3 ברגים הרכבת הפוך, הקטע החלול צריך להיות כלפיך כדי שתוכל לסגור עם מפתח אלן, כך בחשבון שזה ישאיר סימן ברור על המשקף אם תחליט לא להשתמש בזה
תודה. מחר אבדוק.
פעם ראשונה שאני מתעסק עם אופנוע וכלים.
כנראה שיהיו עוד שאלות קיטבג.
3 ברגים הרכבת הפוך, הקטע החלול צריך להיות כלפיך כדי שתוכל לסגור עם מפתח אלן, כך בחשבון שזה ישאיר סימן ברור על המשקף אם תחליט לא להשתמש בזה
כן יצאתי חומוס....על הבוקר סידרתי את העניין ומהודק כהלכה.
לדגם הספוילר הזה יש כיוון גובה וזווית. חששתי מבורג האבטחה (שקובע את הזווית) כי נוטה להשתחרר אז הוספתי אזיקון כדי למנוע נזק.
קינפגתי לגובה של 70% וזווית של כמעט 90 מע' ויצאתי לרכיבת מבחן.
.
WhatsApp Image 2020-01-16 at 14.49.55.jpeg
.
בדרך מזרח עד 170 היה סבבה. קיבל ציון טוב (מסתבר שבהונדה הייתי עם מעולה). אין רוח בפנים והחזה והבועה מתחילה ממש בקצה הקסדה.
לכיוון מזרח באזור 140 המגן התעייף מהרוח המערבית וקיבל זווית נוחה יותר. מסקנה...העסק צריך שיפור בטיחותי.
מכיוון שהחלפתי למגן הרוח מדגם ה R המקוצר ועליו הורחב הספוילר אני רואה 2 אפשרויות עיקריות.
1- חזרה למגן הארוך המקורי וכיוון הספוילר לזווית קהה יותר יפחית את הלחץ על צירי הכיוון.
2- חיזוק באפוקסי של כל הצירים לאחר קנפוג הזווית. זה אומר שאפשר יהיה להסיר את המגן אבל לא לכוון בעתיד (ולא מפריע לי.)
3- אפשרות שלישית- חזרה לדגם המקורי + אפוקסי.
דעתכם?
נראה שעדיף לקנות את הספוילרים מחברה ידועה כמו MRA הם יושבים כמו שצריך ולא זזים בלי שום בעית בטיחות (תקן גרמני)
הבטחתי ולכן אקיים. חזרתי מקורס רכיבת אוודנצ'רים של אופנוען מאומן. שמונה וחצי בבוקר אחרי רכיבה קצרה ומהנה עם הספוילר אני בכיכר שוממת מחוץ למודיעין מחפש את השביל הנכון למחנה. כמו בכל אגדה יש שלושה וכל אחד פונה לכיוון אחר. השביל הראשון הופך לאקסטרימי וטלפון נוסף מעלה אותי לדרך הנכונה. מסביב יפה ובסה"כ די נקי. גבעות ירוקות יער קק"ל מצוי וחורש ים תיכוני. עד תשע קפה המדריכים בתצוגת תכלית קצת קשקושים חצי שעה הסבר ועולים על הכלים. היו עוד 3-2 עצירות הדרכה במהלך היום והרוב תוך כדי תרגול. מסלול האימון כולל בור או מעבר ואדי די תלול שגם ג'יפים מוגבהים יתקשו לצלוח, מעבר צר ליד חריץ עמוק, שדה עם הרבה אבנים, ירידה תלולה וקצרה עליה מתונה עם דרדרת וכל השאר די פרווה. מתרגלים, עוצרים מקבלים הנחיות וחוזר חלילה. המדריכים בסיבובים צועקים הנחיות מדי פעם. כל אחת מההנחיות פשוטה לכשעצמה אבל די מאתגר ליישם יחד להתאים את ההנחיות לסיטואציות השונות. המדריך היה מעולה (אלי) והחומר מתומצת ומודגם כהלכה. החברה מקצוענים.
9ef26444-91f7-4aa3-8f62-52cd76d53eda.jpg
הבסיס - מבט סיבוב גז די דומה להדרכות הכביש, אבל היציבה הפוכה. יושבים או עומדים מבחוץ, מנגד הטיית האופנוע. אני מבקש לכוון זווית הכידון כדי להגיע לידיים משוחררות וזה עוזר. בעמידה הכיוון התברר כסיוט ואחרי חצי שעה של בירכיים רועדות ממאמץ החזרתי חזרה. בתרגול היציאה מהסיבוב האצתי בארפכשד שזרק את האחורי וסיפק רמז למה שאולי בעתיד יגיע ואז הגיע מרפי. בפניה חדה שמאלה הגעתי מהר מדי, ברח הקידמי המשכתי באיבוד שליטה לעבר חריצים שהעיפו את היד מהכידון ואיכשהו מספר מטרים מחוץ לשביל החזרתי שליטה. מנטלית התכוננתי ליפול. ברור לי שאפול, זה שטח וזה חלק מהחבילה. בחור עם DR650 איבד שליטה וחטף קצת ברגל בשדה עם האבנים. בהמשך או בסיום הקורס יש טיול מסכם והתחיל לטפטף. בסה"כ חצי מהרוכבים נפלו, כולל 3 חברה עם GS דנדשים כל אחד במעבר בוץ אחר. כל הדרמה כאמור התרחשה במהירויות נמוכות של 10-20 קמ"ש. אף אחד לא נפצע ולא נגרם שום נזק. ברח לי האופנוע על קטע חלקלק בעליה אבל היה לי זמן לתקן ולא נלחצתי. שיא האקסטרים היה שלולית בעומק ברך, מעברי בוץ ומדרגת סלע די תלולה בגובה מטר באמצע ירידה מתונה.
67e27a14-5907-464a-8c47-1f612b2dd672.jpg
450b7dc7-1aa6-47dc-8345-a720aa746444.jpg
בדרך חזרה טפטף אבל ב -150- 140 עם הספוילר כמעט ולא נרטבתי והטיפות המעטות החליקו מהמשקף. צפיתי בהרבה סרטוני הדרכת שטח ביוטיוב והיו לי ציפיות. מצד שני במהלך 6 שעות ברור שאי אפשר להוציא אף אחד לפריז דקאר. הקורס הוא בסיס יסודי וטוב שממנו אפשר לתרגל ולהשתפר. נראה שאני צריך לכוון את הכידון והידיות לזווית טובה יותר וכמובן צמיגי שטח. במיוחד ביום רטוב. הקורס עצמו מומלץ מבחינת עלות תועלת והנאה. נשאר רק למצוא אנשים ודרכים שמתאימים לרמת הרכיבה שלי ורמת האחיזה של הצמיגים כדי לתרגל ולהתאמן. זה הכיוון בגדול. בינתיים האגזוז עדיין חם אז ניתן לגשם לעשות את שלו.
a166890d-b731-4697-aa1b-ab43a7a5d878 (1).jpg
קח בחשבון שלחוות את הפעם הראשונה עם כלי כזה בשטח על צמיגים כמו שלך במזג אויר כזה זה קשוח ולא מעודד. כשמזג האויר יתייבש תוכל להכנס יותר לשטח עם יותר אחיזה שתספק גם יותר בטחון. סרטוני הדרכה ביוטיוב הם מקור מעולה ואם תשתמש בהם כמו שצריך (תכנס לשעה שעתיים של אימון בשטח כל פעם שיש לך זמן ובו במקום תפתח את הסרטון הרלוונטי ותתרגל לאורך זמן), השיפור מובטח. הקורסים האלה הם דיי בסיסיים כמו שהבנת, וכדי באמת להשתפר וללמוד לרכב צריך יותר שעות על המושב בשטח, ורצוי עם סרטונים לתרגל טכניקה על המקום ולשפר מה שצריך.
לטענתם (ולהתרשמותי) דווקא האדמה והכורכר מהודקים יותר מאשר בקיץ כשהכל יבש וסיפקו יותר אחיזה. הקטעים החלקלקים היו בוץ (שלוליות אדמה אדומה צמוד לשדות) וסלעים\אבנים שנרטבו בגשם ורק בשלב הטיול. בשלב התרגול עצמו לא היתה לאף אחד בעיה של אחיזה בגלל רטיבות. מוותר על סט נוסף של צמיגי שטח מלאים ובהמשך כשאלה יישחקו אתקין 30-70 או מקסימום 50-50. בכל זאת, רוב השימוש יהיה כביש. זאת אומרת שהאחיזה תשתפר אבל כנראה שלא בצורה דרמטית. בעמידה אני צריך לכופף את הבירכיים ומעבר לתלת ראשי שסבל הפיקות מתחקככות במיכל. כנראה שאצטרך מגיני בירכיים ומגפי שטח. העתיד תלוי בכמות הטיולים עם האישה ובכמה אכנס לשטח.
יש לי אופני ספתות. מהכבדות האלו עם כידון רחב וישיבה זקופה.
אני גר על פארק חיריה. אז יצאתי לטייל. הגעתי למקום שצריך לחצות שדה. בקטנה.
כבר במטרים הראשונים הבוץ נכנס בין הצמיג (קוביות) לכנף אבל זיבי נחזור אחורה. ואז הגלגל נתקע.
יצא שעשיתי מסע פילים עם האופניים על הגב משקל רטוב (של בוץ) . בגילי המתקדם.
לא טוב בוץ. תתרחק.
מעולם לא קרה עם הג'יפ ואין סיכוי שבעולם שאצא עם ארפכשד לשטח בשביל הבוץ (סטגדיש!)המשחק בבוץ בעיני מוגבל אך ורק לכלי הארדקור.
הנקודה שאם נתקלים בקטע קצר מהשביל שצריך לעבור כדאי לדעת מה עושים -ומה העומק. שרירי הארבע ראשי שלי ושל חבר שעשה את הקורס (ויסטרום 650) גמורים. המאמץ הגופני לא מבוטל בכלל.
בוץ זה בסדר רק אם יש לך קוביות [לא שוקולדות] בשני הצמיגים וגם אז מה שנראה חשוד מומלץ לתת הרבה גז ולשמור על קו ישר ככל הניתן.
לפני כמה שנים הזדקנתי והחלטתי שאם רואים משהו טוב קונים ספיירים למקרה הצורך. חיפשתי אז פתרון למשהו שכבר שכחתי ובשיטוט באינטרנט מצאתי את ה JB WELD שבזמנו לא יובא לארץ. אז קניתי כמה... שיהיה.
https://www.jbweld.com/product/j-b-weld-twin-tube
מאז מרפי דאג שדברים לא יישברו ובקושי השתמשתי בהם. בדיקת מגן רוח חלופי של 1190 טרם מסתדר בגלל תיאום וכאלה אז כשיצאה השמש החלטתי שיום טוב לחזק את הספוילר הסיני. ציר אחד אחראי על הגובה שלא זז וציר אחד אחראי על זווית. לשניהם יש פין שנועל את השנתות ובתוכו פין ביטחון. כשבאתי לפרק גיליתי שהפין עם הביטחון בציר הזווית חסר בשני הצדדים. האזיקון כנראה החזיק את העניין.
מן פה לשם חיש קל עירבבתי פירקתי את הציר דחפתי את הפין הכנסתי הידקתי מרחתי ניגבתי ואחרי זה עוד קצת ליתר ביטחון ועוד קצת גם מהצד השני כי לא יראו זה כמעט אותו גוון וגם הברגים החלידו אז החלטתי שעדיף לכסות ועדיין נשארה לי חצי מהכמות שעירבבתי. בקיצור הסיני הוסיף עוד 15 ק"ג אפוקסי לייתר ביטחון ומתייבש עד מחר לנסיעת מבחן.
WhatsApp Image 2020-01-27 at 16.40.51 (1).jpeg
WhatsApp Image 2020-01-27 at 16.40.51.jpeg
וואי וואיי עדיף תמיד לקנות משהו איכותי ולא קומבינות על זבל סיני....
אופנוע של מיליון דולר עם שייק של עזה?
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!