ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
חזיר גז על ה NC מתייצב לעדות.

צריכת הדלק של הכלי הזה אניגמטית למדי אם מתבוננים על הפרמטר היבש של ליטר לק"מ וזה לא רק הכלי שהיה אצלי.
באופן אישי, אני מסתכל בעיקר על שעות מנוע ואופי נהיגה ולא רק על נסועה.
השיא החסכוני היה ביום שעברנו מגרמניה לאלפים. קצת יותר מ- 200 ק"מ אם אני זוכר נכון. מישור, עמוס עם 200 ק"ג כולל דלק זוג וציוד ואחרי שעתיים וחצי רכיבה רגועה נטו על 80 קמ"ש מד הדלק נשאר באזור ה 75% ! נניח שגמע 4 זה עדיין יותר מ 1- 30 ליטר. לא הכרתי נתון כזה והייתי בטוח שההבדל בגלל שהכלי חדש.

למחרת עם רוכב בודד + דלק ללא ציוד אחרי 4 שעות רכיבה בהרים ואגזים אם שליש מהזמן הייתי קרוב למנתק הצתה, 400 ק"מ, הלכו 3 מיכלי דלק. קרוב למוד והצריכה של ה NC שהיה לי בארץ. בממוצע 3-4 שעות מנוע ברכיבה שגרתית עד לתדלוק של 7-9 ליטר. ברכיבה בלחץ מתדלק מתחת לשעתיים וגם אסף שרדפתי אחריו לכביש 10 התפלא על הצימאון.

ההסבר הלא מבוסס שלי שהמנוע כוייל לתת עבודה בסל"ד נמוך (מנתק הצתה מוקדם) ולכן כשהוא נדרש לספק סוסים הוא פחות יעיל ואפילו בזבזני. אני גם לא בדיוק מהקטנים הדקיקים ובתאוצות אני בטוח שזה משפיע המון על צריכה. בתכל'ס הממוצע שנבדק מספר פעמים לפי מחשב האופנוע עמד על 23 ק"מ לליטר. היה גם אגזוז בלי משתיק שאולי גם טרם את חלקו.

עכשיו אני על "בהמה שתיינית" וב- 4 שעות רכיבה לא תמיד רגועה הצריכה לכיוון 1-16. זה עדיין הפרש גדול אבל אם אשאר בגבול ה 3000 סל"ד אני בטוח ידגדג את ה -20. רוצה לומר שבשורה התחתונה אם רוכבים חזק צריך להיפרד מנתוני היצרן. רוכב שגומע כל יום 100 ק"מ וחלק על השול ב -50 קמ"ש בשעות העומס ייהנה מצריכת דלק שונה יחסית לטמבל (זה אני) שמתרגש עם האופנוע 5-6 שעות בסופי שבוע. זה גם לא שאלה רק של נפח כי מנוע גדול (וחזק) יותר ישייט ב 160 בסל"ד נמוך יחסית למנוע ביניים. ל- NC מעל 160 כבר אין הרבה אוויר. זה באמת אחלה כלי לקומיוטינג ואולי הטוב ביותר בזכות תא האחסון הנוחות האמינות וכמובן החיסכון ברכיבות מנהלתיות. כל הזמן לגלגתי עליו שזה אופנוע של זקנים אבל זה בעצם כלי לצעירים עם שכל.
תודה על המידע. זה שוב מאשר לי שאני בכיוון הנכון. יותר מ-130-140 שיוט אני לא צריך, לרוב גם פחות, העיקר רזרבת עקיפה זריזה (יחסית) ל-160 ולא צריך מעבר.
נראה לי שאני וה-NC נסתדר יופי. גם ככה העז לא רואה סל"ד גבוהה מ-7000 אלא אם במקרים חריגים, אז אני חושב שהטווח האופטימלי בו עובד ה-NC תפור עליי.