בעקבות סופהשבוע שעבר, ביום רביעי קיבלתי אישור לארגן טיול רכיבה זוגי לאנשנירוצה. זה גם היה היום האחרון לטסט. מתקשר מברר משלם ממתין שעה עד שיחזרו מהפסקת צהריים כנכס למסלול ו....-לא עובר. למה? כי האור דרך בפנס לא תקין. נדלק ומיד נכבה. המוסך לא עונה בטלפון, חוזר הביתה מבואס. מברר בקבוצה של הכתומים ומסתבר שבברירת המחדל מופעל מנגנון בשם DRL שאמור לחסוך בחיי הנורה או המצבר. כשהחיישן מזהה אור חזק הוא מוותר על הפקודה שהעברת ומחליט עצמונית לא לספק אור. את הערב ביליתי בבוקינג ומסתבר שהדרום תפוס נעול ומשוריין. החלטתי להצפין ומצאתי מועמדים. בבוקר העברתי להנהלה את ההחלטה, ביקשתי שתוודא חניה בטוחה לאופונוע ורכבתי מלא ביטחון עצמי לטסט. עבר מהר מהצפוי. הבטחתי לעדכן ואכן לא בדקו רמת רעש.

בהתארגנות והעמסת המזוודות שוחחתי עם מנהלת מלון הבוטיק שהבטיחה שהאופנוע יחנה מאוד קרוב לחלון והחדר בקומת הרחוב. בצהריים יצאנו לכיוון בת גלים על כביש 6 ובאמצע מתברר פקק. אני זוחל בשול הימני עד שנישברתי והחלטתי לעבור לכביש 2. שם באמת היה פתוח בערך לחצי ק"מ ומשם עמידה במקום. חתכתי בעידנא דריתחא למתחם של חבצלת השרון. נשתה משהו הפקק ישתחרר ונמשיך באוויר הפתוח. הוויז סיפר שהפקק נמשך עד קיסריה. עברו שעתיים הפקק בשלו אז יצאנו לדרך כי נשברתי. הפעם הייתי מעוצבן על הוויז וחתכתי דרך 4 ומשם הגענו באזור שש למלונצ'יק. מעמיד את ארפכשד לפריקת מזוודות והחלון של החדר באמת קרוב.
.
WhatsApp Image 2020-05-30 at 20.17.24 (5).jpg
.
עושים סיבוב בחוף של בת גלים המוזרה. מסביב תערובת של בנייני רכבת וילות, רוסים, ערבים, זקנים, אתלטים והיפסטרים והעיקר ים די נקי ובריזה טובה.
.
WhatsApp Image 2020-05-30 at 20.17.24 (3).jpeg
משם מקלחות, תלבושת ייצוגית בכפכפי אצבע ולמסעדה איטלקית שהתבררה כמוצלחת באופן מעורר השתאות. פשוט שוס.
.
.
https://eataliano.rest.co.il/
.
WhatsApp Image 2020-05-30 at 20.17.24 (1).jpg
הרבה בירה וכל מיני שמחים במיוחד וגם עייפים מדדים חזרה לחדר, פותחים חלון לבריזה ופוצחים בשינה באזור חצות. מדי פעם אנשים חולפים העלים מטילים צללים על המיטה ובאחת וחצי אני שומע קולות שיחה נמוכים שגורמים לי לזנק מהמיטה לחלון. ארפכשד כזכור, נעול פעמיים ומכוסה נגד עין הרע.
WhatsApp Image 2020-05-30 at 20.17.24 (6).jpg
.
בחוץ צעיר שנראה ולבוש לא חכם פוסע ומפציר בחרש לחברו שמגיע עם סולם לחבוש כובע והם נעצרים ממש לפני דלת המלון. אני מבושם כהלכה כמו שאומרים ולא בטוח שמה שאני רואה קורה. הסולם מוצב והברנש השני עומד לטפס כשאני שואל בקול רם במיוחד מהחלון:
"כן חברים, מה בדיוק אתם עושים כאן?"
בלי הכובע פולט מיד את התשובה הבאה:
הכל בסדר חבר שלי גר כאן ואין לו מפתח.
אני לא יודע למה אבל התשובה נשמעה לי הגיוני למשך 2 דקות רצופות ואז החלטתי שהם לא גדולים מדי וזה בסדר לצאת מהמלון החוצה. מתלבש ויוצא לגלות שהדלת של המלון לא נפתחת -בגלל הסולם שההוא נמצא עליו. אני דופק על הדלת פעם ופעמיים ללא מענה. יוצא מהמלון ומבחין בברנשים מסתלקים. אחד מהם אוחז 2 שקיות ניילון שחורות מגולגלות בקפידה והשני עם הסולם. הם הבחינו בי והמשיכו עד לפינת הרחוב, הסתובבו ונעלמו בחשיכה.

ניסיתי להסביר לעצמי מה ראיתי ומחליט להדליק סיגריה ולהתקשר למנהלת המלון. לא ענתה אז שלחתי SMS. אמרה שבמצלמות לא רואים כלום. הסברתי שזה קרה לפני מספר דקות שתבדוק בארכיון. הבטיחה לבדוק והודתה לי. בינתיים הברנש בלי הכובע חוזר מהסימטא, נכנס לאיזה טיוטה עם גג שמש מזנק במהירות לעבר הכיכר ונעלם. אני משנן את המספר ושוכח אותו מייד. טוב....נגמור סיגריה. בינתיים אני מבין שאף אחד לא יבוא לגנוב אופונוע עם סולם ומצד שני, יש מצלמות ומה בדיוק קרה כאן.

ואז הברנש עם הטיוטא חוזר לכיכר, בוחן אם אני עדיין יושב שם וממשיך במהירות הלאה. הדלקתי עוד סיגריה וחיכיתי שישוב. ואכן כעבור 15 דקות הברנש עושה את הכיכר באיטיות מנסה להבחין אם אני עדיין שם וממשיך הלאה. באותו רגע לא יודע איך ולמה, אבל הפכתי לבלש. עברתי לספסל קרוב יותר לכיכר במקום שקשה להבחין בו בנהיגה וחיכיתי. לא קרה כלום עד שתיים וחצי ונגמרו לי הסיגריות אז חזרתי למיטה. כן, גם אני בניתי על פתרון התעלומה.

בבוקר אפרכשד עדיין עמד שם. אכלנו ויצאנו לראש הנקרה משם לכביש שמוביל למערת קשת. אמנם האספלט לא משהו אבל אחד הכבישים היפים בארץ. עצרנו בפארק אדמית וחשבתי לנוח בבית קברות מוסלמי עם ספסל שרואה את כל החוף אבל לא נעים אז המשכתי לחפש כי עמוס מבקרים והיתה פניה סלולה שהבטיחה תצפית אז נכנסתי. בקצה העליה המאוד תלולה יש פניה ימינה ועצרתי כדי לבחון את המקום כשהקידמי של ארפכשד החליט להחליק והתחלנו דרדר אחורה. הפעלתי מיד לחץ על הכידון והמקסימה שנבהלה כהוגן ירדה וטיפסתי לנקודת החן שאכן קיימה. ספסל, נוף אין אחד אחד מושלם.
.
WhatsApp Image 2020-05-30 at 20.17.24 (4).jpg
.
משם המשכנו באיטיות וקצת התבאסתי על החלק המערבי של כביש הצפון שעדיין לא התאושש מהמלחמה האחרונה. גבשושיות וגלים ולא מתאים לרכיבה מהירה. המשכנו עד לכביש המעולה בכל פרמטר של צוק מנרה ומרגליות שבטוח אשוב אליו, ירדנו לעמק ומשם לסעודה משפחתית ברמת הגולן.
WhatsApp Image 2020-05-30 at 20.17.24 (7).jpg
.
כנראה שרכבנו יותר מדי והתחיל אצלי כאב מציק במרפק גם הישבן התלונן והייתי עייף. קצת יין ואנשים שכיף לפגוש והכל עובר.
.
בבוקר קפצנו לדרום הרמה לביקור משפחה אחרת וחזרנו דרך הבקעה. הרוח החזקה מאוד הציקה, במיוחד לאישה והקפדתי על מנוחה כל 45 דקות בערך. הישבן עד לקפה קפה בצומת אלמוג שוב דאב לשנינו. אני חושד שהתנוחה הראשונית שבה מתיישבים קשורה לעניין. במרפסת, על קפה קר התבוננתי בפני הנהגים שחלפו לכיוון ירושלים והגעתי למסקנה שכולם מחורפנים, עצבניים וחסרי סבלנות. עמישראל אחרי סגר ולא יכול לטוס, וערב חג, וגשר לשישיבת, וגם ככה לחוץ- פשוט מייאש.
.
WhatsApp Image 2020-05-30 at 20.17.24.jpg
בדרך חזרה התחיל להתקרר לעומת הבקעה החמה. ניסיתי לגוון ולהקפיד על תנוחה אחרת ומשם עד הבית אכן המצב השתפר. צריך לבדוק את הבולם מקדימה. משהו מרגיש לי מוזר ובכלל גם הקלאצ' ואפילו האגזוז מרגישים בכל נסיעה קצת שונה.