מחילה, עברו כמה שנים טובות מהפעם האחרונה שהתעניינתי בתאי דלק (וגם אז זה היה רק בחלק שמתייחס לממברנה, ולא לאלקטרוכימיה שממנה אני סולד מאוד), והעיסה האפורה שבראש עשתה קצת ערבוביאדה בכל הדברים.
הנה תיקון:
תאי דלק צורכים מימן מולקולרי (H2) ואויר ופולטים עודפי מימן מולקולרי ומים ומפיקים מזה חשמל (מצורף תרשים צבעוני).
בעוד בתאי דלק מפרקים מימן מולקולרי ליונים וחשמל, בפצצת מימן בשלב הראשוני מרכיבים איזוטופי מימן (או איזוטופ ליתיום בדורות מתקדמים יותר, =היתוך) כדי לקבל הליום וניורון שבתורו הולך לעשות שמח לאיזה איזוטופ (ליתיום, אורניום, פלוטוניום בהתאם לחיבתך) שמשחרר בתורו ניורונים, איזוטופי מימן ואנרגיה (=ביקוע) (מצורף תרשים שחור לבן).
![]()
*ניוטרון
דרזנר,
פטריית עשן עדיין תהיה כי מימן זה גז סופר נפיץ![]()
בדיוק עכשיו נתקלתי בכתבה שהזכירה שיחה עם בכיר בבמוו
Klaus Frölich, recently told in an interview in Munich that “There are no customer requests for battery electric vehicles (EVs). There are regulator requests for EVs.”
הכוונה שלו היא שאין ממש דרישה בשוק חופשי לרכב חשמלי (חוץ מהנישה הקטנה שלו) והם כנראה בונים על זה שהממשלות בעולם יכריחו אותנו לקנות משהוא שאנחנו לא באמת רוצים וזה כי זה לא טוב יותר ממנוע בעירה פנימית ולא פורץ דרך כמו הסמארט פון או האינטרנט (לא משפר את חיי היום יום שלנו)
פטריות העשן של פצצות מימן הן הרבה יותר גדולות מזו של הירושימה
https://www.youtube.com/watch?v=2wbpYyUMjXs
(אבל כמובן שאף אחד לא מדבר על היתוך גרעיני בהקשר שלנו)
השוק לא דורש רכבים חשמליים אבל הוא דווקא כן דורש רכבים היברידיים. טויוטה מוכרת אותם כמו לחמניות חמות כבר המון שנים וגם ב.מ.וו מוכרת כאלה לא רע.
השוק דורש כי פימפמו לו שזה 'ירוק' מה שגרם לכל האקטיביסטים בשקל לרוץ לקנות אותו משל היה תרומה לגרינפיס.
אפשר שאלה? קטונתי מלהבין ולו קמצוץ ממה שנכתב כאן.
בסוכות טיילתי עם חבר לכביש 10 עם פריוס (נדמה לי) היברידית.
כשביקשתי להשתתף בהוצאות הדלק "חוייבתי" בסכום מגוחך של מאה/מאה וחמישים שקלים.
הוסבר לי שתצרוכת הדלק היא רבע מרכב רגיל.
השאלה - איך עובד הקסם הזה? מהיכן מגיעה האנרגיה?
(או כמו שאומרים דיאטנים - קאלוריז אין. קאלוריז אאוט)
בואו אני יספר לכם משהוא ששמעתי ממקור ראשון. לפני כ20 שנה מהנדס רכב חבר לפרופ לכימיה מהטכניון ושניהם פתחו מערכת הזנה שמותקנת ברכב רגיל שמבצעת אלקטרוליזה ומוסיפה למנועי בנזין מימן. (דרוש ממיר, מיכל מים וחשמל מהמצבר - בטיחותי)
הם גילו שהמערכת הזו יכולה לחסוך עד 30% בתצרוכת הדלק. (על ידי הוספת מימן לתערובת אויר דלק שמוחדרת למנוע)
לאחר ניסויים ארוכים והוכחת יעילות המערכת ו בדיקה שאין פגיעה במנוע הם רצו לאשר את המערכת ליצור והתקנה בטכניון - שלא הסכים.
כשהם פנו עם זה לממשלה אחד השרים פנים אליו ואמר לו שכדאי לו לרדת עם זה ומהר כי "נשמע לו הגיוני שהוא יחתוך את המיסים של המדינה מדלק ב30%?!" כמובן שזה לא אושר לשימוש אף פעם.
לטענתו הוא ירד מזה והפרופ' התעקש עד ששמו מטען מתחת לרכב של אותו פרופ'...
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
זה יכל להיות קונספירציה מעולה אבל אני מכיר את המהנדס באופן אישי, אגב אם תחפש בעולם אנשים מתקינים מערכות כאלו ובהודו שמים אותן גם לאופנועים..
לא חוקי בארץ ולא יעבור טסט, זה הכל.
https://www.hhokitsdirect.com/
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
הדרישה להיברידיות היא אותנטית, בזכות החסכון הניכר בדלק. הן חוסכות לאנשים כסף ויש לזה ביקוש.
רבע מרכב רגיל זה הגזמה אבל בחלק מהמכונית זה מתקרב לחצי.
אתה לגמרי צודק ביחס לקלוריז אין/קלוריז אאוט. ברכב רגיל אתה מוציא אחוז עצום מהקלוריז על הבלימה של המכונית וברכבים היברידיים/חשמליים יש גנרטור שנכנס לפעולה ברגע שעוזבים את הגז ולוחצים על הברקס. הגנרטור בולם את המכונית בעצמו והחשמל שהוא מייצר טוען את הסוללה. אתה גם חוסך רפידות בלמים וגם מקבל בחזרה אחוז יפה מהאנרגיה הקינטית של המכונית.
בשוליים יש עוד שורה של דברים "קונבנציונליים" שנעשים בחלק מהרכבים ההיברידיים, דוגמת הפריוס, שתורמים לצריכת הדלק הנמוכה. למשל, מבנה אוירדינאמי עם מקדם גרר נמוך מאוד (הסיבה לזה שהיא נראית מוזר, שלא לומר מכוער) ושימוש במנועי בנזין במחזור אטקינסון, שמספקים חסכון בדלק על חשבון מומנט נמוך יחסית. הנוכחות של מנוע חשמלי עתיר מומנט מכפה על המחסור בכח של המנועים האלה והנהג לא מרגיש מסכן מדי.
נניח שהתאוריה נכונה. אם הטכנולוגיה הזאת עובדת כל כך טוב , ולפי הקישור ששמת מורידה את המזהמים. למה יצרני הרכב לא משתמשים בה ?
הרי היצרנים צריכים לעמוד במגבלות של זיהום לכלי הרכב. לחלקם יש קנסות בגלל אי עמידה ביעדים.
משום מה המוצר ששלחת מזכיר לי יותר את המוצר הזה
https://www.amazon.co.uk/TINGAO-Elec.../dp/B0792RKPGD
Sent from...