנה בטכניון - שלא הסכים.

כשהם פנו עם זה לממשלה אחד השרים פנים אליו ואמר לו שכדאי לו לרדת עם זה ומהר כי "נשמע לו הגיוני שהוא יחתוך את המיסים של המדינה מדלק ב30%?!" כמובן שזה לא אושר לשימוש אף פעם.
    לטענתו הוא ירד מזה והפרופ' התעקש עד ששמו מטען מתחת לרכב של אותו פרופ'...

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JoKeR צפיה בהודעה
    .

קונספירציה! יפה מאוד! זה אפילו יותר טוב ממדע בדיוני

Sent from my iPhone using Tapatalk

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    קונספירציה! יפה מאוד! זה אפילו יותר טוב ממדע בדיוני

זה יכל להיות קונספירציה מעולה אבל אני מכיר את המהנדס באופן אישי, אגב אם תחפש בעולם אנשים מתקינים מערכות כאלו ובהודו שמים אותן גם לאופנועים..

לא חוקי בארץ ולא יעבור טסט, זה הכל.

https://www.hhokitsdirect.com/

Senior Member
    זה יכל להיות קונספירציה מעולה אבל אני מכיר את המהנדס באופן אישי
    כמוון. איך לא? לא תאמין איזה אנשים אני ״מכיר באופן אישי״.

אגב אם תחפש בעולם אנשים מתקינים מערכות כאלו ובהודו שמים אותן גם לאופנועים..
    בהודו שמים 4 אנשים על אותם אופנועים. נושא יותר פרקטי לדעתי.

Senior Member
    הדרישה להיברידיות היא אותנטית, בזכות החסכון הניכר בדלק. הן חוסכות לאנשים כסף ויש לזה ביקוש.

ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    רבע מרכב רגיל זה הגזמה אבל בחלק מהמכונית זה מתקרב לחצי.
    אתה לגמרי צודק ביחס לקלוריז אין/קלוריז אאוט. ברכב רגיל אתה מוציא אחוז עצום מהקלוריז על הבלימה של המכונית וברכבים היברידיים/חשמליים יש גנרטור שנכנס לפעולה ברגע שעוזבים את הגז ולוחצים על הברקס. הגנרטור בולם את המכונית בעצמו והחשמל שהוא מייצר טוען את הסוללה. אתה גם חוסך רפידות בלמים וגם מקבל בחזרה אחוז יפה מהאנרגיה הקינטית של המכונית.
    בשוליים יש עוד שורה של דברים "קונבנציונליים" שנעשים בחלק מהרכבים ההיברידיים, דוגמת הפריוס, שתורמים לצריכת הדלק הנמוכה. למשל, מבנה אוירדינאמי עם מקדם גרר נמוך מאוד (הסיבה לזה שהיא נראית מוזר, שלא לומר מכוער) ושימוש במנועי בנזין במחזור אטקינסון, שמספקים חסכון בדלק על חשבון מומנט נמוך יחסית. הנוכחות של מנוע חשמלי עתיר מומנט מכפה על המחסור בכח של המנועים האלה והנהג לא מרגיש מסכן מדי.

בואו אני יספר לכם משהוא ששמעתי ממקור ראשון. לפני כ20 שנה מהנדס רכב חבר לפרופ לכימיה מהטכניון ושניהם פתחו מערכת הזנה שמותקנת ברכב רגיל שמבצעת אלקטרוליזה ומוסיפה למנועי בנזין מימן. (דרוש ממיר, מיכל מים וחשמל מהמצבר - בטיחותי)
    הם גילו שהמערכת הזו יכולה לחסוך עד 30% בתצרוכת הדלק. (על ידי הוספת מימן לתערובת אויר דלק שמוחדרת למנוע)
    לאחר ניסויים ארוכים והוכחת יעילות המערכת ו בדיקה שאין פגיעה במנוע הם רצו לאשר את המערכת ליצור והתקנה בטכניון - שלא הסכים.

כשהם פנו עם זה לממשלה אחד השרים פנים אליו ואמר לו שכדאי לו לרדת עם זה ומהר כי "נשמע לו הגיוני שהוא יחתוך את המיסים של המדינה מדלק ב30%?!" כמובן שזה לא אושר לשימוש אף פעם.

נניח שהתאוריה נכונה. אם הטכנולוגיה הזאת עובדת כל כך טוב , ולפי הקישור ששמת מורידה את המזהמים. למה יצרני הרכב לא משתמשים בה ?
    הרי היצרנים צריכים לעמוד במגבלות של זיהום לכלי הרכב. לחלקם יש קנסות בגלל אי עמידה ביעדים.
    משום מה המוצר ששלחת מזכיר לי יותר את המוצר הזה
    https://www.amazon.co.uk/TINGAO-Elec.../dp/B0792RKPGD

Sent from...

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    הדרישה להיברידיות היא אותנטית, בזכות החסכון הניכר בדלק. הן חוסכות לאנשים כסף ויש לזה ביקוש.

רבע מרכב רגיל זה הגזמה אבל בחלק מהמכונית זה מתקרב לחצי.

אז לא דייקתי. בהגזמה. עדיין. צריכת דלק שערוריתית.

אתה לגמרי צודק ביחס לקלוריז אין/קלוריז אאוט. ברכב רגיל אתה מוציא אחוז עצום מהקלוריז על הבלימה של המכונית וברכבים היברידיים/חשמליים יש גנרטור שנכנס לפעולה ברגע שעוזבים את הגז ולוחצים על הברקס. הגנרטור בולם את המכונית בעצמו והחשמל שהוא מייצר טוען את הסוללה. אתה גם חוסך רפידות בלמים וגם מקבל בחזרה אחוז יפה מהאנרגיה הקינטית של המכונית.

כפי ששיערתי. רק שלא יצא לי לנהוג על הרכב הזה. בדרך כלל בשיטה הנ"ל מקבלים מכת בלימה מורגשת. מעצבנת.
    וסביר שהניסיון שלי הוא עם מערכות בוסר ואין את זה בהיברידיות החדשות.
    בנוסף, אני כמעט בטוח שאין (לא היה) את זה* בפלואנס של הבטרפלייס.

*טעינה בבלימה

בשוליים יש עוד שורה של דברים "קונבנציונליים" שנעשים בחלק מהרכבים ההיברידיים, דוגמת הפריוס, שתורמים לצריכת הדלק הנמוכה. למשל, מבנה אוירדינאמי עם מקדם גרר נמוך מאוד (הסיבה לזה שהיא נראית מוזר, שלא לומר מכוער) ושימוש במנועי בנזין במחזור אטקינסון, שמספקים חסכון בדלק על חשבון מומנט נמוך יחסית. הנוכחות של מנוע חשמלי עתיר מומנט מחפה על המחסור בכח של המנועים האלה והנהג לא מרגיש מסכן מדי.

במהירויות נמוכות אתה צריך מומנט. זה מסביר.
    בכחול.

אני כמעט ומתפתה לרשום "אבל מה רע בגז?" "אותו מנוע רק מוסב"
    אבל אז אני נזכר בשנות התשעים ובמנועי הדיזל (ובבלו)

קאלוריז אין. קאלוריז אווט ....
    נערך לאחרונה על ידי NAOR2207; 21-11-2019 בשעה 11:04.