לא נראה שזה יקרה ב5 שנים, יותר מזה, לא בטוח שזה בכלל יקרה.
בשביל שזה יקרה הטכנולוגיה הקיימת של סוללות הליטיום תצרך להיות מוחלפת בכימיה אחרת לגמרי.
בכל מקרה, 300 ק"מ זה באמת מושלם.
לא נראה שזה יקרה ב5 שנים, יותר מזה, לא בטוח שזה בכלל יקרה.
בשביל שזה יקרה הטכנולוגיה הקיימת של סוללות הליטיום תצרך להיות מוחלפת בכימיה אחרת לגמרי.
בכל מקרה, 300 ק"מ זה באמת מושלם.
לא בהכרח צריך יותר מזה.
צריך לשנות קצת את התפיסה שלנו לגבי כלי רכב.
לדוגמה:
בעתיד (בטווח הבינוני/רחוק) מדברים על כלי רכב שהם לא בבעלותנו.
אתה תרד לרחוב, תעלה על איזשהו כלי רכב שהוזמן מראש, תיסע לאן שצריך לאחר שתרד ממנו והרכב ייסע בעצמו לעמדות הטענה/למישהו אחר.
ברגע שייצטרך, הרכב ייסע בעצמו לעמדות הטענה.
ככה בעצם אנחנו לא מתעסקים עם הטענות וטווחים.
נכון שהטכנולוגיה צריכה לעשות קפיצת מדרגה,אבל צריך להבין שהדברים לא בהכרח ייראו אותו דבר ב30-50 שנה הבאות.
אה, חזון הטוטליטריסתי. יש יותר פשוט מזה - נשים את כולם במחנה עבודה, ולא צריך שום רכב. רק רכבת להגיע לשם.
אבל תגיד - מה קשר לחשמל? אפשר לעשות את זה עם מנוע קיטור. או סוס.
כן, קפיצה. ברמה של צורת היחסות. אולי זה יקרה היום, ואולי עוד מאה שנה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
100 זה לא גבולי. זה לא שימושי. נסה את זה בעליות של חיפה, ו-100 יהפוך ל-30.
Sent from my iPhone using Tapatalk
[QUOTE=xlib;159889]100 זה לא גבולי. זה לא שימושי. נסה את זה בעליות של חיפה, ו-100 יהפוך ל-30.
לא, 100ק"מ זה 100 ק"מ.
מהניסיון שלי כמובן, לא מעניין את הבטריה של הפומה אם אני מרכיב וגם לא אם אנחנו נוסעים בעליה, מס' הקילומטרים מושפעים מעוצמת הפתיחות, תדירות הפתיחות, מהירות הנסיעה ושימוש בבלימת מנוע. אני מזכיר שאני עושה את הנסיעות שלי מרמת גן לירושלים וחזרה ללא טעינה, יש יופי של עליה לירושלים, אולי היא לא פרויד מבחינת השיפוע אבל הכרמל זו עליה של נדמה לי 400 מטר גובה, ירושלים זה כבר 700+
הלוואי. מתאים לי לחסוך עוד איזה 5K בשנה על דלק ועוד איזה 4K על ביטוח...
ותכל'ס, לא זוכר את הפעם האחרונה שנסעתי 300 ק"מ ביום אחד...
בחלום. גם מחיר הדלק הוא מעל 60% מס. אם וכאשר הכלים החשמליים יתחילו להיות פופולאריים יהיה מס על חשמל לטעינת רכב. אתה חושב שהאוצר יוותר בקלות על המיליונים (או המיליארדים) שנכנסים לקופתו מדלק? וחברות הביטוח לא יבכו על הפסדים (הרי כלי חשמלי לא באמת יותר בטיחותי מכלי קונבנציונאלי) ויעלו את הפרמיות?
עוד דברים מעניינים על הטכנולוגיית בוסר של ימינו, טסלה ויצרני המצברים אומרים בגלוי כבר שהטענה בתדירות גבוהה בסופר ג'ארג'ר תהרוס את מצברי הליתיום ככה שאפשר לשכוח כרגע מ"תדלוק" מהיר של 10-20 דקות, זה שמור לכל היותר למקרי חירום.
עוד דבר מעניין, גרמניה שמשווקים אותה למובילה בתחום הירוק אינה מאפשרת יותר מתחנת הטענה אחת ברחוב, למה? כי במצב הנוכחי הרשת לא תעמוד בזה ושידרוג הוא יקר ברמות שגרמניה לא יכולה לעמוד בהם.
ולקינוח מכוון שהוזכר שבעתיד המכונית תיסע בעצמה לעמדת הטעינה אז גם כן היצרנים אמרו שהם היו יותר מידי אופטימים וזה יקח הרבה יותר זמן ממה שחשבו.
אתה בטוח? בדקת מה ייצור מצברי ליתיום עושה לסביבה? ומה השמדתם/מחזורם עושה לסביבה? וכמה זיהום נוצר בחדרה כשאתה טוען את המצברים שלך?
ולא לקחת בחשבון את עלות המצברים האפשרית אם תא ייגמר. לא לקחת בחשבון שאחרי שנה-שנתיים קיבולת המצברים (ובהתאם הטווח) ירד. אחרי 4 שנים תשאר אולי עם 60-70% קיבולת, וכשיימאס לך לטעון אחרי כל נסיעה למכולת תחליף (אתה או זה שתמכור לו) מצברים בעלות מטורפת.
אני לא דתי ולכן אני בטוח בכלום, אבל:
אף אחד לא מכריח אותנו לייצר חשמל מלוכלך, אפשר לייצר חשמל מאנרגיה גרעינית, מאנרגיה סולרית, מרוח, מכוחות האוקינוס וכו' וכן, גם תחנת כוח פחמית שמטעינה לי את האופנוע בלילה עם עודפי ייצור החשמל שגם ככה נשפכים על הארת הרחובות כי אי אפשר לעצור את ייצור החשמל עדיפה על פני מנוע 2 צילינדרים בהרבה.
בטריות אפשר למחזר, אנחנו עדיין לא עושים את זה נכון, אנחנו מטמינים גם פה לא מכריחים אותנו, אבל מה אנחנו עושים עם הפחמן דו חמצני שיוצא לנו מהאגזוז? משחררים אותו לאטמוספיירה פחות סבבה וסיכון מיידי לחיים של כולנו. אני לא מכיר את נתוני הזיהום של ייצור סוללות ליתיום, אני מכיר את התהליך ולא מצאתי בו משהו מזהם במיוחד עקרונית, אם אתה מכיר את הנתונים אשמח אם תפרסם אותם.
עודפי חשמל זה באמת משהו שאין לי עדיין הבנה איך הוא בדיוק עובד, הטורבינה של חברת חשמל בדיוק בדיוק עובדת על כמה שצריכה רשת החשמל?
אתה משלם פחות בלילה מאשר ביום?
איך חברת החשמל יודעת מתי צרכת את החשמל, הם לא קוראים ישר מהמד חשמל שמחוץ לדירה?
עכשיו בנוגע למחזור של הסוללות, הכי קל לרשום שניתן למחזר, השאלה באיזה מחיר.
וחוץ מזה, מי אמר לך שהסוללות האלו בכלל מגיעות למקום שניתן אולי למחזר אותם?
אולי הם מגיעות ישר לפח הרגיל?
זה מזכיר לי קרוב משפחה שחושב שכל צלחת חד פעמית שהוא משתמש ממוחזרת, למרות שהוא זורק אותה לזבל הרגיל.