להיפך, אתה זה שמפספס.
אתה כל כך אנטי קדמה שאתה לא רואה את היתרונות בה.
אני מעריך את הדברים הישנים, אבל אני לא נתפס עליהם.
אגב, ההיסטוריה מעידה שזה לא באמת עוזר להלחם בקדמה, היא תגיע בכל מקרה.
בשלב מסוים גם אלו שנלחמים בה יצטרכו לבחור אם להשאר לגמרי מאחור ומבודדים או להתקדם עם כולם.
מבין אותך במובן כלשהו. ה-NC לדוגמא מפתיע אותי ברמת קלות התפעול ובמידה מסויימת חסר לי האספקט הזה של יחסים הדדיים עם האופנוע כמו שיש לי עם העז, מה שיותר מרגיש כמו סוס ורוכבו ולא "אדם ומכונה", וכבר מתחיל לפנטז על המחשבה להעמיד איזה אופנוע אספנות בנוסף להונדה, עם קיק סטארטר והכל.
מצד שני - ליומיום וככלי רכב יחידי ועיקרי, אי אפשר שלא לשבח את הכלים המודרניים. בלי ריחות של דלק/שמן, מניע ומגיע לכל נקודה ונהנה מהדרך. בזה - גם החשמלי יצטיין עד מאוד.
- עלות תחזוקה (דלק וטיפולים)
- ביצועים
- סביבה (עשן ורעש)
- תג חדשנות
אממה, איך שאני רואה את העתיד בתור נביא מתלמד- עד שהאופנוע החשמלי יציג את היתרונות הרכבים האוטונומיים והחקיקה הנאורה שתסדיר את התקנות ב 2045 יאסרו את קיומו של האופנוע בדרך ציבורית על כל נגזרותיו. אנחנו הדור שראה כלים שחצו את ה-100 כ"ס וה-200, את ה ABS וה TC וה WAZE ונראה גם את חיסול הרכיבה על האופנוע, לתמיד. באלבומי ההולגרמות שנראה עם הנינים והנכדים מישהו יציין שפעם סבאל'ה רכב על כאלה וכולם יצקצקו בסלידה.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
אז לשאלה:
מחיר זירו הוא.........
מחיר סוללות הוא ...........
כמה שנים הזירו ימשיך לנסוע עד שכבר לא יהיה שווה לתחזק אותו בהשוואה לרכב אמיתי ( היום עם האלקטרוניקה גם אלו מסיימים את חייהם יותר מוקדם).
סביבה:
רעש אין ויכוח שקט
סביבה גרט
חומצות מצברים ושות
חלקי אלקרוניקה נחשבים מזהמים לא קטנים למיטב ידיעתי
כדי לטעון את המצברים צריך ספק כח והספק כח כן מזהם
יעילות של המצברים כמחסן אנרגיה בהשוואה ליעילות של מנוע בעירה פנימית ( מנוע מייצר אנרגיה מצבר משמר אנרגייה ומווסת אותה - א הזקן איפה אתה אני צריך מישהו עם יותר שכל ממני).
תג חדשנות אין בו כל ערך מוסף למער תרבות הPC והשופוני.
אני עדיין שואל מה היתרון של החשמלי כרגע ואני לא בטוח שהוא באמת קיים.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
שאלה תיאורטית:
אם נגיד יפתרו את כל הבעיות שציינת, האם תחליף לחשמלי?
לא, כי הטענה שלכם היא בכלל רגשית (לפחות של חלק ממכם), נובעת מנוסטלגיה והתרפקות על העבר.
אני דווקא חושב שזה ילך בכיוון אחר. חשמלי? ללא ספק. יצרנים כמו ב.מ.וו והונדה מפתחים שלל קונספטים כגון אופנועים עם איזון עצמי, אוטונומיים וכו'. אני חושב שבדומה לבקרות שיש לכלים היום, יהיו בקרות דוגמאת Crash Control או Stability Control שיתקשרו עם הרכבים האוטונומיים ויאפשרו לרוכב שליטה מסויימת על הכלי וחוויה אופנוענית, אך יתערבו במידה והרוכב מבצע מהלך כלשהו שיכול לסכן אותו או את אלו החולקים עמו את הכביש. תחשבו על עולם בו רכבים זזים מהמסלול שלכם, בו תמיד יש מקום לעבור בפקק וברמזור לא צריך להוריד רגליים כי האופנוע מייצב את עצמו. זו לפחות המחשבה שלי.
השימוש בקמינים בנסיקה ואין שמץ קידמה בקופסת ברזל ששורפת עץ.
לדעתי אין מצב שזה יקרה. כשהרוב יהיו רכבים אוטונומיים זה אומר אקולוגיה שונה או אקו-סיסטם תחבורתי שבו כל מה שהכרנו ככביש ישתנה. מרוחב ומספר הנתיבים ועד לשיטת התמרורים והרמזורים. אני מניח שיהיו דרגות אוטונומיות לכל אזור בנפרד וברמה 10 מתוך 10 אף בן אנוש לא יאחז בהגה או בכידון. סביר שרמה 10 תתפשט ממרכזי ערים (צורך עיקרי) לפרברים ומשם לדרכים המקשרות ומשם לדרכים הכפריות ועד לחניה הפרטית. התקינה תסדיר שיתוף מידע, עקרונות התנהגות וציות. ציות זה שם המשחק. בקיצור, תן גז כל עוד אפשר.
KTM 790 Adventure S 2021
לא כל רגש או תחושה היא התרפקות נוסטלגית מגונה. בעשור האחרונה עובדים חזק על פיתוח בריכות לגלישת גלים.
הרעיון די מבאס בעיני למרות שחלקן מייצרות "גל מושלם".
עם כל הכבוד למושלם הזמין והבטוח, יש הבדל גדול בין התדר והאיכויות הייחודיות שבים והאוקיינוס והשוני בין אינסוף הגלים הטבעיים לבין בריכה שמחוללת גלים בלחיצת כפתור.
KTM 790 Adventure S 2021
לגמריי.
נכון כחובב הגה כידון שליטה ונשים אני לא סובל את המחשבה על הקטע האוטונומי ואני מקלל כל פעם שאני נוהג בקורולה ההברידית את ההגה עם התיקונים שלו.
לשמחתי יש לי גם את הnc שהוא חלבי אומנם אבל תכלס אני נהנה ממנו ברוב הפעמים ואת הפיאט 500 1409s שלי שהיא פשוט פנינה אמיתית בכל הקשור להנאה מנהיגה.
מתחייב שתחנה אצלי בחנייה איזו חייה מזהמת מסוג אלקמינו או טנדר אמריקאי אחר.
ברגע שהילדים יצאו או שחס וכרפס נזכה בירושה קטנה.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI