עמוד 17 מתוך 23 ראשוןראשון ... 71516171819 ... אחרוןאחרון
תוצאות 241 עד 255 מ 335

אשכול: ארפכשד ( KTM אדוונצ'ר 1090) בארץ הקודש

Senior Member
    הנכבדות הסכימו אז סגרנו טיול זוגות בקצב רגוע מאוד. ממש כמו בני תמותה בפחנועיות.
    חתכנו צפונה את השרון, משם לבנימינה, אליקים ונכנסנו לחפש את החדרים שבהם התגוררנו בקיבוץ רמת השופט. לא מפתיע שהרסו אותם. ירדנו דרך ג'וערה שפעם היה התחליף לסדום ערד והאזור עדיין ירוק ומקסים. קפה במשמר העמק ומשם לעליות הנהדרות של נשר עוספיה, המבורגר מאעפן עם נוף מדהים בדלית אל כרמל וחזרה על 6 העמוס ב 140-130 עם די הרבה רוח. יום הרכיבה הכי ארוך בארץ הקודש מאז שבעלה חזר לגיל 15. העידה שנהנתה וזה טוב. קצב רגוע, מינון עצירות גבוה וחברה טובה. זה עובד.
    WhatsApp Image 2020-05-23 at 20.42.08.jpg
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member

ארפכשד בשירות הבולשת

בעקבות סופהשבוע שעבר, ביום רביעי קיבלתי אישור לארגן טיול רכיבה זוגי לאנשנירוצה. זה גם היה היום האחרון לטסט. מתקשר מברר משלם ממתין שעה עד שיחזרו מהפסקת צהריים כנכס למסלול ו....-לא עובר. למה? כי האור דרך בפנס לא תקין. נדלק ומיד נכבה. המוסך לא עונה בטלפון, חוזר הביתה מבואס. מברר בקבוצה של הכתומים ומסתבר שבברירת המחדל מופעל מנגנון בשם DRL שאמור לחסוך בחיי הנורה או המצבר. כשהחיישן מזהה אור חזק הוא מוותר על הפקודה שהעברת ומחליט עצמונית לא לספק אור. את הערב ביליתי בבוקינג ומסתבר שהדרום תפוס נעול ומשוריין. החלטתי להצפין ומצאתי מועמדים. בבוקר העברתי להנהלה את ההחלטה, ביקשתי שתוודא חניה בטוחה לאופונוע ורכבתי מלא ביטחון עצמי לטסט. עבר מהר מהצפוי. הבטחתי לעדכן ואכן לא בדקו רמת רעש.

בהתארגנות והעמסת המזוודות שוחחתי עם מנהלת מלון הבוטיק שהבטיחה שהאופנוע יחנה מאוד קרוב לחלון והחדר בקומת הרחוב. בצהריים יצאנו לכיוון בת גלים על כביש 6 ובאמצע מתברר פקק. אני זוחל בשול הימני עד שנישברתי והחלטתי לעבור לכביש 2. שם באמת היה פתוח בערך לחצי ק"מ ומשם עמידה במקום. חתכתי בעידנא דריתחא למתחם של חבצלת השרון. נשתה משהו הפקק ישתחרר ונמשיך באוויר הפתוח. הוויז סיפר שהפקק נמשך עד קיסריה. עברו שעתיים הפקק בשלו אז יצאנו לדרך כי נשברתי. הפעם הייתי מעוצבן על הוויז וחתכתי דרך 4 ומשם הגענו באזור שש למלונצ'יק. מעמיד את ארפכשד לפריקת מזוודות והחלון של החדר באמת קרוב.
    .
    WhatsApp Image 2020-05-30 at 20.17.24 (5).jpg
    .
    עושים סיבוב בחוף של בת גלים המוזרה. מסביב תערובת של בנייני רכבת וילות, רוסים, ערבים, זקנים, אתלטים והיפסטרים והעיקר ים די נקי ובריזה טובה.
    .
    WhatsApp Image 2020-05-30 at 20.17.24 (3).jpeg
    משם מקלחות, תלבושת ייצוגית בכפכפי אצבע ולמסעדה איטלקית שהתבררה כמוצלחת באופן מעורר השתאות. פשוט שוס.
    .
    .
    https://eataliano.rest.co.il/
    .
    WhatsApp Image 2020-05-30 at 20.17.24 (1).jpg
    הרבה בירה וכל מיני שמחים במיוחד וגם עייפים מדדים חזרה לחדר, פותחים חלון לבריזה ופוצחים בשינה באזור חצות. מדי פעם אנשים חולפים העלים מטילים צללים על המיטה ובאחת וחצי אני שומע קולות שיחה נמוכים שגורמים לי לזנק מהמיטה לחלון. ארפכשד כזכור, נעול פעמיים ומכוסה נגד עין הרע.
    WhatsApp Image 2020-05-30 at 20.17.24 (6).jpg
    .
    בחוץ צעיר שנראה ולבוש לא חכם פוסע ומפציר בחרש לחברו שמגיע עם סולם לחבוש כובע והם נעצרים ממש לפני דלת המלון. אני מבושם כהלכה כמו שאומרים ולא בטוח שמה שאני רואה קורה. הסולם מוצב והברנש השני עומד לטפס כשאני שואל בקול רם במיוחד מהחלון:
    "כן חברים, מה בדיוק אתם עושים כאן?"
    בלי הכובע פולט מיד את התשובה הבאה:
    הכל בסדר חבר שלי גר כאן ואין לו מפתח.
    אני לא יודע למה אבל התשובה נשמעה לי הגיוני למשך 2 דקות רצופות ואז החלטתי שהם לא גדולים מדי וזה בסדר לצאת מהמלון החוצה. מתלבש ויוצא לגלות שהדלת של המלון לא נפתחת -בגלל הסולם שההוא נמצא עליו. אני דופק על הדלת פעם ופעמיים ללא מענה. יוצא מהמלון ומבחין בברנשים מסתלקים. אחד מהם אוחז 2 שקיות ניילון שחורות מגולגלות בקפידה והשני עם הסולם. הם הבחינו בי והמשיכו עד לפינת הרחוב, הסתובבו ונעלמו בחשיכה.

ניסיתי להסביר לעצמי מה ראיתי ומחליט להדליק סיגריה ולהתקשר למנהלת המלון. לא ענתה אז שלחתי SMS. אמרה שבמצלמות לא רואים כלום. הסברתי שזה קרה לפני מספר דקות שתבדוק בארכיון. הבטיחה לבדוק והודתה לי. בינתיים הברנש בלי הכובע חוזר מהסימטא, נכנס לאיזה טיוטה עם גג שמש מזנק במהירות לעבר הכיכר ונעלם. אני משנן את המספר ושוכח אותו מייד. טוב....נגמור סיגריה. בינתיים אני מבין שאף אחד לא יבוא לגנוב אופונוע עם סולם ומצד שני, יש מצלמות ומה בדיוק קרה כאן.

ואז הברנש עם הטיוטא חוזר לכיכר, בוחן אם אני עדיין יושב שם וממשיך במהירות הלאה. הדלקתי עוד סיגריה וחיכיתי שישוב. ואכן כעבור 15 דקות הברנש עושה את הכיכר באיטיות מנסה להבחין אם אני עדיין שם וממשיך הלאה. באותו רגע לא יודע איך ולמה, אבל הפכתי לבלש. עברתי לספסל קרוב יותר לכיכר במקום שקשה להבחין בו בנהיגה וחיכיתי. לא קרה כלום עד שתיים וחצי ונגמרו לי הסיגריות אז חזרתי למיטה. כן, גם אני בניתי על פתרון התעלומה.

בבוקר אפרכשד עדיין עמד שם. אכלנו ויצאנו לראש הנקרה משם לכביש שמוביל למערת קשת. אמנם האספלט לא משהו אבל אחד הכבישים היפים בארץ. עצרנו בפארק אדמית וחשבתי לנוח בבית קברות מוסלמי עם ספסל שרואה את כל החוף אבל לא נעים אז המשכתי לחפש כי עמוס מבקרים והיתה פניה סלולה שהבטיחה תצפית אז נכנסתי. בקצה העליה המאוד תלולה יש פניה ימינה ועצרתי כדי לבחון את המקום כשהקידמי של ארפכשד החליט להחליק והתחלנו דרדר אחורה. הפעלתי מיד לחץ על הכידון והמקסימה שנבהלה כהוגן ירדה וטיפסתי לנקודת החן שאכן קיימה. ספסל, נוף אין אחד אחד מושלם.
    .
    WhatsApp Image 2020-05-30 at 20.17.24 (4).jpg
    .
    משם המשכנו באיטיות וקצת התבאסתי על החלק המערבי של כביש הצפון שעדיין לא התאושש מהמלחמה האחרונה. גבשושיות וגלים ולא מתאים לרכיבה מהירה. המשכנו עד לכביש המעולה בכל פרמטר של צוק מנרה ומרגליות שבטוח אשוב אליו, ירדנו לעמק ומשם לסעודה משפחתית ברמת הגולן.
    WhatsApp Image 2020-05-30 at 20.17.24 (7).jpg
    .
    כנראה שרכבנו יותר מדי והתחיל אצלי כאב מציק במרפק גם הישבן התלונן והייתי עייף. קצת יין ואנשים שכיף לפגוש והכל עובר.
    .
    בבוקר קפצנו לדרום הרמה לביקור משפחה אחרת וחזרנו דרך הבקעה. הרוח החזקה מאוד הציקה, במיוחד לאישה והקפדתי על מנוחה כל 45 דקות בערך. הישבן עד לקפה קפה בצומת אלמוג שוב דאב לשנינו. אני חושד שהתנוחה הראשונית שבה מתיישבים קשורה לעניין. במרפסת, על קפה קר התבוננתי בפני הנהגים שחלפו לכיוון ירושלים והגעתי למסקנה שכולם מחורפנים, עצבניים וחסרי סבלנות. עמישראל אחרי סגר ולא יכול לטוס, וערב חג, וגשר לשישיבת, וגם ככה לחוץ- פשוט מייאש.
    .
    WhatsApp Image 2020-05-30 at 20.17.24.jpg
    בדרך חזרה התחיל להתקרר לעומת הבקעה החמה. ניסיתי לגוון ולהקפיד על תנוחה אחרת ומשם עד הבית אכן המצב השתפר. צריך לבדוק את הבולם מקדימה. משהו מרגיש לי מוזר ובכלל גם הקלאצ' ואפילו האגזוז מרגישים בכל נסיעה קצת שונה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member

שומע? מעל 280 קמ"ש אני לא מסתכל במראות

אחרי 6 חודשים ו 10,000 ק"מ שרובם טיולים נדלקה נורת service כתזכורת ל 30,000 ק"מ. יום שני נקבע לארפכשד טיפול במוסך חדש. (שום בעיה עם הקודם). התחשק לרכב חזק ולאמץ כל בורג במכונה המשובחת כמו ילד שמקשקש על קיר כי הוא יודע שעומדים לצבוע אותו בקרוב.
    זה מה שעשיתי אתמול באזור בר בהר.
    WhatsApp Image 2020-06-06 at 11.57.36.jpg

זה קצת יותר מורכב האמת. כי חלק גדול מהזמן שאני רוכב אני מתאמן ובודק דברים. מתי להיכנס לפניה, כמה נמוך, trail braking, מעבר חלק בין הבלימה לתאוצה, רכינה קדימה- אחורה, פקודות היגוי חלקות או מהירות, לחץ על רגליות, רכיבה בלי ברקסים, רכיבה במקטע שלם במהירות אחידה ועוד. חוקר את הכלי והשליטה בו כמו ילד שלומד צעצוע. מדי פעם, אני יוצא לסיבוב שבו אני מנסה ליישם את מה שלמדתי. אף פעם לא מתקרב ל 100% מהיכולת שלי או האומץ ובטח לא של הכלי אבל המטרה היא תצוגת יכולות, לעצמי.

אם זה עובד? כן. סיבובים שפעם נראו מהר ב X קמ"ש קורים הרבה יותר מהר. אני מדווח לעצמי על הצלחות ודברים ששכחתי ליישם ויש עוד הרבה כאלה. את ההנאה, השיפור והעיסוק בפרטים שאולי נשמע מוזר אני זוקף לקורס רכיבה מתקדמת. אני ממליץ לכל מי ששוקל או מתחבט לעבור אותו כי למרות שקל לרכב על אופנוע לאחר ניסיון והכל ברור מאליו יש תורת רכיבה שמאפשרת להתאמן ולהשתפר. עבורי השיקול העיקרי היה בטיחות אבל זה פשוט פאן.
    .
    אמש ישנתי שעתיים ויצאתי בחושך לבירה. אסף איחר בשלוש דקות, השושנים גער בו והיה איש צוות נוסף על CBR ליטר ועוד RR. רכבנו מהר כשהשמש עלתה על ים המלח ומאחורי בני תשחורת עם אאודי משופרת עד למנוחת פרוסטטה במלונות. לאחר מכן, הווסאח בערד סדום שהיה מהנה ומרגש.
    .
    6-6.jpg
    המשכנו לאחר עצירה לאזור יער יתיר המקסים ומשם למסלול ההמראה הידוע בכינוי 358 לכיוון בית גוברין. ראיתי על השעון 215 לקטע קצר ובלי רוח זה היה סביר. הכוח המפלצתי של ה CBR הרשים בהחלט (מי צריך כזה- שאלה אחרת). עברנו בדרך ליד התאונה עם ההרוג וסיימנו במפגש השופוני בבית גוברין שהיה עמוס לעייפה בכלים ספורטיביים ופגשנו חברים נוספים מהפורום. טיול עשיר במראות וחוויות. כיף.
    WhatsApp Image 2020-06-06 at 11.57.36 (2).jpg
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    נשמע סוף
    אני רכבתי על המעשנה במהירות ממוצעת של 40 קלוריות לדקה

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    חשבתי שהסתבחת. משענת משאירים וחוזרים בצהריים.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

לא
    יש דברים שמצריכים טיפול.
    סגירה ומעבר לתנור
    שינוי טמפרטורה
    עיטוף בפיתה דרוזית משומנת בשמן זית מושרה בשום.
    מילוי בבשר טחון גס שומן כבש ( טוב לא נתפלצן קבאב הום מייד).
    הכל על טהרת הבשר וללא תוספות מיותרות כמו אורז או צ"יפס.

בקיצור יצאנו שבעים אך מרוצים.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    במקום לשבת על קפה אסלי ביער יתיר אחרי 200 ק"מ של פיתולים אתה הופך לאט ובטוח לרות סירקיס.
    בסוף תגמור על trike עם מעשנת.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

לMASTEROZ יש בחנות מעשנת ניידת שאפשר לקחת איתנו ליער יתיר על האופנוע.
    לשבת על קפה אנטריקוט מעושן ועל רות סירקיס גם יחד.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    הבטחתי לעדכן. הטיפול הגדול של 30,000 ק"מ (ללא החלפת דיסקיות) עלה באזור ה- 3,500 ש"ח כולל מע"מ. החברה בכל המוסכים עד כה (בלי שמות) באמת אחלה אבל יש גם פאדיחות מרגיזות שקשה לי לקבל. בגזרת השדרוגים התקנתי לאחר המתנה של חודשים מגביהים לכידון של 20 מ"מ כי לא הצלחתי לרכב בתנוחת רכיבה נכונה. המטרה באספלט במוד שיוט היא לרכב בכפיפה גוו קלה קדימה כשהידיים פחות ישרות וגבוהות ויותר רפויות. במוד קרבי, אני רוכן קדימה ולא יודע איך זה ירגיש. בשטח, הכידון יעזור ליציבה פחות כפופה במצב עמידה. האמת, לא הרגשתי בהבדל משמעותי ברכיבה חזרה אולי בגלל התנועה הכבדה, נבדוק בהמשך. הטיפול הגדול של ה NC ב -48,000 עלה בערך שליש פחות. ההפרש הוערך מראש וזה עדיין לא הופך את התחביב לזול. לפי הספר טיפול קטן כל 15,000 אבל שמנים ופילטר בעצת מומחים כדאי שאחליף לפני. בקיצור, עונת הטיולים נפתחת.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    הכלי באחריות? אם לא, תטפל בעצמך

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Member
    מה כולל טיפול גדול באופנוע כזה שעולה 3500 ש"ח (ללא החלפת דיסקיות)?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קובי צפיה בהודעה
    מה כולל טיפול גדול באופנוע כזה שעולה 3500 ש"ח (ללא החלפת דיסקיות)?
    כולל תשובה למאירסון מעליך.
    הכל משוערך ומאוד בערך מהזיכרון:
    4 שעות עבודה
    פלגים וחלפים- היו משהו עם מכסה ותיקון פאדיחה מהטיפול במוסך הקודם
    שמנים
    פילטרים
    הגבהות כידון
    אין לי שום ידע או כוונה ללמוד מכונאות אבל שוקל לבצע שמנים ופילטרים בעצמי.
    ~~~~~~~~~~~~~;

רכבתי היום דרומה למשמרת בשומר החדש. בדרך בחנתי את ההגבהות לכידון ואני מרוצה מאוד. התכוננתי לרכיבת שטח מאתגרת בהכירי את הנשמות המעורבות והאמת קצת חששתי. כמאמר הפתגם : "מי שמתכנן את הגורל מצחיק את השדים".
    בפועל עזרתי ב -3 החלפות גלגל קידמי (עם פנימית) בגלל שני תקרים. הראשון סדק מפנימית עייפה והשני צביטה בהרכבת החדשה. כן, פעם ראשונה שאני רואה איך מתקנים תקר ולמדתי הרבה אבל להערכתי לבד בשטח אין סיכוי להצליח במשימה. בנוסף אכלתי עוגות שתיתי קולה, הכרתי אנשים חדשים, שתיתי עוד קולה וגם קפה. רכבתי בערך 1,231 מ' בשבילי פרדס סבירים. הגנבים הבריזו הפעם. הקטע הזה של ציונות לפעמים מוזר. אפילו עבורי.
    hashomer bikes (2).jpg
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    הערכתך טועה. החלפתי עשרות (טוב אולי לא עשרות, אבל מעל עשר ) פנימיות לבד בשטח. לבד. כשיש כלים וקצת פרקטיקה זה לא כזה מסובך. הטריק הוא, כמו שאמרת, לא לצבוט את הפנימית, וגם כאלה היו לי לא מעט בהתחלה.

Senior Member
    מאמין לך. ממה שראיתי- מאוד מאתגר בואך מישין אמפוסיבלה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    בחמישי נסעתי ליבואן של מידלנד כדי להבין פעם אחת ולתמיד כיצד לשתף מוסיקה. הבנתי, טרם בדקתי. היום הייתי במפגש של מועדון האדוונצ'רים בפייסבוק במקום לצאת לטיול המועדון של KTM וגם במקום טיול הגון. אחלה חברה ואווירה. הצמד שהגיע על הווספות המשופרות (בולמים, צמיגים) משכו הרבה מבטים ובצדק. WhatsApp Image 2020-06-20 at 00.14.04.jpg
    -
    -
    יש משהו שמדאיג אותי. בשבועות האחרונים סובל מכאב שהתחיל במרפק אחרי רכיבות. כאב עמום במצב סטטי אבל מגביל את טווח התנועה ומתגבר מאוד שמפעילים כוח או מרימים משהו. מחפש פתרון ארוך טווח ופחות חשוב לי הקלה רגעית. חשבתי לנסות דיקור סיני אבל אשמח לשמוע מבעלי ניסיון מה עזר. מדובר בתופעה שכיחה?
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021