מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
"על הכביש" זה בדיוק העניין כי מחקר ממכון אמין בגרמניה קבע שטסלה באולם התצוגה כבר זיהמה כמו מרצדס דיזל שעשתה 200000 ק"מ, אז אתה צודק על הכביש טסלה פחות מזהמת כי את הרוב היא כבר עשתה בזמן יצור המצברים שלה.
שהיא על הכביש היא מזהמת פחות בגלל ניצולת המנוע החשמלי אבל עדיין שורפת פחם וגז בתחנות הכוח.
אם תקשיב לכל הסירטון תבין שאין דבר כזה ליצור אנרגיה מכלום ורוב האנרגיות הירוקות לא ירוקות בכלל ולא מהוות תחלופה רצינית לנפט וגז ולא יורידו את פליטות גזי החממה גם אם תרשת את כל המדינה.
הנה דוגמא מעולה לצביעות הירוקה, מסוק שורף הרבה דלק כדי להוריד קרח מתחנת רוח, שיקח לה הרבה זמן עד שתתקזז עם המסוק
![]()
[QUOTE=xlib;159889]100 זה לא גבולי. זה לא שימושי. נסה את זה בעליות של חיפה, ו-100 יהפוך ל-30.
לא, 100ק"מ זה 100 ק"מ.
מהניסיון שלי כמובן, לא מעניין את הבטריה של הפומה אם אני מרכיב וגם לא אם אנחנו נוסעים בעליה, מס' הקילומטרים מושפעים מעוצמת הפתיחות, תדירות הפתיחות, מהירות הנסיעה ושימוש בבלימת מנוע. אני מזכיר שאני עושה את הנסיעות שלי מרמת גן לירושלים וחזרה ללא טעינה, יש יופי של עליה לירושלים, אולי היא לא פרויד מבחינת השיפוע אבל הכרמל זו עליה של נדמה לי 400 מטר גובה, ירושלים זה כבר 700+
אני קטונתי, מהנדס אזרחי, לא חשמל.
היחידות של A*H זה לא יחידות שאני המצאתי, זה יחידות של בטריות, מה הטענה שלך? איפה הטעות שלי?
אני לא דתי ולכן אני בטוח בכלום, אבל:
אף אחד לא מכריח אותנו לייצר חשמל מלוכלך, אפשר לייצר חשמל מאנרגיה גרעינית, מאנרגיה סולרית, מרוח, מכוחות האוקינוס וכו' וכן, גם תחנת כוח פחמית שמטעינה לי את האופנוע בלילה עם עודפי ייצור החשמל שגם ככה נשפכים על הארת הרחובות כי אי אפשר לעצור את ייצור החשמל עדיפה על פני מנוע 2 צילינדרים בהרבה.
בטריות אפשר למחזר, אנחנו עדיין לא עושים את זה נכון, אנחנו מטמינים גם פה לא מכריחים אותנו, אבל מה אנחנו עושים עם הפחמן דו חמצני שיוצא לנו מהאגזוז? משחררים אותו לאטמוספיירה פחות סבבה וסיכון מיידי לחיים של כולנו. אני לא מכיר את נתוני הזיהום של ייצור סוללות ליתיום, אני מכיר את התהליך ולא מצאתי בו משהו מזהם במיוחד עקרונית, אם אתה מכיר את הנתונים אשמח אם תפרסם אותם.
אז הנה הסבר קצר על חשמל/אנרגיה/קיבול/...:
קיבולת סוללה פרוש הדבר "כמה אנרגיה יש בה". כמות האנרגיה נמדדת ביחידות של JOULE שזה הספק*זמן, כלומר WATT*HOUR. זה יחידות אתה רואה בחשבון חשמל שלך. מצד שני, הספק של זרם ישר (כזה שעובר בסוללה) מחושב לפי P=I*V, כאשר V זה מתח הסוללה ו-I זרם.
לכן אנחנו יכולים להשוות קיבולת של 2 סוללות בעלות אותו מתח ע"י פרמטר I*H כלומר "איזה זרם יכולה לספק סוללה תוך כמה זמן". שים לב - זה לא הספק ולא קיבולת. קיבולת מודדים ב-W*H (וואט-שעה).
עודפי חשמל זה באמת משהו שאין לי עדיין הבנה איך הוא בדיוק עובד, הטורבינה של חברת חשמל בדיוק בדיוק עובדת על כמה שצריכה רשת החשמל?
אתה משלם פחות בלילה מאשר ביום?
איך חברת החשמל יודעת מתי צרכת את החשמל, הם לא קוראים ישר מהמד חשמל שמחוץ לדירה?
עכשיו בנוגע למחזור של הסוללות, הכי קל לרשום שניתן למחזר, השאלה באיזה מחיר.
וחוץ מזה, מי אמר לך שהסוללות האלו בכלל מגיעות למקום שניתן אולי למחזר אותם?
אולי הם מגיעות ישר לפח הרגיל?
זה מזכיר לי קרוב משפחה שחושב שכל צלחת חד פעמית שהוא משתמש ממוחזרת, למרות שהוא זורק אותה לזבל הרגיל.
אני לא יודע מה המדיניות של התעו"ז היום אבל לפני כמה וכמה שנים זה היה שיא האופנה.
וכן, שילמת לפי שעות.
ולא, הם לא קוראים ממונה רגיל.
קח, בצורה שטחית אבל עונה על השאלות האלה:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA...96%D7%9E%D7%9F
די חלאס, אין דבר כזה אנרגיה ירוקה יש לנקות במקום אחד וללכלך במקום אחר זאת האנרגיה הירוקה של ימינו, כמו שנאמר רק קסם!
אני לא יודע מאיזה מוסד קבלת תואר מהנדס, אבל כדאי לבדוק, כי מה שאתה כותב סותר ידע בפיזיקה שצריך להיות לתלמיד תיכון 5 יחידות או אפילו 3 יחידות.
על חוק שימור האנרגיה שמעת? כשאתה רוכבבעלייה אתה מוסיף לעצמך אנרגיה פוטנציאלית, ובגלל חוק שימור האנרגיה הוא חייב לבוא מהמצבר שלך. רכיבה בעלייה צורכת יותר אנרגיה מרכיבה בכביש ישר (באותה מהירות) בגלל סיבה זו בלבד (ויש עוד סיבות).
על החוק השני של התרמודינמיקה שמעת? אז גם אם יש לך בלימה רגנרטיבית, לעולם לא תייצר את כל האנרגיה שהוצאת בעלייה, כי חלק ילך לחום (מכונת קרנו, אנטרופיה).
אני לא מתווכח על ר"ג-ירושלים ובחזרה ללא טעינה. במהירויות איטיות (יחסית) כשהתנגדות הרוח קטנה והמנוע עובד בתחום נצילות גבוה זה אפשרי. אבל אם תרכב במהירות נורמלית (נניח, 120-130, גם בעלייה) לא בטוח שתצליח לסיים את הסיבוב ללא טעינה.
אתה מזכיר לי את אותה זקנה שאומרת שהיא לא מבינה מה כולם מתלוננים על עליית מחירי הדלק. היא, כרגיל, ממלאת כל פעם שהמכל מתרוקן ב-100 שקל.
חשמל שלא מיוצר לא עולה. בלילה,כשהעומס נמוך, ההתנגדות לסיבוב בגנרטורים של חברת חשמל קטנה, ולכן צריך רק מעט אנרגיה (פחם/מזוט/גז) כדי לסובב אותה. חיבור צרכן (כמו מטעני מצברים) מגדיל את העומס ולכן ישרוף יותר מאובנים. אין "עודפי חשמל" שנשפכים למקום זה או אחר.
אין ייצור אנרגיה בלי השפעה סביבתית. לכל השיטות שמנית יש אפקטים סביבתיים, החל מפסולת גרעינית שמזהמת אלפי שנים ומסוכנת פי כמה מפחמן דו חמצני ועד לתחנות רוח שמשנות את הסביבה (חיים וצמחייה) במקומות שהם מותקנים. שלא לדבר על "זיהומים מסדר שני", כמו בדוגמת ההליקופטר שדרזנר הביא.
תראה איך אפשר למחזר מצברי ליתיום ללא זיהום – כנראה תקבל נובל.
אין חיה כזו.
פד"ח הוא לא סכנה מיידית אלא ארוכת טווח, ומהווה רק חלק מהגורמים לאפקט החממה. האם יש לך מושג כמה זיהום מיוצר כדי להגיע לכל אחת מהשיטות הירוקות? תבדוק. תופתע.
לפות"ש, ירושלים-רמת גן הלוך חזור זה איזור ה130 ק"מ.
אם הבנתי נכון הסוללה שלך 9KWH, מהניסיון שלי ב4 שנים על חשמליים צריך כ8KW כדי להחזיק על אזור ה100 קמ"ש.
ככה שנשמע לי קצת מוזר שאתה מצליח לעשות את זה בטעינה אחת. אתה עושה את זה קבוע? יכול להיות שאתה נוסע על אזור ה80 קמ"ש?