נכתב במקור על ידי
Tribalmistyc2
בפעם האחרונה שהחלפתי צמיגים בקטנוע,זה עלה לי יותר מרביעיית צמיגים לרכב שלי.
שכחתי שצמיגים לקטנועים זולים.
תודה שהזכרת לי.
מה עם הברקסים וצריכת הדלק?
אני מופתע לגלות שצריכת דלק של אופנוע היא 1:10 ירושלמי.
ולגבי הברקסים.
כנראה שבאופנועים משתמשים ברפידות מחומר יקר יותר משל קטנועים.
חידשת לי.
עכשיו ברשותך בוא נדבר על קטנוע במצב סביר.
בקטנוע שלי,שבמצב סביר צריך להחליף את השמן כל 3,000 ק"מ.
אישית עדיין לא יצא לי לראות אופנוע שאינו מקצועי עם תדירות החלפת שמן כזו - ולא זה לא הקטנוע היחיד עם תדירות החלפת שמן נמוכה כל כך.
למיטב ידיעתי מנועים וגירים באופנועים פשוטים חיים בערך פי 2 מקטנועים לפני שנדרשת התערבות כירורגית.
קשה לי להבין את הנקודה בפוסט שלך.
כשבקטנוע יש בדר"כ שני דיסקים (או דיסק אחד ותוף אחד) לעומת שלושה דיסקים באופנוע (ששניים מהם גדולים בהרבה ממה שנמצא על הקטנוע)- אז כן, בקטנוע יוצא זול יותר. זה נתון עובדתי.
בקשר לצמיגים- בוא עשה השוואתי מול צמיגי טרקטורים ומשאיות, מה אתה אומר? או שאולי זה לא כ"כ רלוונטי ואנחנו מנסים להשוות אופנוע מול קטנוע וברוב המוחץ של הקטנועים הצמיגים הם קטנים יותר מאלה שנמצאים על אופנוע ומכאן שזולים יותר. גם זו עובדה.
גם לי קשה להבין את הנקודה שלך. אופנוע ב10 אלף ש"ח בדר"כ יהיה כזה שסבל מתחזוקה ירודה. קטנוע סביר להניח שלא.
מאיפה הנתונים שלי? מעבודה של כמה שנים במוסכים. הסטטיסטיקה שעברה לי מול העיניים היא שמי שקונה אופנוע ב10 אלף שח בדר"כ אין לו גרוש על התחת והוא עובר מתחזוקת שבר לתחזוקת שבר. זו המציאות.
רוצה לנסות להתפלסף על נתונים ולהטות אותם? מי אתה- XLIB?
קרא שוב מה שכתבתי קודם:
[=QUOTE]באופן כללי- בשורה התחתונה- אם אנחנו מדברים על קטנוע חדש מול אופנוע חדש אז ניתן להתפלסף שבוע.
אם מדברים על אופנוע ב10 אלף לעומת קטנוע ב10 אלף סביר שהקטנוע יהיה במצב טוב יותר וסביר שהתחזוקת הקטנוע למשך שנה תהיה זולה יותר במצטבר.
[/QUOTE]