עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 50

אשכול: מצלר משיקה צמיג חדש - SPORTEC M9 RR

Senior Member
    לא מבין את הטיעונים והנימה שעלו כאן.
    יש כאן מוצר צריכה המוני בטיחותי (וחלק ניכר מהדגמים) עם אישורי תקינה מהאיחוד ואחותו שנמכרים בהרבה יותר מחו"ל.
    כל אחד מכיר נתונים- אביא את שלי:
    צמד צמיגים + התקנה כחוק עלה לי בארץ כ- 2600 ש"ח נמכר בחו"ל בפחות מ 1,000 ש"ח.
    https://www.revzilla.com/motorcycle/...attack-3-tires
    גם אם נעמיס עבור העבודה עוד 250 ש"ח נקבל פער גדול מ-100%.
    הבאתי תוצאה ראשונה שקפצה לי בלי לחפור יותר מדי אחרי הזול ביותר. זה אותו הרבה שהזכרתי למעלה.

לגבי הגישה. אף אחד לא הכריח אף רוכב להצטרף למאבק צרכני או לפתח רצון טבעי להוזיל עלויות (או לתקן עוול)- וזה בסדר. מצד שני להניח שהיבואן, המפיץ או הרגולטור (אותו אחד שאנחנו מעסיקים כדי שיהיה כאן בסדר) פועלים כראוי, לשלם הרבה יותר -או להביא צמיג במזוודה וללעוג למי שמנסה לשנות את המצב זו התנהגות ילידית אגוצנטרית.
    .
    זה בדיוק מה שהביא לכך שהיבואן, הסוחר או הרגולטור או כולם יחדיו- מממיינים את הרוכבים בלי וזלין במשך שנים ארוכות.
    .
    כאן נעוץ ההבדל בין ציבור בעל מודעות צרכנית גבוהה לפריטים שחושבים ופועלים רק למען עצמם (זה גם קשור להתפשטות קורונה וחוסן לאומי אבל זה לדיון אחר). זה לא דיון על עלות לחם כוסמין ממחמצת בת 90 של מאפיית בותיקנה שעולה פי 10 מלחם אחיד. אני רחוק ממתלונני המילקי ומאוד בעד שוק חופשי. אבל אין כאן שוק חופשי שמתאזן על בסיס היצע וביקוש אלא ההיפך. יש כאן סימפטומים של חסמים וכשל שוק. אנשים שחוזרים מחו"ל עם צמיגים במזוודה כמו פעם שהיו חוזרים עם נייקי מחו"ל לפני הרגולציה לגבי קניות באינטרנט.

התמודדתי מול תאגידים וחבשתי כל מיני כובעים. אני יודע איך נראה כשל שוק מקרוב- ובמספר תחומים. לפעמים זה רגולטור מהממשל שתיקן תקנה (* כי ככה) ואחר כך לך תוציא את האבן מהבאר. לפעמים זה תאגיד או מספר תאגידים שחונקים תחרות באיומים. מעדיף תמיד את הראשון כי הוא ניתן לתיקון יחסית בקלות. כך זה נראה במקרה של הצמיגים. בכל מקרה המצב הנוכחי רע לרוכב רע לציבור ורע למדינה וצריך לצמצם את העיוות הזה.

* ככה עפ"י קישון:
    1- תמורת פיתוח, יוזמה, ראשוניות.
    2- קשרים אישיים, שוחד וטובות הנאה.
    3- לוביזם, שיקולים פוליטיים.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    לא מבין את הטיעונים והנימה שעלו כאן.
    אני אתרגם לך: "יקר פה וזה בסה".

גם אם נעמיס עבור העבודה עוד 250 ש"ח נקבל פער גדול מ-100%.
    בדקת באותה הזדמנות גם מחירי דלק בארה"ב? אוכל? נדלן? אה, אני מבין - "יקר פה וזה בסה"

וללעוג למי שמנסה לשנות את המצב זו התנהגות ילידית אגוצנטרית.
    ציטוט מתוך קלסיקה רוסית "אין כל חטא לצחוק על משהו שנראה מצחיק". אבל אתה מבוגר. אתה אחראי. אתה כובעים. זה לא בשבילך.

ני רחוק ממתלונני המילקי ומאוד בעד שוק חופשי.
    ואני אגיד שבדומה ל מתלונני מילקי לא הבאת שום טענה לגבי כשל שוק חוץ מ ... "יקר פה וזה בסה".

התמודדתי מול תאגידים וחבשתי כל מיני כובעים
    נו באמת.

אפ אחד לא ניסה ללעוג על שושנים, סה"כ הוא חושב שכל אחד צריך להיאבק במחירים וכל אחד צריך לרתום את עצמו לטובת הכלל.
    אני חושב שאם הייתי יכול לרתום את עצמי לטובת הכלל ועל הדרך להרוויח מזה, אולי הייתי חושב לעשות זאת.
    מאחר והיבואנים של צמיגים/חלפים/כלי רכב הם סוג של קרטל בחסות הרגולציה אני מוותר על זה ואמשיך להביא צמיגים במזוודה (קרטון במקרה שלי)
    זוג צמיגים שעה לי 290יורו רצו ממני בישראל 2400ש"ח. אני בטוח שמי שמכר לי את הצמיג הרוויח יופי טופי, עלות ההובלה היא זניחה, ואין כשרות. ככה שלכאורה יש מקום להרוויח ביבוא מקביל של צמיגים, עד שאתה נתקל בתקנות לייבוא. ואז אתה מוותר.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי בןהלאמשחיז צפיה בהודעה
    אני חושב שאם הייתי יכול לרתום את עצמי לטובת הכלל ועל הדרך להרוויח מזה, אולי הייתי חושב לעשות זאת.
    וואלה אם הייתי חושב שאני יכול לרתום עצמי לטובת הכלל אפילו בלי להרוויח הייתי נכנס לזה. אני פשוט גרוע בדברים האלה. בקושי לטובתי אני מצליח להרתם.

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    וואלה אם הייתי חושב שאני יכול לרתום עצמי לטובת הכלל אפילו בלי להרוויח הייתי נכנס לזה. אני פשוט גרוע בדברים האלה. בקושי לטובתי אני מצליח להרתם.
    אני לא חושב שיש משהוא רע בלהרוויח על חשבון הכלל כל עוד זה סביר במידה זו או אחרת. אני חושב שאם היה בא מישהוא ומייבא צמיגים לארץ במחיר שפוי נגיד עם בחול עולה 290יורו ופה הוא היה מוכר ב350יורו לא הייתי בוכה. אלא ההפך מבסוט.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    אני אתרגם לך: "יקר פה וזה בסה".

בדקת באותה הזדמנות גם מחירי דלק בארה"ב? אוכל? נדלן? אה, אני מבין - "יקר פה וזה בסה"

ציטוט מתוך קלסיקה רוסית "אין כל חטא לצחוק על משהו שנראה מצחיק". אבל אתה מבוגר. אתה אחראי. אתה כובעים. זה לא בשבילך.

ואני אגיד שבדומה ל מתלונני מילקי לא הבאת שום טענה לגבי כשל שוק חוץ מ ... "יקר פה וזה בסה".

נו באמת.
    הבנו אתה סוחר
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    הבנו אתה סוחר
    תודה, שב. אני מהנדס ASIC.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי בןהלאמשחיז צפיה בהודעה
    אני לא חושב שיש משהוא רע בלהרוויח על חשבון הכלל כל עוד זה סביר במידה זו או אחרת. אני חושב שאם היה בא מישהוא ומייבא צמיגים לארץ במחיר שפוי נגיד עם בחול עולה 290יורו ופה הוא היה מוכר ב350יורו לא הייתי בוכה. אלא ההפך מבסוט.
    עונה לתגובה שלך אבל בעצם לכל מי שהתנגד למאבק צרכני צודק במהלך הדורות

האלטרנטיבה הצרכנית היא לתמוך במאבק. נשמע מחייב ומאבק בכלל מילה גדולה אבל בימינו זה לרוב מסתכם ברישום לעמותה \ עצומה \ קבוצה כלשהי. מי שממש בעניין אולי יתרום סכום סמלי או ישקיע כמה שעות בנסיעות ניירת ופטפטת בחברת אכפתיים אחרים. אם מלחמות היהודים לא הרגו את היוזמה הדברים מתגלגלים לתקשורת וההד הציבורי בסופו של דבר (כנראה לאחר שנים) גורם לרגולטור להתקפל והשפיות חוזרת לחיינו. אף אחד כאן לא דוגל בקומוניזם או מציע לחלוק ארנקים.

כמובן שאפשר לא להסכים אבל אני לא מבין את ההיגיון להשקיע בבלימת היוזמה. בביטול הצורך לשינוי, בקבלת עיוותים כגזירה משמיים שלא צריך להילחם בה.

שוב, לא אתה ולא לדיון במחירי הצמיגים אלא באופן כללי.
    תמיד יהיו את האנשים שלא רק יושבים על הגדר אלא גם משקיעים מזמנם בשכנוע אחרים שעדיף לסבול קוצי תלתלית בתחת מלפרוץ אותה למען כולם, -כולל עצמם. מלחמות היהודים סירסו הרבה יזמויות נכונות וזה לא משנה אם מדובר באגו או פוזיציה אחרת. זה פשוט הזוי כי על כל יוזמה בריאה ושפויה יהיו יהודים שיבואו באיפכא מסתברא לאיפכא המקורית. בסה"כ שנינו וכנראה רבבות רוצים צמיגים בעלות שפויה ונשמח לשלם לעסק ציוני מקומי עוד 30% לעומת מחירי חו"ל. אז יש כאלה שחושבים שזה טוב ורוצים להשתתף.
    כמה רע יכול לצמוח מהעניין?
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Member
    מסכים לחלוטין עם הדברים של קידוזו.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קובי צפיה בהודעה
    מסכים לחלוטין עם הדברים של קידוזו.
    ווא-הווי!
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    ומה הבעיה עם זה? מגישים בקשה מראש ומביאים.
    ניסיתי, עם אישור מקדים ממשרד הדגכ. denied. עדיין צריך לשלם 450 ש"ח למישהו מהטכניון, או 800 ש"ח למישהו מאריאל, כדי שלכאורה יבוא לבדוק את הצמיג. מישהו במכס התפנק בצמיג מיטאס.

כמובן שאפשר לא להסכים אבל אני לא מבין את ההיגיון להשקיע בבלימת היוזמה. בביטול הצורך לשינוי, בקבלת עיוותים כגזירה משמיים שלא צריך להילחם בה.

שוב, לא אתה ולא לדיון במחירי הצמיגים אלא באופן כללי.
    <השערות שלי>

- אנשים מרגישים שהם חייבים להיות בעלי עמדה לצד כזה או אחר, לא יודע למה, אפקט מוגבר אצלנו היהודונים.

- יש עולים מהגוש שהביאו איתם את הרפלקס של שינוי זה הרס, זה folly. תפיל את פוטין, יבוא מישהו יותר גרוע. אנחנו נושמים - אל תיגע. הכל היה זהב עד שבאת עם המהפיכות שלך, והקגב מסתכלים ורושמים, עכשיו אני בפנקס שלהם בגללך.

- גורם לך להיראות רע אם המאבק הצליח. קיבלת דברים כגזירה, ואנשים אחרים פורצים סכרים בשבילך, מתחיל לשמוט לך את הקרקע. אם היית נאבק בבתי הזיקוק לפני 20 שנה, היית חוסך לילדים שלך כך וכך. עכשיו מישהו אחר פשוט בא ועושה את זה, מה זה אומר עליך?

</השערות שלי>

ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    ניסיתי, עם אישור מקדים ממשרד הדגכ. denied. עדיין צריך לשלם 450 ש"ח למישהו מהטכניון, או 800 ש"ח למישהו מאריאל, כדי שלכאורה יבוא לבדוק את הצמיג. מישהו במכס התפנק בצמיג מיטאס.

<השערות שלי>

- אנשים מרגישים שהם חייבים להיות בעלי עמדה לצד כזה או אחר, לא יודע למה, אפקט מוגבר אצלנו היהודונים.

- יש עולים מהגוש שהביאו איתם את הרפלקס של שינוי זה הרס, זה folly. תפיל את פוטין, יבוא מישהו יותר גרוע. אנחנו נושמים - אל תיגע. הכל היה זהב עד שבאת עם המהפיכות שלך, והקגב מסתכלים ורושמים, עכשיו אני בפנקס שלהם בגללך.

- גורם לך להיראות רע אם המאבק הצליח. קיבלת דברים כגזירה, ואנשים אחרים פורצים סכרים בשבילך, מתחיל לשמוט לך את הקרקע. אם היית נאבק בבתי הזיקוק לפני 20 שנה, היית חוסך לילדים שלך כך וכך. עכשיו מישהו אחר פשוט בא ועושה את זה, מה זה אומר עליך?

</השערות שלי>
    תמיד יהיה יותר גרוע, אף פעם לא יותר טוב. זה לא קשור לעולים מברית המועצות זה קשור לנו היהודים.
    הלך לנין בא סטלין, הלך סטלין בא....
    ואין לי שום קשר עם מדינות רוסיה, לא בעבר או בהווה ומקווה גם לא בעתיד.

מה שכן אין כאן עיניין של לשנות או לא. בא אדון שושנים שאוהב להקריב את עצמו לטובת הכלל וחושב שכולם צריכים להתאבד גם בשביל הכלל, שכשלעצמו זה מושג די אמורפי שמעולם לא אהבתי. כי אני לא אוהב להשתייך לכלל, אני אוהב להשתייך לעצמי - כזה אני.
    דיון הצמיגים ומחירי היבואן שגורמים לשוקו בננה אצל הגזלן להיות זולים הוא השאלה.
    לייבא קונטיינר צמיגים בלי לפשוט רגל או לטוס ב30יורו + קורונה ליוון ולהביא זוג חדש דנדש ובזול,
    זה היה כל הוויכוח.

Senior Member
    אני חושב שכל אחד מתגייס בשביל עצמו, ההתקבצות היא בשביל האפקט + כיבוד.

אגב, אני בעד שכולם יביאו במזוודה, זה המסלול הכי מהיר לשינוי. ברגע שמספיק אנשים יתחילו לרדת בנתב"ג עם צמיגים, יכול לקרות מה שקרה עם הקסדות -

מצליח1 מבין שאנשים מביאים במזוודה ולא משלמים מע"מ -->
    מחליט לחתוך את מצליח2 הטמא, שגם ככה אף פעם לא בא לבדוק מדבקות-->
    כל הבנימניאקים שבגללם הוא נדרש לאדפטציה יכולים להתחיל להזמין צמיגים במקום להביא במזוודה -->
    יותר כסף למצליח1

win-win, god bless the blue team

אז בסה"כ עניין של חינוך - חבר לא נותן לחבר לקנות צמיגים בארץ.

Senior Member הסמל האישי של erani99
    וואלה איך פרסום לצמיג חדש הביא אותכם (שוב) לוויכוח של יבואני הגומי החזירים והמלחמה בהם?... וכמו אותו וויכוח על מחירי הביטוח - תלמדו ממגזרים שכווווולם נרתמים למאבק (חרדים למשל), לא כל אחד חושב קודם על התחעת שלו !!! (לגבי הצמיגים - הייתי שם אז עם עוז בקבוצתית, הבאתי מחו"ל כמה סטים, זוג לשושנים לוימקס שלו ד"א, הייתי שותף לייבוא במזוודה של צמיג של חבר מספרד.. תביאו במזוודה ותפסיקו לZיין תמח, עד שלא תחליטו להתאגד כמו שצריך)

מישהו כבר ניסה את הצמיג? ... איך הוא אם כן?
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

Member הסמל האישי של tree
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    אני חושב שכל אחד מתגייס בשביל עצמו, ההתקבצות היא בשביל האפקט + כיבוד.

אגב, אני בעד שכולם יביאו במזוודה, זה המסלול הכי מהיר לשינוי. ברגע שמספיק אנשים יתחילו לרדת בנתב"ג עם צמיגים, יכול לקרות מה שקרה עם הקסדות -
    אני כנראה פיספסתי וגם לא קניתי קסדה בשנתיים האחרונות, אבל מה קרה ליבואני הקסדות בארץ?